![]() |
![]()
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
Inaczej Audiofionix
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Olkusz
Motocykl: RD04
Przebieg: yyy...?
![]() Online: 1 tydzień 4 godz 51 min 16 s
|
![]()
Z mojej strony.
Na X-ringowym 525 RK po przejechaniu 6000km przeskoczylem z 7 (w momencie zakladania) na 9 z pewnymi watpliwosciami -> po kilku awaryjnych hamowaniach jest juz 10. Niestety dalej cos mi w nim doskiwiera. Ale w momencie zakupu, caly naped DID-a byl o 100-150 zl drozszy wiec zdecydowalem sie na RK. Zalowac nie zaluje ale nazbyt ostro tez nie jezdze wiec . . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 10 godz 15 min 55 s
|
![]()
Nie wiem jak inne ale RK wg zalecen powinno sie ustawiac o zabek luzniej niz DID. Przeklada sie to na jego zywotnosc. Wiem, ze mnie starzy wyjadacze łańcuchów zjedzą za to, ale to opinia nie moja a praktyków i paru ostrych zawodników. RK GXW Ring w najlepszym wypadku wytrzymał 37kkm i był użytkowany w Cagivie elephant 750.
Wymieniana 3 razy była zebatka zdawcza i raz tylnia. To powinno dać do myslenia. Nie wiem jak inne, nie wiem jak DID/Iris itp. Testowac sam bede te SFR-ki o jakich pisałem.
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2012
Miasto: Szczecin
Motocykl: RD03
Przebieg: 112 kkm
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 21 godz 11 min 44 s
|
![]()
W cr 500 zmieniłem napęd na did 520 vx i przy prawidłowym naciągu popękały mi płytki, kilka godzin jazdy. Reklamowałem, wymienili mi i ten drugi już nie popękał. Iris to stolec straszny. A ma ktoś doświadczenie z EK? Szybko się wyciąga? Niedługo czeka mnie wymiana w at.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Rumpel, jakie oznaczenie miał ten EK..
Montowałem wszytskim w tym roku EK, zamiast DID i RK i ludziska bardzo zadowolone. A moim zdaniem róznice w jakości widac po wyjeciu z pudełka już ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: S-ec
Motocykl: 690 R
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 1 tydzień 4 dni 17 godz 7 min 9 s
|
![]()
nie mam pojecia to bylo z 6 lat temu, pierwsze moto i pierwszy lancuch. Jedyne co pamietam to sworzeń byl zakowany tylko w 2 a nie 4 miejscach
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
Tak pytam bo dostaje same pozytywne informacje zwrotne o EK, np że po wymianie nie trzeba go nic a nic regulować
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]()
ja sobie nie dam reki uciac czy to nie byla podróba jakas, urwał sie podczas hamowania silnikiem na 3 czesci, w kacie zas urwal mi sie lancuch CZ (Cz tez wkladali do gs800 i tez sie urywal), wiem jedno albo dobry DID albo Regina
strasznie nie po Polsku jakoś to napisałem |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]()
problem w tym że DID i RK się skiełbasiły i to dość poważnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]()
slyszalem ale Dida biore w Intercarsie i wiem ze jak sie cos stanie to reklamacja bedzie uwzgledniona dla porównania łancuch CZ wytrzymal ok 8-10 tys z czego ok 4 to asfalt, Did ma 10-11 i tylko teren + nauka jazdy na gumie i nie wim czy byl z raz moze dwa naciagany. W zwiazku z tym ze jezdze prawie wylacznie po piasku to nie wiem czy smarowalem go z 2 razy i mysle ze z 5ty jeszcze zrobi
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Osłona łańcucha z ALU. | MOTOMYSZA | Wszystko dla Afryki | 9 | 18.04.2011 12:43 |
luz łańcucha? | kamol | Rama, zawieszenia, napęd | 12 | 17.05.2008 00:25 |