![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
Zdrówko, Miszel |
|
![]() |
![]() |
#12 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
A widzisz, może tu leżał problem. Dzięki za info.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 4 godz 33 min 14 s
|
![]()
Temat tych mapek już kiedyś był na FAT. Niektóre z nich mają już prawie 40 lat i podejrzewam, że część dróg (szczególnie na dalekim wschodzie) może być już nieprzejezdna. Dziwnie się patrzy na swoje okolice zapisane w cyrylicy
![]()
![]() |
#14 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Jak leciałem 2 lata temu w Pamir, wujek lat prawie 80 dał mi stary ruski atlas drogowy. 100 razy lepsze odwzorowanie niż w Garminie. Wszystkie stacje paliw i inne zaznaczone miejscówki tam gdzie były. Byłem w szoku. Rambo ostatnio mi powiedział że jak kupować mapy Rosji na Garmina to lepiej to zrobić w Rosji bo są znacznie dokładniejsze niż te dostępne u nas.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 4 godz 33 min 14 s
|
![]()
Na Rosję chwalono mapy Navitela.
![]() |
#16 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Ponownie Kotlina Kłodzka :D
Motocykl: RD07 mit VW parts :D
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 15 godz 9 min 23 s
|
![]()
Tyle, że te "sztabówki" do których są linki są raczej mało aktualne dla terenów (poza drogą), od '82 sporo się zmieniło. Jako poglądowe się nadają. Jeździć "po lesie" się w/g nich już nie da...
![]() |
#17 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
Navitel to rosyjska nawigacja samochodowa - mają swoje mapy. Jest regularnie aktualizowana i dla przelotów nadaje się o wiele sensowniej niż cokolwiek innego. A przecież na przelotach robi się najwięcej kilometrów. No i POI są aktualne - szczególnie zaprawki! Zresztą na EU Navitel też jest całkiem niezły. Jeśli chodzi o Garmina, to od CityNavigator Russia trzeba się trzymać jak najdalej. Straszne badziewie. Za to Roads of Russia TOPO jest super! W Karelii i na Północy gdzie głównie jej używałem leśne drogi sprawdzały się bardzo dobrze. Zresztą tubylcy też cmokali nad nią gdy konsultowałem jakieś przejazdy. Oczywiście jak jest zrywka i ciężki sprzęt, to na mapie tego nie dojrzysz, no i nie przejedziesz. Robi się bagno i czekaj do mrozów... Dlatego trzeba rozmawiać - to integralna część nawigacji ![]() Zdrówko, Miszel |
|
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2015
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 6 godz 49 min 50 s
|
![]()
Jest jeszcze SAS Planet, rosyjski program mapowy z nakładkami do wyboru, Google, yandex, OSM, radzieckie sztabówki, informacje z Wikipedii i inne.
Działa offline na laptopie, nie wiem jak z dostępnością na smarkfona. I ponoć ma możliwość znajdowania pozycji jeśli laptop ma moduł GPS, ale to do sprawdzenia. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Mapy topo - Liguria / Piermont - IT / FR | cheniek | Mapy | 2 | 03.09.2013 21:09 |
Mapy Topo Tadżykistanu | wojtalski | Mapy | 3 | 08.03.2010 12:53 |