![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2011
Miasto: DE
Motocykl: DRZ400S
![]() Online: 3 miesiące 10 godz 57 min 23 s
|
![]()
Zmyler spoko
![]() W DRZecie mojej dziewczyny właśnie była prawdopodobnie regenerowana głowica. Ktoś pewnie zrobił na sztukę i sprzedał. Rok to to pochodziło. A finał widać jaki. Zdrowa DRZta nie bierze oleju. Taka prawda że te motocykle mają już 10-15 lat a w PL mało kto chce remontować. Byle by szybciej sprzedać i kupić coś innego. Dlatego ja się zdecydowałem na pełny remont zamiast szukać kolejnego kwiatka. Na forum drz były może ze 2-3 przypadki awarii starego napinacza. W swojej mam nowego typu, w dziewczyny starego typu i chodzi bez problemu. Ja bym MCCT nie założył, nie wiadomo jak to wyregulować żeby było dobrze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Miasto: Lublin
Motocykl: Transalp 2001
Przebieg: 98000
![]() Online: 4 godz 42 min 57 s
|
![]()
Z tego co wiem to problem napinasza został zlikwidowany w modelach od 2003 roku. Gość przynajmniej nie nawrzucał fot po myjce i plaku tylko wprost mówi jak jest. Inna sprawa, że cena wysoka i próbuje ją bronić dodatkami i serwisem -> a według Was ile takie moto jest warte?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
Zgadza się, nowszy typ napinacza jest bezusterkowy.
Moto jest warte tyle ile ktoś chce za nie zapłacić ![]() Na forum DRZ za chyba 12 koła Dgalka sprzedaje DRZ Y świeżo po remoncie u jakiegoś Chickena. Ma jakieś problemy ze zdrowiem. http://www.dr-z.pl/viewtopic.php?f=31&t=3117 Swoją drogą tego KLXa jednak wystawił na forum: http://www.dr-z.pl/viewtopic.php?f=31&t=3279 Ostatnio edytowane przez Songo : 10.09.2015 o 13:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: RLU
Motocykl: RD04
Przebieg: niski;)
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 6 dni 15 godz 24 min 51 s
|
![]()
Faktycznie, sorki mój błąd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Szczecin
![]() Online: 2 tygodni 23 godz 27 min 52 s
|
![]()
Trafiła wczoraj do mnie na serwis DR-Z-eta i jak niestety też ma podtarte wałki i panewki, do tego zawór ssący się urwał a napinacz łańcuszka rozrządu jest na 12tym z 13tu ząbków.
Siedem mth temu motocykl był "remontowany" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]()
Dlatego teraz, jeśli miałbym kupować ponad 10 letniego wysilonego singla to brałbym jak najtańszy i silnik od razu na stół. W ogólnym rozrachunku może i trochę drożej by wyszło ale na 100% pewnie i spokój na dłuższy czas. A tak to szukanie igły w stogu siana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2014
Motocykl: LC8-950ADV,EXC 450, ROAD KING EVO
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 12 godz 10 min 7 s
|
![]()
Drz-eta(KLX)sprawdzona ,osłuchana - wnioski -na zimno -wszystko ok .Zewnętrznie nawet nie bardzo skatowana, stan mechaniczny podzespołów do zaakceptowania (cena wiadomo -do negocjacji -umówiliśmy się z właścicielem że ustalimy przy wizycie z przyczepką ,spoko kolo -pokazałem luzy w zawiasie ,luźne szprychy itd-przyznał racje -powiedział że do dogadania )ale po przejażdżce i lepszym nagrzaniu na górze pojawiły się nieregularne serie cyków-pyków ,dość ciche ale ...nie regularne -sąąą -niema, sąą -niema ,nie ma ,niema -są itd-(nie wiem jak określić dokładniej),obdzwaniam kumpli,szukam .... -jest !!! po drodze mamy wspólnego znajomego który ma DRzetę i chętnie odpali i da posłuchać -zajeżdżamy -palimy-po 2 miesiącach nie odpalania -grzejemy -i ,nie ma różnicy nic nie cyka ,nic nie pyka -grzejemy bardziej -góra,głowica cisza (może trochę mnie nastraszyliście ale byliśmy we trzech i każdy to słyszał). Decyzja -odpuszczamy Biłgoraj, Dzięki panowie !Jednak to jest najbardziej żywe i pożyteczne forum motocyklowe ,najfajniejsi i najbardziej ogarnięci ludzie .pozdrawiam i dziękuję .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Szczecin
![]() Online: 2 tygodni 23 godz 27 min 52 s
|
![]()
Zmyler a weź powiedz dlaczemu akurat dr-z a nie np tańsze w utrzymaniu i mniej awaryjne LC4
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2014
Motocykl: LC8-950ADV,EXC 450, ROAD KING EVO
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 12 godz 10 min 7 s
|
![]()
Sugerowałem to samo ale kumpel się uparł , nie nawracam na siłę .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]()
Skoro szuka E to zapewne chodzi mu o wagę.
Co do awaryjności mi np moja Ska raz tylko w przeciągu 3 lat zrobiła psikusa, stator padł na pierwszej integracji ukraińskiej. Także raczej jak kto dba, tak ma. Ostatnio edytowane przez Songo : 11.09.2015 o 14:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
A moze taki hardcor na urlop | dj.1 | Kwestie różne, ale podróżne. | 17 | 05.04.2011 14:53 |
Czy taki zestawik miał kto, może warto?? | PiotrTMC | Archiwum | 5 | 13.03.2011 23:38 |