![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 12 godz 12 min 10 s
|
![]()
Rumpel bierz normalną cene a różnice przepijemy w Kłodzkiej razem z Pilsem
![]()
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: miałem 10 lat RD07a teraz CRF DCT 1100L
![]() Online: 1 miesiąc 5 godz 28 min 7 s
|
![]()
tak, tak z DG kilka razy już miałem plan jechać z ekipą śląską na Trachy lub gdzie indziej (z BartkiemJ się umawiałem) i zawsze jakoś mi tak schodziło. Ale muszę coś potrenować czy raczej nauczyć się żeby tak nie jeździć jak na foto.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: S-ec
Motocykl: 690 R
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 1 tydzień 4 dni 17 godz 12 min 16 s
|
![]()
Rumpel bierz normalną cene a różnice przepijemy w Kłodzkiej razem z Pilsem
od pierwszego klienta przepijemy calosc a nie tylko roznice ![]() Pils no to trzeba cos wykombinowac jak bedzie pogoda |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa/Natolin
Motocykl: nie mam już AT
Przebieg: 99999
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 20 godz 53 min 17 s
|
![]()
Jestem zdania: Jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz
![]()
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Międzyzdroje
Motocykl: CRF1000L
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 6 dni 28 min 22 s
|
![]()
Byłem na szkoleniu w Akademii Enduro i na szkoleniu Enduros z Marcinem Spirowskim.
Jak kogoś stać, to na pewno warto. Szczególnie jak zaczyna dopiero przygodę z offem. Mam wrażenie że nauczyłem się tam więcej niż prze 2 lata latając z kolegami po krzakach, plażach i poligonach. Co innego dobrze jeździć, a co innego tę wiedzę przekazać czy wyłapać błędy. Z kolegami oczywiście też większośc tych elementów w końcu załapiesz ale potrwa to dużo, dużo dłużej i więcej strat w osprzęcie będzie. Do Akademii Enduro mozna się wybrac Afrą jak najbardziej. Dominują tam GS-y, ale bywają duże Katy, Transalpy. U Marcina Afra odpada. Tylko lekie sprzęty na dobrych oponach, często 2T, DRZ to już tak na granicy. I przyda się trochę kondycji, ja po pierwszej rozgrzewce chciałem już wracać do domu... ![]()
Louis, motocyklista niedoskonały. Ostatnio edytowane przez Louis : 13.11.2012 o 00:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
wondering soul
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: KTM 690 enduro, Sherco 300i
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 23 godz 11 min 8 s
|
![]()
Tak jak zostało już napisane: do Marcina Spirowskiego na dużym moto nie ma co jechać. Przynajmniej nie na szkolenie enduro w takiej formie, jaką ma teraz. Tylko małe sprzety. Po prostu ćwiczenia, na których opiera się jego szkolenie można w ogóle próbować powtórzyć tylko na małych moto. Ale na pewno przekłada się to pozytywnie na panowanie nad motorkiem w ogóle: czy małym, czy dużym.
Na żadnej akademii dużych enduro nigdy nie byłam. Ale chyba coraz więcej takich ofert na naszym rynku. W moim przekonaniu, jak ktoś sobie może finansowo pozowlić na szkolenie, to zawsze warto. Na pewno można więcej się nauczyć niż jtak po prsotu eżdżąc z kumplami, co też jest oczywiście przyjemne i ma swoje (inne) plusy. A to czego się człowiek nauczy na szkoleniu, najlepiej potem ćwiczyć własnie podczas jazd z kumplami. I ćwiczyć, i ćwiczyć. Pozdr
![]() |
#17 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 13 godz 57 min 20 s
|
![]()
Na You Tube filmików instruktażowych od metra. Liźnij teorii a na wiosnę ćwicz. Poza tym na Afryce nie będziesz chyba robił pionowych podjazdów, 15 metrowych skoków, przejazdów po balach o średnicy metra. Do w miarę sprawnego poruszania się Afrą, GSem itp. trzeba przyswoić kilka elementarnych zasad. Jak balansować ciałem przy małych prędkościach, w piachu na hopach, kiedy stać na podnóżkach kiedy nie stać, kiedy dawać gazu a kiedy tego nie robić, jak używać hamulców w terenie. Nie jest tego dużo. Co innego kozaczenie w naprawdę trudnym terenie na 60 konnych wścieklakach, tam wątków jest o wiele więcej i niewątpliwie nauka dłuższa i wymagająca poświecenia, oczywiście jeśli ktoś ma ambicje zapierdalać a nie wozić się w towarzystwie Afryk po szuterkach
![]() Ostatnio edytowane przez Cibor klv : 13.11.2012 o 23:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Łódź
Motocykl: RD01
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 22 godz 43 min 27 s
|
![]()
cibor bo mam zajady , nie wszystko mocą można
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: miałem 10 lat RD07a teraz CRF DCT 1100L
![]() Online: 1 miesiąc 5 godz 28 min 7 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa/Natolin
Motocykl: nie mam już AT
Przebieg: 99999
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 20 godz 53 min 17 s
|
![]()
Zerknij na to i inne z tej serii:
Najlepiej trenuje się w grupie bo jest jakaś drobna rywalizacja, ewentualnie ktoś z boku może podpowiedzieć co idzie nie tak.
BMW R1150R Jawa 250 353 `58r Ostatnio edytowane przez KML : 15.11.2012 o 23:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Lampa h4 do enduro? | majki | Inne - dyskusja ogólna | 31 | 24.05.2013 08:57 |
Kurs Fotografii Motocyklowej 15-17 maja (Akademia Motovoyagera) | Mariusz Ignatowicz | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 0 | 30.03.2009 15:36 |