|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
11.03.2018, 11:51 | #11 |
Motocykl: RD07
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 3 godz 17 min 38 s
|
U mnie był podobny błąd. Poprawili od ręki. W dowodzie wpisali "poprawna nazwa modelu" dali stempel i parafke, w karcie to samo. W karcie poprawka była nie pod tą folijką tylko na którejś z kartek, tam gdzie dopisują np. hak itp. i w dowodzie tak samo, tam gdzie gaz i hak dopisują (w autach)
Miałem ze sobą dokumenty ze sprowadzenia moto do PL bo w moim przypadku błąd popełnił diagnosta co pierwszy przegląd robił.
11.03.2018, 21:31 | #12 | |
Cytat:
Yamaha / model 600 Tenere tak mam w Dowodzie i Karcie Pojazdu Diagnosta który robił pierwszy przegląd popełnił błąd. Wydzwoniłem diagnoste i przysłał mi poprawione dokumenty. z tymi poszedłem do Wk i tam od ręki poprawili... wpis w Dowodzie i Karcie Pojazdu Babka z WK powiedziała, żebym na wszelki wypadek, xero papierów od diagnosty profilaktycznie woził ze sobą jak za granicę chce jechać |
||
12.03.2018, 00:05 | #14 |
Miasto: teraz to Stolica
Motocykl: Suzuki DR-Z 400 E
Online: 2 tygodni 6 dni 10 godz 45 min 7 s
|
Imo to jeśli poprawili w karcie pojazdu to można też wymienić dowód na taki bez błędów. Porada z targaniem xera od diagnosty z polska, bezcenna
|
12.03.2018, 12:23 | #15 |
Ja tam bym zostawił jak było! Kupujesz auto Honda HRV bez papierów i....jesteś wygrany
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
|
13.03.2018, 06:46 | #16 |
Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
Online: 5 miesiące 5 dni 18 godz 50 min 40 s
|
madrosci urzednikow nie ogarniesz. mi kiedys w wk babka zakwestionowala niemieckie wymeldowanie bo bylo wydrukowane na kartce a4 bialej a najczesciej drukowali na zielonej. podpisy, dane i stempelki-hologramy byly oczywiscie ok. po prostu urzednik w DE taka kartke wlozyl do drukarki. a tu pani mowi, ze dokument niewazny. naczelnikiem wk byl mlody gosc, ktoremu bylo autentycznie glupio jak sie do niego przeszedlem z ta sprawa. pani oczywiscie obrazona na amen po wszystkim
14.03.2018, 14:53 | #17 |
Miasto: LPU
Motocykl: RD07a
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 3 godz 19 min 19 s
|
No to suma sumarum u mnie wyszło tak.
Pojechałem po pracy na stację, gdzie robiłem przeglad w sobotę i wypisali mi uwagę w papierach z przeglądu: Oczywista omyłka w modelu pojazdu. Powinno być XRV 750RD07. Następnie telefon do WK gdzie wydana była karta pojazdu. Sprawdzili, przyznali że pomyłka, skserowali mi nawet pierwsze badanie techniczne i wpisali od ręki w karcie pojazdu w rubryce: Zmiany parametrów technicznych pojazu: Prawidłowy Model XRV 750 RD07. Jutro udaję się do urzędu swojego (z papierkiem od diagnosty) po wpis w dowodzie rejestracyjnym. Poszło bez problemów, szybko i bezpoleśnie, bez kolejek. |
|
|