![]() |
|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2012
Miasto: Łódź
Motocykl: GS
Przebieg: 8000
![]() Online: 5 dni 2 godz 17 min 7 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Łódź / Farmington CT
Motocykl: RD07->990R, 950SE, 1090R
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 20 godz 47 min 27 s
|
![]()
Nie ma pier.. jedziemy wszyscy to samo! Bedzie zabawa!
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Ukmerge
Motocykl: afryky jusz nie mam :-(
Przebieg: 70000
![]() Online: 2 dni 7 godz 9 min 14 s
|
![]()
A jesli beda spadac deszcz, to beda fajne i na Enduro Zone
![]() ![]() A w ten sposob jedzie piec osob z PL. To 3 na Zona, a 2 na Orientacyjne (u kogo opony w kostka) ![]() Wazne, aby wziac udzial i miec wspanialy czas ![]() P.S. Yesterday were set checkpoints of orientation race. Destination is approximately 100 km. The track isn't hard, easy to complete. Somewhere You will need logic and common sense ![]() There is no SPA therapy of dirt ![]() Sorry, but if there will be some crazy moto masochists, they always can find dirty places by themselves!!! ![]() Ostatnio edytowane przez Drak'as : 07.04.2014 o 20:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
![]()
Czarny melduje się na pokładzie ze swoim rowerem.
Co prawda z moimi umiejętnościami będę raczej jak jednonogi startujący w konkursie kopania w dupę, ale będę twardy i mam nadzieję, że wstydu Wam nie przyniosę ![]()
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Hajnówka
Motocykl: Ktm 690r bmw rt
Przebieg: mały
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 4 godz 45 min 4 s
|
![]()
O... nikt z podlasia sie nie wybiera? Ja mam chec ale fajnie by bylo jakas ekipe z podlasia zmontowac.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Łódź / Farmington CT
Motocykl: RD07->990R, 950SE, 1090R
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 20 godz 47 min 27 s
|
![]()
Zapraszamy do ekipy z Łodzi.
![]() |
#17 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2012
Motocykl: GS
Przebieg: 8000
![]() Online: 5 dni 2 godz 17 min 7 s
|
![]()
A może ktoś ma ochotę i możliwość aby zostać tam na kolejny dzień? Czyli powrót w poniedziałek?
Można by trochę zwiedzić i lokalnych specjałów nieco skosztować. Ludzie chwalą Litewską kuchnię. Najpopularniejsze potrawy: Skilandis - Kindziuk - bardzo sucha kwaskowata pieprzna wędlina Chleb wileński - chleb pieczony zgodnie ze specjalną recepturą z mieszanki mąk żytniej razowej i pszennej Didžkukuliai lub Cepelinai (cepeliny, na Suwalszczyźnie znane jako kartacze) - "pyzy" lepione z ziemniaków i nadziewane farszem, najczęściej z mięsa z dodatkiem cebuli i przypraw, ale czasem również z innych składników. W północnych rejonach Polski znane są jako kartacze. ČeburÄkai - czebureki - smażone na głębokim oleju duże "pierogi", nadziewane farszem. Podawane z gorącą zupą do popicia. Pochodzą z kuchni kaukaskiej. KoldĹŤnai - kołduny litewskie - małe pierogi (w Polsce nazywane uszkami) nadziewane surowym farszem i gotowane w zupie, rozpowszechnione na całym terytorium dawnego Wielkiego Księstwa. Kibinai (kibiny) - rodzaj dużych pierogów nadziewanych farszem i pieczonych w piekarniku. Kugelis (kugel) - babka ziemniaczana ze skwarkami, zapiekana w piekarniku. Danie przywędrowało na Litwę z kuchni niemieckiej. Šaltibarščiai (chłodnik litewski) - zupa na zimno z buraków, ogórków, kwaśnego mleka, śmietany, jajek, koperku. Chętnie spożywana podczas upałów. Podawana z ugotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem. VÄdarai - kiszka ziemniaczana ŽemaičiĹł blynai - bliny żmudzkie - grube placki z ugotowanych ziemniaków, nadziewane mięsem lub grzybami. Ktoś ma ochotę? A może Litewski kresowy) kwas chlebowy? ![]() Co Warto zobaczyć na Litwie? (spis atrakcji) Troki (opis zamku) - to jest bardzo blisko (link do mapy, 34 km, N: 54.651411 E: 24.932549) od naszego punktu wypadowego. Koszt biletu: 14Lt, czyli jakieś 20zł. Trzeba by tam jechać w niedziele. Kto mniej pije, może będzie chętny ![]() "Szczególnie piękny i chyba najciekawszy na Litwie obiekt, to zamek na wyspie jeziora Gelve. Zachowany w doskonałym stanie, symbol nie tylko czasów litewkiej siły, ale również Krzyżaków, którzy gościli tu przez pewien czas. To jedyna w Europie twierdza na wodzie pochodząca z okresu gotyku. Troki to jednak nie tylko zamek, ale również doskonale rozwinięta społeczność Karaimów i starannie kultywowane tradycje tej grupy etnicznej. Architektura i świątynie do tej pory trwają tu w stanie niezmienionym." Info o Litwie (po prostu wikipedia) Ostatnio edytowane przez Grinch : 09.04.2014 o 11:21 Powód: spis potraw i specjałów |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2013
![]() Online: 2 dni 1 godz 7 min 4 s
|
![]()
Ja nie dam rady - niestety, muszę wrócić do niedzieli wieczoru.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() |
![]()
Ja tez muszę być w niedzielę wieczorem w domu.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 5 godz 21 min 42 s
|
![]()
Cześć. Mi czas nie pozwoli na inne polskie spotkanka. A ta Litwa całkiem całkiem mi odpowiada. Tylko czy przygarniecie do grupy jednego młodego z mazowsza?
PS. AT z Łodzi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Otwarcie sezonu | felkowski | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 24 | 02.02.2009 23:02 |