![]() |
#11 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2016
Miasto: TAK
Motocykl: CRF1000L GS1200adv
Przebieg: jest
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 2 godz 28 min 5 s
|
![]() Cytat:
Tani nie jest, to fakt - ale: 1. przewodów ciąć nie trzeba, 2. regulacja dozowania - przyciskiem 3. dozowanie można całkowicie wyłączyć 4. monitorowanie stanu oleju w zbiorniczku - na wyświetlaczu (100%, 75%, 50%, 25%) 5. automatyczne wyłączenie pompki przy zbyt małej ilości oleju 6. wyposażony jest w czujnik wibracji i akcelerometr. Dawka oleju podawana na łańcuch mierzona jest bardzo precyzyjnie 7. system działa tylko w czasie jazdy 8. ... 9. ... 10. Termometr (na wyświetlaczu) - nie przekłamuje temperatury. minusy? widzę jeden: 1. musi być na stałe podpięty do "prądu", bo inaczej urządzenie zapomina ustawienia - konieczność ponownego wprowadzenia ustawień i kalibracji - czas 22 sek ![]() (pobór prądu z akumulatora mniejszy niż w przypadku alarmu). co do gwarancji -Scottoiler eSystem V2 można montować samemu, nie można modyfikować przewodów elektrycznych - podłączenie bezpośrednio do akumulatora. Wszystko co jest w zestawie pasuje do CRF1000, można dokupić podwójną dyszę, tzw. DUAL INJECTOR Kupowałem w Inter Motors - dali dobrą cenę. smarowanieTOpikus.JPG
Umiejętność prawidłowej oceny przychodzi z doświadczeniem. Niestety doświadczenia przybywa w wyniku niewłaściwej oceny Ostatnio edytowane przez VIPER : 09.06.2017 o 02:51 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
![]()
Dobrą, czyli jaką?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
dobra - czyli oczekiwana przez klienta
![]()
![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 3 godz 16 min 40 s
|
![]()
Przecież to grubo ponad 1000 kosztuje... motooiler jest za 1/3ceny i wspieramy rodzimą produkcje.
![]() |
#15 |
|
![]()
a i zakres regulacyjny oferowany przez Motooilera pozwala na wykorzystywanie jednego, zwykłego oleju przekładniowego przez okrągły rok; Motooiler nie tylko smaruje łańcuch. Sprawia również, że łańcuch jest utrzymywany w czystości.
![]()
![]() |
#16 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2013
Motocykl: CRF1000L
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 6 godz 6 min 16 s
|
![]()
Zdecydowanie jestem za wersją standardową-podciśnieniową, używałem przez 4 lata, regulacja banalnie prosta ,ograniczona do minimum jak dla mnie wystarczajaca.
No i odpada dodatkowa elektronika . |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
To mi się podoba
![]()
![]() |
#18 |
Michał
![]() |
![]()
Zbędny gadżet. Łańcuch trzeba czasem wyczyścić i posprejować żeby nie zardzewiał. Szczególnie po deszczu. Przyklejający się kurz i brud bynajmniej nie przedłużają żywotności, łańcuch jest nasmarowany od wewnątrz, rolki mają się obracać, wystarczy.
![]() inny temat, ale olejarki od NAT chyba nie da się przecież zamontować do innych moto...... ![]() http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=29463 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 3 godz 16 min 40 s
|
![]()
Moim zdaniem olejarka to nie gadżet i na pewno sobie zamontuje, wkurwia mnie mycie oklejonego szprejem i kurzem łańcucha, smarowany automatycznie olejem zawsze będzie czysty i nasmarowany.
Kupowanie smarowniczek za 1500 rzeczywiście mija się z celem, ale za 200zł można spokojnie wyrwać używanego scotoilera i to już jest super cena biorąc pod uwagę, że to tyle co 4-5 puszek spreju.
![]() |
#20 |
Michał
![]() |
![]()
Bo do oleju się nie przykleja kurz i brud?
Nikogo na siłę nie przekonuję, ale łańcuchów motocyklowych się wg mnie praktycznie nie smaruje (tylko po deszczu żeby nie zardzewiał). Ja robię tak - jak wracam z offa to mycie ciśnieniowe moto i na koniec czasem psiknę. Koniec. Tak robiłem z AT i na jednym napędzie zrobiła 30tkm w moich rękach (kupiłem i sprzedałem z tym samym łańcuchem, zmieniałem tylko przełożenia)..over Łańcuch jest nasmarowany od środka i ma uszczelki. Rolki mają się obracać przy kontakcie z zębatką. Jak będzie suchy to naprawdę będzie bardziej czysty..to nie przegub stara 66 gdzie trzeba napakować smaru ŁT43 do pełna. Nikt nikomu nie zabrania, tylko po co? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
scottoiler | lukiz | Wszystko dla Afryki | 35 | 18.04.2015 18:05 |
Scottoiler - problem | mihoo | Rama, zawieszenia, napęd | 4 | 08.05.2013 19:41 |