22.07.2015, 23:59 | #2001 |
Miasto: Strzelce Opolskie
Motocykl: CBR 1100 XX
Online: 3 tygodni 5 dni 19 godz 31 min 12 s
|
na szczęście widziałem...pewnie dzis nie zasne...
Jutro remanent i wszystko na allegro leci ;-)
23.07.2015, 00:01 | #2002 |
Gość
Online: 0
|
[QUOTE=Boski-Kolasek;441218]
Siwy Pan: Najwiekszym i nieodgadnionym pytaniem zawsze bylo -"Czy powinnismy nowy model Hondy nazwac legendarnym imieniem Africa Twin" Wiadome jest, ze Africa Twin jest niepowtarzalna IKONA wsrod modeli do tej pory stworzonych przez Firme. Zdaje sobie z tego sprawe i mielismy watpliwosci czy nowe moto bedzie wystarczajaco dobre , by nosic imie "Africa Twin" Odpowiedzialem sobie, ze jesli nie jest, to nie powinnismy nawet myslec by proponowac AT. Jednak zdecydowanie i niezaprzeczalnie, nowy model Hondy zasluguje by byc ukoronowany imieniem Africa Twin. -Powiedziales mi wczoraj, ze chcialbys jeszcze przeprowadzic dodatkowe testy odnosnie stabilnosci podczas jazdy.No coz...w niedziele okkolo polnocy wybrales sie do Osaki i zo ajelo ci to 2 godziny,potem jeszcze przegladalej moto i wrociles nad ranem by o tym pogadac.. W sumie nie wiem jak to nazwac..poswieceniem czy glupota , czy moze pasja. Teraz to przychodzi mi na mysl ,ze to chyba pasja do Hondy Sporo dyskutowalismy i doszlismy do wniosku, ze nowy model zasluguje by byc ukoronowany imieniem Africa Twin. Siwy Pan do Japonczyka: Powiedz mi jedna rzecz...poniewaz twoim pierwszym dzieckiem byla pierwsza Afryczka, gdybys mial przed soba dwie nowe Afryki -jedna originalna i ta najnowsza i musial wybierac to co bys kupil? Japaneesse cos tam cos tam -"No..nawet rodzice zadawali mu te pytanie... (gadka szmatka,lokowanie produktu itp) -"Bralbym obie!" odpowiada Japan Francuzik mowi- "Afryka to moj fawory od zawsze...(mowa o orginalnej) Siwy Pan -"Jesli mialbys wybrac ulubiona czesc moto, to co by to moglo byc? Ale juz sie mama i tata nie zaslaniaj ok?" Japoniec mowi -" Hmm..z pewnoscia tym czyms bylo by "uczucie"... Siwy Pan -" Tak , dokladnie tak! -To niesamowite i wyjatkowe uczucie lekkosci prowadzenia. Nawet gdy patrzysz na Afre to nie rzuca sie w oczy fakt, ze to 1000cc. Podczas jazdy masz wrazenie jakbys siedzial na lekkim moto, cos jak Transalp. Nie czujesz wagi. ... -"A czy koledzy chcieliby cos dodac?" mlody Japonczyk- -"Tak..wiec nowoscia dla off road jest Automatic Dual Transmission System. Efektem dzwiekowym jest wspanialy dzwiek silnika z bogatym brzmieniem. Przyspieszenie , moc i zryw ,imponuje jest juz od niskich obrotow....' Siwy Pan -"W sumie nie jest latwo uszczesliwic posiadacza motocykla. To tylko maszyna, jednak pozwala na to, by poczuc troche radosci.Zwlaszcza w momentach ,kiedy odkrecajac manetke jestes zaskakiwany zmiennoscia terenu, charakterystyka pracy silnika pozwala ci wpasowac sie w odpowiednia trakcje w nieoczekiwanych sytuacjach." Japonczyk mowi- -"Maszyna jest uniwersalna w kazdych warunkach. Predkosci przelotowe, ciasne winkle,off road. Zdawalismy sobie tez sprawe , ze zamontowanie DCT w moto o takich parametrach i przeznaczeniu jak AT. moze byc odebrane przez naszych klientow z rezerwa i pewnym dystansem. Osobiscie bylem tm bardzo przejety, czy taki rodzaj udogodnien sprawdzi sie w offie.Jednak testy wykazaly,ze jest to niesamowita sprawa! Kierowca mowi- "Prawde mowiac, osobiscie nie lubie DCT jednak to chyba dla tego, bo sie starzeje i lubie tradycyjny system zmiany biegow.Do niedawna nie wyobrazalem sobie jazdy w offie z takim rozwiazaniem, ale zmienilem zdanie po testach" " yea yea.." podniecaja sie Japonce Siwy Pan- -"Ostatnio wzialem Afre by pobujac sie po ostrych winklach.Powiedzialem w biurze , ze bede za pol godzinki a zastala mnie noc..po prostu nie moglem przestac! Przyjemnosc i radocha z jazdy zaskoczyla mnie i wciagnela kompletnie! Od 28 lat pracuje w Dziale Rozwoju Hondy.Musze powiedziec, ze jeszcze nigdy nie spotkala mnie sytuacja, w ktorej doswiadczylem tylu uczuc zachwytu i zadowolenia az do dzis.Kompletny odlot!" kierowca -"Warto przypomniec,ze czasy w ktorych tworzylismy pierwowzor Afryke Twin pozwalaly nam na przewage na rynku w tym segmecie, z uwagi na brak w tamtych czasach konkurencji. Ale nawet teraz,pomimo tylu trudnosci i juz ogromnej konkuencji czuje, ze nowa legenda AFRICA TWIN wlasnie sie rozpoczela..( cos tam cos tam...) Nowa Afra to cudo! Oto Slowo Hondy zipowi niech beda dzieki -" Ostatnio edytowane przez zipo : 23.07.2015 o 00:24 |
23.07.2015, 00:07 | #2003 |
Fazi przez Zet
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 1 tydzień 2 dni 3 godz 12 min 4 s
|
Zipowi niech beda dzieki, w ryja dam jak bedziesz w poblizu.
Ci co niewidzieli niech zaluja. Ale tez zrobilem sobie screena wiec mozecie sobie go wziac i pojsc do toalety nowa afra.JPG
23.07.2015, 00:13 | #2004 |
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 51 min 11 s
|
Ogłoszenie
Ja Puszek, z powodów niezależnych od siebie, muszę zakomunikować, że zakończył się czas w którym można było stać się posiadaczem Jasia Wędrowniczka za wjazd klocem na Erg Chebbi. To co dzisiaj się stało, doprowadziło by mnie do bankructwa albo nawet do konfliktu z prawem za rozpijanie zdobywców szczytów. Nikt nie zgłosił się po nagrodę w ciągu czterech lat. Szkoda. :a t: |
23.07.2015, 00:17 | #2005 |
Gość
Online: 0
|
No pacz pan, ledwo skonczylem pisac i wylaczyli przekaz...
A w ryjek to chetnie tylko chyba czache mam nie zbyt mocna .. trzymam za slowo kiedys tam gdzies tam... pozdro wszystkim , ktorych wiara nie stygla. jest moto. |
23.07.2015, 00:30 | #2006 | |
|
Cytat:
Kurde... Dobrze, że można było chociaż poczytać (dzięki zipo) Jednak jest :
Navigare necesse est vivere non est necesse. Ostatnio edytowane przez MaRP : 23.07.2015 o 00:49 Powód: Film |
|
23.07.2015, 00:33 | #2007 |
Motocykl: RD07&1000RR
Online: 2 tygodni 6 dni 3 godz 26 min 56 s
|
Podoba mi się, że wzorują się na naszych afryczkach - komin w tej nowej też od razu do wywalenia, leosia założyć i bedzie git
|
23.07.2015, 00:34 | #2008 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Online: 3 miesiące 1 tydzień 3 dni 1 godz 24 min 20 s
|
A ja bym chciał czerwoną ze złotymi felgami.
Reszta, może ssać nam wydech :P