![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: RD07a
Przebieg: 43k+
![]() Online: 3 tygodni 3 godz 22 min 21 s
|
![]()
Jezeli ktos szuka jeszcze rukki po "starych cenach" to jeszcze w DE po internecie sie wala troche. Np.: http://www.biker-land.de/index.php?l...sion&cat=c168& Trzeba troche poszukac
![]() Co do przerostu... hm, formy nad trescia - moze. Choc nie az tak jak BMW Rallye. Natomiast jezeli chodzi o jakosc, materialy, dopasowanie i sensownosc rozwiazan, 10/10. Moze pol punkta odjalbym za dyskusyjna "urode", ale w koncu rukka w 99% to odziez robocza ![]() Sympatex jest OK... na wiatrowke. Albo kurtke na rower. Mam taka od kilkunastu lat i dziala. Nie daje rady w trudnych warunkach np.: gory, motor,... Jezeli zamiezasz kiedys prac te ciuchy, biez wylacznie w goretexem wypinanym... albo pierz recznie (delikatnie!) Sam zalatwilem sobie dwie kurtki gorskie Salewa i Marmot (choc uwazalem i uzywalem NikWaxa). Po pierwszym praniu szlak trafia hydrofobowosc, po drugim membrana zaczyna przepuszczac punktowo ![]() Moze sa tu tacy, ktorzy sie nie zgodza z Podosem, ale cieple i suche jajka rulez ![]() ![]() A w ogole, to SKÓRA RULEZ Ostatnio edytowane przez samul : 20.05.2010 o 13:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]() Cytat:
Kurtkę którą podałeś nazywam strasznie drogą. Jesli kasa nie gra roli - mogę polecić. Mial ten egzemplarz Michał w Maroko i mogę powiedzieć, że to jest kosmos. (nie nazwalbym, tego przerostem formy nad treścią) - to swietnie przemyslana, uniwersalna kurtka z mnóstwem przyjaznych bajerów. Oczywiscie wypinane gore, z mozliwoscia napompowania wentylem (co tworzy izolacyjną wartwę jak jest naprawdę zimno. Materiał to jakiś kosmos - coś jak siateczka przewiewna. Absolutnie najwyzsza półka. Szkoda tylko, że czarna.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) Ostatnio edytowane przez podos : 20.05.2010 o 16:27 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Zielona Góra
Motocykl: 950 SE
![]() Online: 3 tygodni 4 dni 9 godz 36 min 30 s
|
![]()
Sneer, jak masz kilka zł do wydania to zwróć uwagę na ciuchy IXS (Szwajcaria). Macna (Holandia) też wygląda ciekawie (ich ubrania sprzedaje Inter-motors). W czerwcu jadę do rodzinki w Szwajcari i chcę odwiedzić fabrykę i sklep IXS. Poza tym proponuję odwiedzić sklepy w Niemczech choćby tylko po to żeby poprzymierzać. Powodzenia w zakupach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
Online: 0
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
sneer, ta z Twojego postu to jest "taniutka"
![]()
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Przebieg: 43k+
![]() Online: 3 tygodni 3 godz 22 min 21 s
|
![]() ![]() ![]() Swoja droga to jakis obled z tymi czarnymi ciuchami :/ Bardzo mialem ochote na Pharao costam z Polo, ale zobaczylem na czlowieku dwuletnia i mi sie odechcialo. Wygladala jak szmata. Moze ja zle traktowal ![]() Rukka Allroad komplet 1750.- Funtow, AAAAAAAAA !!! Kto robi do nich gmole ? ? ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
|
![]() Cytat:
![]() PS: Gmoli nie trzeba, wystarczy sie nie przewracać ![]() ![]()
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Częstochowa
Przebieg: 53kkm
![]() Online: 4 dni 21 godz 57 min 6 s
|
![]()
Panowie wtrące tu swoje trzy grosze jesli chodzi o ciuchy motocyklowe choć wielkim znawcą-praktykiem nie jestem, ale może komuś się przyda.
Na ostatnim bazarze w Łodzi trafiłem na Kobitke ( Beate ) która sprowadza ciuchy firmy REV'IT ( ma te ciuchy nowe ale także ma bardzo duzo ciuchów które są bardzo mało uzywane lub niby z wystawy ze sklepu czyli takie które praktycznie były tylko mierzone ) www.revit.eu Ja kupiłem u niej sporo rzeczy ( praktrycznie wszystko ) i powiem wam że jestem zajebiście zadowlony choć w ciuchach tych na syberii jeszcze nie byłem ale w ostatnie chłodne i deszczowe dni troche latałem i dupa mi nie zmarzła. A ceny ta Beata ma uważam naprawde super np za kurtke model CAYENNE PRO JACKET dałem 450 zł ( nowa według katalogu 400 EURO ) i ta kurtka była własnie tylko taka z wystawy możecie mi wierzyć lub nie ale działam zawodowo w branży odziezowej i naprawde jestem w stanie poznać co było używane a co nie ( jest naprawde zajebista ) myslę że ciuchy te naprawdę sa godne uwagi np udało mi się znależć taki filmik myślę ze to też o czymś świadczy. http://www.youtube.com/results?searc...ssiberica&aq=f ewentualnie gdyby ktoś chciał skorzystać to podaje namiar do tej Beaty ( nie pytałem jej o zgodę ale chyba przestępstwa nie robie łamiąć ustawę o ochronie danych osobowych ) moto-ubrania@wp.pl tel 692 536 401 On jest gdzieś z okolic Gliwic Hejka |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Galway
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 2 dni 20 godz 45 min 25 s
|
![]()
Ja się własnie zastanawiałem nad kompletem Revit, kurtka Off-Track, spodnie Dakar.
http://www.webbikeworld.com/r2/rev-i...t-dakar-pants/ Rozmawiałem chwilę z użytkownikiem i sobie chwalił. Na advrider.com też dobre oceny zbiera. Obecnie zestaw można dostać za ok. 400 euro. Wygląda sensownie, niestety nie wiem co jest warta membrana Hydratex |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Częstochowa
Przebieg: 53kkm
![]() Online: 4 dni 21 godz 57 min 6 s
|
![]()
skontaktuj sie z powyzszą Beata i za taki komplet dasz max 800 złoty a nie 400 Euro.
Jak była w łodzi to miała ten komplet Dakar, jest zajebisty !!! Hejka |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
ciuchy revit | TOFAKT | Ciuch Afrykańczyka | 39 | 04.10.2015 11:51 |
ciuchy MACNA | szynszyll | Ciuch Afrykańczyka | 24 | 13.09.2012 17:45 |