|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
31.01.2018, 12:37 | #11 |
Moderator
|
Wszystko, co u nas ma zaporowe, celne ceny.
Ale np.: 1. Leatherman - wszystkie z górnej półki cenowej multitoole, 2. Noże ColdSteel, np. SRK, 3. Elementy wyposażenia wojskowego, ubrania - dobre jest to, że ubierasz się w te rzeczy i wracasz. 4. Wyposażenie survivalowe, kuchenki, palniki, itp. 5. Torby do motocykla, czyli wszystko to co wyżej zapakujesz w torby i po sprawie. To tak na szybko
31.01.2018, 14:33 | #12 |
Miasto: depresja Gdańska
Motocykl: XL600V
Online: 3 miesiące 6 dni 23 godz 40 min 31 s
|
Gdzieś tam wyczytałem że wschodnie wybrzeże i środek są nudne. Tak też zrobiłem(sierpień2017). NY 4 dni , jest klimat ale mnie nie zafascynował. Przelot do Las Vegas. Samo miasto to kicz, Ale dobra baza wypadowa na parę dni. Potem klimat 66 (Flagstaff) Wielki Kanion i na zachód , po drodze cały czas Parki Narodowe (warto kupić jeden na całe stany). Kalifornia to inna hameryka. SF zarąbiste. Ogólnie zachód jest mocny.
8tys mil przez 24 dni na 4 kołach. Duże różnice wysokości, temperatur (płaskowyż jest gorący)oraz wielkie przestrzenie(czytaj - duże odległości. Auto zdane w LV. Mimo tego iż przed wyjazdem wydawało mi się że ameryka jest banalna to mocno zmieniłem zdanie. Wrócę tam, raczej sam i raczej na 2 kołach. Poczytaj na travelbit . Cel "wyprawy" to Great American Total Solar Eclipse ( stąd termin wyjazdu). Następne Chile-Argentyna 14.12.2020. Wiza to pestka, byle nie fabularyzować. Mnie zadano 5 pytań. Imigration - oficer może chcieć potwierdzenie rezerwacji hotelu oraz udowodnienie że masz 60$ na dzień pobytu - ode mnie nie chciał ale tak wieść niesie
31.01.2018, 14:46 | #13 |
Gość
Online: 0
|
Kolego. Las Vegas itd do właśnie środek w sumie.... Wschód ciekawy bardzo. Nowy Jork tam właśnie jest poza tym Floryda i Key West. Dwa bardzo różniące się od siebie miejsca
|
31.01.2018, 16:53 | #14 |
Motocykl: XR650R & XR400 & WR300
Online: 4 tygodni 1 dzień 20 godz 4 min 37 s
|
Części z partzilli są tanie
Przede wszystkim ubrania... Chyba każdy o tym wie że tam to jest tanioszka. Leathermana odpuść, przereklamowany, weź sobie victorinoxa swisstoola, gwarantuje że sprzęt niezajebliwy jak africa, ja wyrwalem za 70$ w Pl około 500-600zl. Jeśli masz dojścia to na targu ubrania wojskowe buty itp to są grosze, ja mam dannery warte 300$ zakupione za 70... Elektronikę hm różnie raz tu jest taniej raz tu, przede wszystkim patrz pod nogi, ludzie tam często gubią.. Ja kupowalem telefony typu refurbished i to był dobry deal. Baterie też są tanie, przykład 50$ za 8 pak nimh 10000mah używam półtora roku i nadal świetnie trzymają a to wkoncu nimhy które są trochę delikatne. Generalnie trzeba się oszukać... Kurtkę ktm rally wydarlem za 600zl gdzie u nas taka kosztuje dwukrotność.. Nie polecam ubrań hollister, aeropostale ostatnimi czasy bardzo spadła jakość, bawełna to rzadkość żeby była 100% a ceny mocno w górę, Abercrombie również w górę, to średnia półka jeśli chodzi o ubrania ale na polskie warunki to już wysoka.. Najlepiej kupować wysoko przecenione buffalo CK itp. Buty to np w Polsce tak pożądane.. trampki conversy tam to tanizna osobiście nie polecam shit prócz wytrzymałości, zero zalet. Oczywiście w ny jest drogo. Microcenter ten sklep ma najniższy podatek jeśli chodzi o elektronikę zaledwie 3.5% choć nie znaczy to że na necie nie będzie taniej... Co do gorąca... To zajebsicie pachnie.. poczujesz to będziesz wiedział że jesteś w najlepiej pachnącym miescie na ziemi... Jak się to kurwa nagrzeje ale tam przynajmniej naogladasz się wydziwien, bo tam im dziwniej tym lepiej.. czy wygląd czy zachowania Ostatnio edytowane przez Dymkaaa : 31.01.2018 o 16:59 |
01.02.2018, 00:02 | #15 |
Autobanned.
|
Gdzie szukać tanich lotów (ale nie awionetki ) z NY do LA?
01.02.2018, 00:18 | #16 |
Gość
Online: 0
|
Kayak.com
Choć ja kupowałem ... W Polsce w krajowym biurze. |
01.02.2018, 02:35 | #17 |
Miasto: Łódź / Farmington CT
Motocykl: RD07->990R, 950SE, 1090R
Online: 2 tygodni 4 dni 18 godz 50 min 12 s
|
Hi, siedzę za bajorem ostatnie 6 lat między NY a Bostonem. Chetni pomogę, odpowiem na wszelkie pytania. Daj znać jeśli masz ochotę pogadać.
Również służę pomocą w razie W. Kontakt Viber/WhatsApp: +1.475.204.7osiem62
01.02.2018, 11:06 | #18 |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
Loty najlepiej Google flights.
26.03.2018, 11:19 | #19 |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
Jorge, a jak z wiza dla takiego malucha? Ma swoja, w swoim paszporcie?musisz być z nim w ambasadzie?
26.03.2018, 12:30 | #20 |
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 3 godz 49 min 43 s
|
Dziecko ma własny paszport i wizę. Uzyskanie wizy dla dziecka w przypadku gdy rodzic posiada wizę nie wymaga wizyty w konsulacie - internetowy formularz > zdalna decyzja > kurier.