|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
07.05.2015, 21:32 | #11 |
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 23 godz 45 min 50 s
|
Ja takie cuś używam od kąd pamiętam Knecht
Robi robotę, jeden na rok wystarcza, groszowa inwestycja. Przezroczystszy więc wiadomo czy paliwo nadal obecne. zdrowia Ps nic mnie łączy z tym sprzedawcą z alegrosza, to tylko pogląd czego szukać.
08.05.2015, 02:40 | #12 |
SOmalijczyk
Miasto: SOsnowiec
Motocykl: 1090 AdvR
Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 godz 3 min 50 s
|
|
08.05.2015, 09:56 | #13 |
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
Online: 3 miesiące 4 tygodni 12 godz 12 min 18 s
|
strobusie - nie w kazdym motocyklu da sie zrobic by taki filtr pracowal w odpowiedniej pozycji czyli w pionie, widzialem / sam doswiadczylem problemow z praca, kiedy krecisz silnik wysoko, w tak duzym filtrze na gorze jest powietrze... filtr ok. ale czym mniejszy tym lepszy â tak zeby jak najmniej sie to zapowietrzalo...
|
11.05.2015, 07:46 | #14 |
Administrator
|
Afryka ma poziomo i jakoś jej to nie przeszkadza.
Odrobina powietrza w filtrze w górnej części też nie przeszkodzi benzynie w przepływie. To raczej wydajność i stopień zabrudzenia będzie miał wpływ.
11.05.2015, 15:14 | #15 |
Ja też zaczynam powolutku myśleć o filtrowaniu paliwa i to niekoniecznie tylko tego z butelek PET. Po prostu są miejsca, gdzie warto też filtrowac podczas tankowania z dystrybutora lub po prostu mieć filterek, który działa zawsze, poza zbiornikiem. Tyle, że po drodze jest jeszcze pompa... Dylematy...
Poniżej przykład tego co zatankowaliśmy z dystrybutora, w blisko 1mln mieście (więc raczej obrót jakiś tam mieli na tej stacji). O dziwno na tym motocykle jechały. Inna stacja, inny przykład: W obu przypadkach paliwo tuż po zatankowaniu było idealnej jakości, ciemniało wraz z upływającymi godzinami. Robiła się jakaś lekka zawiesina ale motocykle na tym jechały! Wcześniej doleliśmy z PETów - taką w normalnym kolorze i problemy były... pewnie jakieś paprochy się dostały. Obserwuję temat, nie wiem na co się zdecyduje ale na pewno po jakimś czasie dam znać jak to działa w moim przypadku.
11.05.2015, 16:06 | #16 |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
Ja sobie kupilem w sklepie lakierniczym 10 sitek do lakieru, 50 groszy /sztuke
Teoretycznie filtry sa jednorazowe, ale wydaje mi sie,ze przy jezdzie w 3-4 motocykle mozna jednym sitkiem przefiltrowac paliwa na wszytskie baki. Sitko jest w ksztalcie stozka, papier _ sitki 180 miktonow, wiec nie wpadnie do baku i nie trzeba go przytrzymywac Jestem ciekaw o ile wolniej bedzie sie tankowalo paliwo z tym sitkiem. Sitka sa papierowe, wiec mozna je zlozyc na plasko i trzymac razem z np mapami. Oprocz sitka mam oczywiscie przezroczysty filter pomiedzy bakiem a gaznikiem
11.05.2015, 17:46 | #17 | |
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 23 godz 45 min 50 s
|
Cytat:
Czy go nisko kręcę? Mam krótkie przełożenia (13:42) więc czasem mam okazję go zakręcić. Zresztą dobrze wiesz jak te silniki lubią obroty Ponadto nie mam standardowych dysz w gaźniku. Do mniej restrykcyjnego wydechu jetting jest sporo "żyźniejszy" zdrówka
11.05.2015, 18:13 | #18 |
No własnie - jeśli to nie wydłuży zbytnio tankowania to jest to jedna z lepszych i tańszych opcji.
|