![]() |
|
Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki Montaż i demontaż elementów jak: panele boczne, czacha, owiewki, szyby, kanapy, deflektory, lusterka, osłony goleni, błotniki, naklejki, zegary i linki– tylko oryginalne rozwiązania! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
malarz
![]() |
![]()
Dlatego napisałem, że ja zostawiłbym stary lakier, ładnie przygotował i polakierował na nowo.
Warstwa fabryczna lakieru, nie wiem dokładnie jak z motocyklami, ale na samochodach oscyluje w okolicach 100 mikronów, więc tego jest naprawdę mało. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||||
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Modlniczka
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 5 godz 48 min 39 s
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Akryle b. dobrze kryją, lecz podkład jeszcze lepiej. Cienka warstwa jasnego podkładu na czarną powierzchnię to mniej białego lakieru do zużycia i jeszcze lepsze krycie. Poza tym jak gdzieś uderzy kamień i odpryśnie lakier to pod spodem będzie warstewka jasnego podkładu i nie będzie się bardzo rzucać w oczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podchodzisz z dystansem i chwała Ci za to, nie był bym zdziwiony jeśli lakiernik to twój zawód ![]() ![]() Teraz będzie nie prześladować myśl: jak by wyglądała nasza lakiernia i praca w niej ![]() ![]() ![]() ![]() Do Zabrza nie mam aż tak daleko.... ![]() Reasumując: Z tym panowie się zgodzę, ponieważ ta czynność to strata czasu- zakładają, że poprzednio powierzchnia była dobrze przygotowana i użyto dobrego lakieru. Pozdrawiam ![]() ![]() Przemek |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Modlniczka
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 5 godz 48 min 39 s
|
![]()
Mam nadzieję, że nie oberwę od nikogo z wątku ani od moderatorów za taki esej
![]() ![]() Pozdrawiam Przemek |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 3 godz 16 min 40 s
|
![]()
zobaczymy co z wymiany wyjdzie, jak nie to zostawie sobie czarną a przez zimę zrobie sobie repsola o takiego;
![]() tylko tak się zastanawiam czy malować na trzy kolory czy boczki i bak strzelić na pomarańcz na to naklejki biało czerwone i na to bezbarwny
![]() |
#15 | |
malarz
![]() |
![]() Cytat:
![]() Nie wiem gdzie i na jakich lakierach pracujesz, ale teraz chyba każda firma wprowadza obróbkę na sucho, już od dobrych kilku lat. Peace ![]() madafakinges lakierowałem bezbarwnym na naklejki na baku, ale to były tylko wycięte literki ducati i jakieś kilka kosteczek. Takie duże płaszczyzny chyba bym się bał. Nie wiadomo jak to się będzie zachowywało w wyższych lub niższych temperaturach, mogą być jaja z tym bezbarwnym. Nie wiem ile to teraz kosztuje, ale napewno masz w swoim mieście kogoś kto bawi się w lakierowanie artystyczne i zrobi Ci trzy kolory + te kilka napisów i ładnie przykryje wszystko bezbarwnym. http://fanatykstudio.pl/ - to akurat mój znajomy Pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Dokładnie. Równo zetrzyj, naklejki zdejmij wcżesniej, next 2 podklad krajacy 4 x lakier 1 bezkarny. Warstwy cieniutkie, szlifowanie za każda warstwa.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jak ściągnąć tą tuleje ? | Vooytas | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 2 | 12.06.2010 11:52 |
Łuszczący się lakier w baku | Uriel | Uklad paliwowy i wydechowy | 6 | 07.12.2009 12:46 |
jak zabezpieczyć lakier po szlifie? | amnonim | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 13 | 13.11.2009 22:38 |