28.01.2012, 22:15 | #11 |
Miasto: Trim, Irlandia/ Starogard Gd.
Motocykl: RD07a
Przebieg: 25600km
Online: 6 dni 11 godz 43 min 3 s
|
Ostatnio, czyli 22.01 korzystając z wolnego czasu i nawet sprzyjających warunków atmosferycznych, zrobiliśmy z Krzysztofem (kolasek77 oczywiście) małą niezaplanowaną przejażdżkę po "moich" okolicach.
http://g.co/maps/mk7jr Wypadzik można zaliczyć do udanych, tym bardziej że pewien krótki odcinek tej trasy,ok. 2 km pomiędzy punktami F i G (mapka-link) był bardzo ciekawy. Niby tylko 2 km a "ruszyły duszę i ciało" . Zdjęcia zrobione w okolicach czy też w Bective Abbey (pkt. C) http://en.wikipedia.org/wiki/Bective_Abbey (dziwny zbieg okoliczności, ktoś umieścił to samo zdjęcie na wikipedii co i ja, jako drugie ) http://pendragon.blog.onet.pl/stare-...,ID356837973,n Na zdjęciu 4-tym, Krzysztof składa przysięgę . Jaką? Każdy z Was może się dowiedzieć od niego jedynie osobiście. IMG_6293.jpg IMG_6295.jpg IMG_6298.jpg IMG_6301.jpg IMG_6302.jpg IMG_6303.jpg IMG_6304.jpg Ostatnio edytowane przez Tymon : 02.02.2012 o 21:22 |
29.01.2012, 14:24 | #12 |
Miasto: Lisburn Co.Antrim / Uć
Online: 1 tydzień 3 dni 19 godz 30 min 55 s
|
Musimy sie ustawic w ktoras niedziele i posmigac troche po tej Waszej okolicy, wszak znajduje sie ona blisko naszej a jest mi praktycznie nieznana, pomijajac glowne trasy oczywiscie.
My z Robinem posmigalismy troche po naszej okolicy, czyli po gorach Mourne tydzien wczesniej, 15go Stycznia. Nie darowalismy sobie takze nie skorzystania z okazji i posmigania troche po plazy w okolicach Kilkeel: |
18.02.2012, 20:12 | #13 | ||
majsterkowicz amator
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
The Burren co. Clare
Banan na mym nieogolonym ryju - w końcu wykorzystałem to, że nie pada i to, że do pracy dopiero wieczorem. Nieeee.... - w tą Sobotę nie grzebałem w Afrze... Dziś wstałem wcześnie, zjadłem szybko kanapkę i wypiłem kawuche - za oknem słońce od rana - już wczoraj wiedziałem, że pogoda dziś dopisze... Po śniadaniu - szybko założyłem na siebie co trzeba odkryłem Afre z pod pokrowca i wyruszyłem... Wyjeżdżając z pod domu jeszcze nie wiedziałem gdzie chce jechać... Szybka przejażdżka po mieście - i już wiem!! Chcę jechać gdzieś gdzie dawno nie byłem - Connemara juz mi się nudzi - pojedziemy w drugą stronę!! Pojedziemy na Burren!! Cytat:
Więc jedziemy!! Z Galway drogą na Limerick N18. W Kilcolgan odbijamy w prawo na Kinvare... W Kinvarze jest jakiś tam zamek: Stare zdjęcie - bo dziś tam się zatrzymałem tylko po wachę - zresztą - co ja będę pisał... Lecimy ze zdjęciami: Pierwsza sesja zdjęciowa na dzisiejszej wycieczce: I jedziemy dalej: to już nad Atlantykiem... Zaczyna się już charakterystyczny krajobraz Burren - troszkę bardziej skalisty od Connemary... - a nawet mocno bardziej Zatrzymuje się na sesje na Fanore Beach (pkt. B na mapce) Stety/niestety nie pozwalają poszaleć: Pozostają zdjęcia Jedziemy dalej: Po drodze na Cliffs of Moher dostrzegam (kątem oka) szanse na ENDURO: Po jakiś 500m dojeżdżam do brzegu: Jedziemy dalyj: Dojeżdżam do Cliffs of Moher. Cytat:
Zajeżdżam na parking - przybiega parkingowy i woła 8ero - jako, że na Klifach już byłem kilkanaście razy - dziękuje i jade dalej.. Stare zdjęcia z Klifów - dl tych ktorzy nie widzieli: -=CDN=-
18.02.2012, 20:21 | #14 |
majsterkowicz amator
|
Przeniosłem Wątek z grupy Wyspiarze - opisujemy tam swoje wypady - a że nie wszyscy są u nas w grupie to udostępniam dla Was!
19.02.2012, 21:13 | #15 |
majsterkowicz amator
|
-=ciąg dalszy=-
Z klifów postanawiam odwiedzić Lahinch bardzo popularną miejscówkę surferów - jadę na plażę:
Ale co ja tu będę na plaży robił - jadym dalej! Z Lahinch jadę do miejscowości którą darzę sympatią Jadę do Ennistymon - obowiązkowa sesja przy wodospadzie: Zdjęcie do kalendarza 2013 Lecim dalej: Troszkę pobłądziłem... Zmiana punktu widzenia: Zaczynają się winkle: Nawigacja (googlowska) podpowiada mi drogę na skróty: LUBIE TO!! Niestety - trochę dalej było już za ciężko na moje "slicki" odwrót - ale kiedyś tam wrócę - dziś właśnie zamówiłem komplet nowych laczków dla Afri W drodze do Galway zajechałem jeszcze na jedną plażę - niestety - gromadzące się chmury troche mnie pogoniły więc to już koniec relacji. Zrobiłem wg licznika coś koło 230km Pogoda bardzo zróżnicowana: słońce, deszcz, wiatr, grad... Moja trasa wg google: http://g.co/maps/znx7v
02.03.2012, 22:37 | #16 |
Miasto: Trim, Irlandia/ Starogard Gd.
Przebieg: 25600km
Online: 6 dni 11 godz 43 min 3 s
|
Korzystając z wiosenno-letniej pogody dnia 25 lutego uderzyliśmy (Darek, Krzysztof) na wschodnie wybrzeże Irlandii w okolicach Dublina w stronę północy tegoż uroczego kraju, zaczynając- w skrócie- od Fairview, poprzez Bull Rd 1-wsze zdj.(jedyne byki jakie zauważyliśmy to były: prom Stena Line wpływający do portu i zahaczenie na postoju przez Krzycha spodniami o stopkę w afri co prawie skończyło się glebą), potem do Howth- 2,3,4-te zdjęcie, do Malahide, Lusk- siedziby Hero(Marka- BROŃ BOŻE MARIANA ), gdzie zatrzymaliśmy się na parę miłych chwil i dalej do domciu, każdy w swoją stronę.
|
05.03.2012, 18:49 | #17 |
majsterkowicz amator
|
Connemara
Oj chłopaki coś mało jeździcie...
Albo nie chcecie się podzielić z innymi swoimi wrażeniami... Ja w poprzednią niedziele 19/02/2012 pojechałem na Connemare Zrobiłem swój pierwszy punkt na Photo Rally 24.Galway Wizyta na plaży: i powrót do domu: Zrobione 160km przed pracą - milo
05.03.2012, 19:30 | #18 |
majsterkowicz amator
|
Nowy post!
05.03.2012, 20:21 | #19 |
Składka oplacona.
Miasto: Zabrze
Motocykl: Transalp 99r 50th.
Online: 3 tygodni 3 dni 5 godz 32 min 47 s
|
ale piraty !! ...........po lewej jeżdżą!!
09.12.2013, 20:31 | #20 |
majsterkowicz amator
|
Grudniowe latanko
Właśnie wróciłem z przejażdżki po okolicy - piekna pogoda, słoneczko, sucho na drogach...
Iralandie da sie lubić