![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
Łowcy z Łopola
![]() |
![]()
Nie rozbieraj przed odpaleniem. Doprowadź do uruchomienia silnika i tak jak koledzy radzą sprawdź co ją boli. Niepotrzebnie chcesz sobie utrudnić życie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Józefin
Motocykl: RD07a
Przebieg: 84000
![]() Online: 4 miesiące 1 dzień 13 godz 14 min 9 s
|
![]() Cytat:
Nie wiem czy mi się wydaje ale chyba jakikolwiek olej samochodowy do motocykla to jest zabójstwo dla sprzęgła... no chyba że miałby on służyć do płukanki tylko ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
Tak,tez o tym myslalem.Wlac np 15 W 40 zeby tylko odpalic i nagrzac,a wtedy wymienic juz na 10 W 40.
Teoretycznie macie racje-moglbym go odpalic i zobaczyc czy chodzi-ale za duzo nim nie pojezdze-bo ani zarejestrowany,ani nie mam gdzie bez rejestracji nim pojezdzic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 9 godz 15 min 14 s
|
![]() Cytat:
![]() A z rejestracją to też luzik powoli pomyśl że są CR CRF i też latają jakoś a rejestracij tam nie uwidzisz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Olej samochodowy jest OK, nic nie wybuchnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Centralny Jarek
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: RD07, RD07a, RD07a, LC8, LC4, DRZ, K100, XL600LM
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 19 godz 4 min 11 s
|
![]()
Rozebranie na części pierwsze nic nie da jak nie będziesz wiedział co i jak, a wszystko wyjdzie podczas użytkowania. Rozebrać zawsze możesz.
Niech się wypowiedzą mechanicznie uzdolnieni jak najmniej inwazyjnie uruchomić silnik po długim postoju. Gdzieś na forum czytałem, że łańcuch najlepiej czyścić w nafcie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Gołańcz
Motocykl: RD07
Przebieg: 71000 +
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 13 min 31 s
|
![]()
Wow ładna sztuka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spokojnie możesz śmiało pytać co i jak. Renowacja sprzętu nigdy nie spotkała się z negatywnym nastawieniem forumowiczów ![]() ![]() Odpal i pośmigaj sprzętem w tym sezonie, a jak coś będzie nie teges to na zime odłóż ![]() ![]() Gratuluje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
OOOO wlasnie takiej odpowiedzi oczekiwalem.Ale przyznam wam racje-co naprawiac jak niewiadomo co?
Tak zrobie. Musze isc spac-kobieta krzyczy |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 6 miesiące 2 tygodni 2 dni 17 godz 42 min 54 s
|
![]()
Przyzwyczajaj się. To dopiero pierwszy dzień
![]() Siedzisz w garażu- krzyk. Wyjeżdżasz- krzyk. Wracasz- krzyk. Tylko jak jedziesz- cisza i spokój ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Grabina Radziwiłłowska
Motocykl: RD07b
Przebieg: 38Kkm
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 19 godz 4 min 41 s
|
![]()
Ja się tam nie znam ale sądząc po naciągu to łańcuch do wypieprzenia jest .Pewnie i zębatki.
|
![]() |
![]() |