19.12.2020, 10:22 | #201 |
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 14 godz 2 min 52 s
|
Pomysł dobry :-) Przydałyby się jakieś trasy dodatkowe w postaci 8 przy głównej trasie.
Ps. Emek chciałbym coś dokładniejszego i tylko puszczę bez tych miast wokół. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Ostatnio edytowane przez aadamuss : 19.12.2020 o 12:06 |
19.12.2020, 11:43 | #202 |
Dla mnie dobry pomysł.Nigdy nie mogłem pozwolić sobie na odpoczynek dłuższy niż 7 dni,dopiero ostatnio sytuacja się zmieniła.Jest sporo osób które nie mogą pozwolć sobie na 30 dni urlopu.
Jeśli coś z tego wyjdzie,to zamawiam.. |
|
19.12.2020, 12:47 | #203 |
Katerina, ciekawy pomysł.
Ja-chętny na taki przewodnik czy książkę. Mnie interesowałaby trasa z Murmańska do Polski. Opcja zobaczenia/przejechania Skandynawii i powrotu do domu (bardziej ekonomicznego) przez Rosję jest strzałem w dziesiątkę. |
|
19.12.2020, 13:31 | #204 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Nie jestem ekspertem ale książki wydaje się po to aby je sprzedać, pokryć koszty składu, druku, dystrybucji, wynagrodzenia autora etc i docelowo zarobić. Wydaje mi się, że Twój pomysł jakkolwiek z mojej perspektywy niezły i budzący zainteresowanie z punktu widzenia biznesowego niekoniecznie może być sukcesem. Ale jak wspomniałem nie znam się ale ...
Mamy tutaj na forum autora i wydaje mi się, że warto skonsultować pomysł z kimś kto już dzieło popełnił i ma doświadczenie. Z mojej perspektywy opisanie jednej 10 dniowej wycieczki na 1400 km to raczej podchodzi pod mały przewodnik lub biuletyn a nie element książki. Wydaje się, że możesz to wykonać niewielkim nakładem sił i środków na podobnej zasadzie jak robiliśmy forumowy FAT off w formie elektronicznej. Pozwoliłoby to ocenić miarodajnie szerszemu spektrum przydatność takiego przewodnika. Zdecydowanie jestem na TAK i chętnie bym poczytał jak taki trip wygląda oczami Rosjanki. Artek, do Murmańska leci się teraz wypasioną asfaltówką. |
21.12.2020, 10:21 | #205 |
Gość
Online: 0
|
Posprzątałem. Wątek miał 22 strony i był spokojny. Takim proszę go pozostawić.
|
21.12.2020, 14:04 | #206 |
Miasto: Kraków
Motocykl: Transalp
Online: 1 dzień 14 godz 51 min 55 s
|
Dziękuję Emek, Artek, Mały, Aadamuss
Myślałam na ten temat przez pół roku. W tej kwestii stawiam sobie za cel od razu kilka rzeczy, ale przede wszystkim uniwersalność i dostępność. Czyli chciałabym, żeby informacje były przydatne nie tylko i wyłącznie dla motocyklistów, a również dla innych kategorii ludzi. Nie zapominam, że wśród motocyklistów są także bardzo zajęci ludzie, mające rodziny. A takie materiały mogły by dać szansę nawet młodym rodzicom zrobić sobie świetny wspólny wyjazd i jednak nie zamykać ciekawego tematu po urodzeniu dziecka. W artykułach postaram się od razu obalić mity na tematy "to daleko, to zimno, to niebezpiecznie". Oprócz tego zgromadzić materiały w taki sposób, żeby przydały się w sytuacjach "spędzić kilka dni" czy "pojechać na urlop". Pomysł mam taki, żeby nikt w tej podróży się nie nudził. Każdy znajdzie dla siebie na trasie jakieś zajęcie gdzie można spędzić więcej czasu, na przykład, pojeździć dłużej po szutrowych drogach z noclegiem nad jeziorem lub być z rodziną w starożytnym mieście. Można zrobić dziecku po drodze wykład survivalowy i nauczyć samodzielnie rozpalać ognisko, czytać mapę i wspólnie ugotować zupę rybną z wyłowionych ryb w pobliskiej rzece. I gdzie to wszystko? W tajdze! Zwykle dzieci są tym zachwycone i nie sądzę, że dziecko kiedykolwiek to zapomni. Zwracam uwagę na poziom rozrywki, różne warianty zamieszkania i koszty całości podróży. Musi być to niemal na dowolną kieszeń, dopiero wtedy ma jakieś sens. W wielu przewodnikach są pokazane tylko "złote" zabytki, znane hotele i ultra drogie restauracje gdzie trzeba naprawdę sporo zapłacić. To co robić ludziom, których nie interesuje tego rodzaju wypoczynek? Opisane warianty podróży w przewodnikach są drogie i wyrafinowane. Zwykle przewodnik piszą miejscowi ludzie, dodają tam dużo soczystych zdjęć, ale informacje często są skąpe. To tylko reklama. Tym bardziej, że w ten sposób nie ma jak zobaczyć przyrody. Mam oczywiście jakiś szkic, ale skoro piszę dla Was, szukam podpowiedzi i pytam o aktualnych dla Was tematach. Ja mam na celu - pokazać. Myślę, że to spora różnica.
21.12.2020, 17:32 | #207 |
Wracam do Ciebie po raz kolejny z pomysłem napisania książki nt wyjazdów tamże w formie lekkiego przewodnika.
24.12.2020, 10:34 | #208 |
|
No widzisz, jednak miałeś rację Musiałam się przekonać na własnym doświadczeniu, ale to wcale nie znaczy, że przestanę publikować posty
24.12.2020, 10:38 | #209 |
|
Składam serdeczne życzenia czytelnikom i podróżnikom Życzę nam wszystkim dobrego zdrowia, jak najszybszego powrotu do normalnego życia, możliwości podróżować i nadal zachwycać się światem.
Jestem z Wami już ponad rok. Dzisiaj, korzystając z okazji, chcę nie tylko złożyć życzenia, a również podziękować Wam wszystkim za uwagę, wsparcie i zaufanie. Z wyrazami szacunku i najlepszymi życzeniami, Katerina.
24.12.2020, 10:52 | #210 |
Katerina / Metel (wszak na tym forum fakt posiadania dwóch osobowości jest dość znany)
Ja również życzę Ci wszystkiego najlepszego na Święta i w Nowym Roku. Myśle, ze nie obrazę nikogo pisząc w imieniu Forum, ale uważam, że jesteś jego wartościową i cenną częścią. Zdrowia! M
|