![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
:O
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: warszawa
Motocykl: RD07
Przebieg: 38000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 6 dni 21 godz 22 min 44 s
|
![]()
gumowe są ok, ale w nich ręce się jednak sporo pocą. pytałem o wynalazki, gdyż myślałem aby wykombinować jakieś mufki (mam nadzieję, ze wiecie o co chodzi) na kierownicę. takie ochraniacze pozwalałyby jechać np w zwykłych rękawicach. nie wiem tylko jak w praktyce to wychodzi
![]() |
#12 |
terrorist
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Warszawa
Motocykl: Honda Transalp XL600V
Przebieg: 66.666
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 5 godz 34 min 26 s
|
![]()
o mufkach coś było pisane na forum, nawet fotki różnych patentów gdzieś są
![]() Tu też ciekawy temat: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=919 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 57 min 58 s
|
![]()
Problem rekawic w deszcz jest trudny do ogarniecia... Pamietam jak jechalismy kilka lat temu w Bieszczady , mialem nowe ciuchy z wypinana mębrana i nowe heldy na dloniach a na nich jeszcze ochraniacze....Jak lunelo to rekawice nie puścily......ale przemokla kurtka do membrany i woda po membranie splynela w doł po rekawie i wyladowala w rekawiczce...A z tamtąd pognalo ja po rece juz pod mebraną do łokcia....Rękawice były ubrane "na kurtke" Mozna je tez ubrac pod kurtkę...Ale wtedy woda plynąc po rekawicy wnika bezpośrednio pod mebrane kurtki. Wyjciem jest rekawica z podwojnym mankietem jeden idzie pod membrane a drugi na i ma odplywy wody. Najlepiej jednak jak pada nie jeździc..Zwlaszcza na kostkach i w nocy...:-)))Grzane manetki to podstawa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Dziki Wschód (podlasie)
Motocykl: RD07B
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 9 godz 58 min 24 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
Mufki są np. w Larssonie: http://www.larsson.pl/index.php?c=r&...DA3Mg==&t=kobi ale stosuję je tylko jak jest zimno, na deszczu nie sprawdzałem za bardzo. Na co dzień jeżdżę w rękawiczkach neoprenowych Scott'a i nie jest źle, ale też w jakieś długie trasy i ulewy nie sprawdzałem.
![]()
![]() |
#16 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: wilidż Opole
Motocykl: CRF 1100
Przebieg: 0 kkm
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 6 godz 21 min 25 s
|
![]()
Gumę przerabiałem w Szkocji i ...... na dłuższą metę nie sprawdziło się. Strasznie ograniczała ruchy i trzeba było więcej siły wkładać w zaciskanie dłoni. Może za małe były, ale i tak największe jakie dostałem xxl.
Co do membrany w rękawicach to już się nie napalam na żadne gore i inne, bo prędzej, czy później membrana w skutek wielu ruchów zgięcia i prostowania palców pęka. Grzane manetki i jazda.... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Problemy z odpaleniem/jazdą po całej nocy na deszczu | jackhammer | Układ elektryczny i zapłonowy | 6 | 10.07.2013 22:35 |
Gaśnie podczas jazdy w deszczu | klanol | Układ elektryczny i zapłonowy | 16 | 07.05.2010 22:55 |