|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
25.01.2012, 22:37 | #201 |
gsm: 512242193
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
Online: 4 miesiące 3 tygodni 2 dni 12 godz 22 min 33 s
|
wiecie ze żeby ktoś był bogaty ktoś musi być biedny
i to ten bogaty ma parcie aby żyć lepiej i na wyższym standardzie innym pasuje brama i 4 zmiana bo poco się trudzić życie to sztuka wyboru i konsekwencje w działaniu |
26.01.2012, 00:56 | #202 | |
droga jest celem
Miasto: Wrocław
Motocykl: RD07, LC8
Przebieg: X70.000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 18 godz 34 min 0
|
Cytat:
Amerykanin zechciał mieć pałac - zatrudnił więc włocha, żeby ten mu pałac postawił. Włoch zrobił, zarobił, wrócił w ojczyste strony i stwierdził, że gorszy nie będzie, chce mieć wille - zatrudnił więc niemca - tem mu wille pobudował. Germańczyk wrócił do siebie i mówi: chałupa by się jakaś przydała - zatrudnił Polaka ten mu chałupe zaraz postawił. Polak wrócił do wsi patrzy, myśli - chatka by się jakaś zdała! Zatrudnił mongoła, co by mu chatke zribił. Wszystko by się Pany pięknie kręciło, tylko kto teraz amerykańca namówi, żeby mongołowi szałas sklecił?
26.01.2012, 01:28 | #203 |
Miasto: Kurowice
Motocykl: Transalp 600
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 5 godz 58 min 0
|
I jak tu nie chcieć wyjeżdżać z tego "wspaniałego" kraju...
|
26.01.2012, 11:22 | #204 |
...a nu jaho...kultura musi być...
Miasto: B(i)BI
Motocykl: XT 600
Online: 1 tydzień 3 dni 20 godz 58 min 23 s
|
szara strefa to skrajnosć, która zawsze była, jest i będzie, niezależnie od zarobków i ogólnie poziomu życia obywatela...Ale trzeba wziąć pod uwagę, że większoć ludzi pracuje legalnie, czy to w państwowej instytucji, w firmie prywatnej czy też korporacji...i jakby podniesli tą najniższą , to widełka płac by wzrosły, a w tym momencie i moje , i większoci z nas zarobki by wzrosły, i już może byłoby choć ciut lepiej
Ostatnio edytowane przez BABA : 26.01.2012 o 15:48 |
26.01.2012, 11:31 | #205 |
Jak mogą podnieść średnią płacę ? To przecież pojęcie abstrakcyjne. Minimalną mogą podnieść ale wtedy rzeczywiście szara strefa się powiększy i pracodawcy nie będą chcieli zatrudniać legalnie. Nie ma złotej recepty na poprawę zamożności i sytuacji gospodarczej. Niby można obniżyć podatki i koszty pracy przez co zwiększy się tempo rozwoju gospodarczego i w dalszej perspektywie prawdopodobnie i zamożność obywateli ale nie ma takich odważnych coby się na to porwali w chwili kiedy są takie dziury w budżecie i co chwile jakaś grupa zawodowa wychodzi na ulicę i chce podwyżek a te możliwe są właśnie z wpływu z podatków i z kasy ZUS'u (emeryci, renciści). To takie gówno przykryte gazetą którego nikt nie chce ruszać i woli przykrywać kolejnymi gazetami.
26.01.2012, 14:34 | #206 |
Miasto: Wroclaw-Vratislav-Breslau
Motocykl: RD07a
Online: 2 dni 23 godz 19 min 34 s
|
Siwy ale np taka Szwecja ma podatki po zbóju i jakoś źle nie jest a i socjal na poziomie takim, że sąsiedzi zza Odry to mogą tylko pomarzyć.
Myślę, że jest to wynikiem jakiejś nieumiejętności, możliwości, kwestii poukładania * rządu bo tak naprawdę, panowie w sejmie i senacie zachowują się tak jak by grali w grę komputerową. My jesteśmy na samym końcu tego łańcucha pokarmowego, bez względu na to jaki zawód wykonujemy lub jaką mamy średnią * do wyboru Panowie i Panie oczywiście, co tam paliwo tu się kolejny pasztet szykuje http://finanse.wp.pl/gid,14186239,galeria.html?T[page]=1&ticaid=1dcee |
26.01.2012, 14:47 | #207 |
Stare kraje unii nie miały komuny i prawie pół wieku blokowania przez ZSRR więc mogli coś wypracowywać latami. Na przykład emerytury mogli odkładać rzeczywiście na konto które procentowało i potem z tego czerpać na starość i żyć w dostatku a w PL zagwarantowano wypłacanie emerytur a po komunie i przekształceniach lat 90 okazało się że nie za bardzo będzie z czego wypłacać więc finansuje się z bieżących wpływów nie odkładając nic na przyszłe emerytury. W Szwecji jako ciekawostkę słyszałem to że mimo wysokich podatków oni to płacą bez większego marudzenia bo wiedzą że te pieniądze będą dobrze spożytkowane. A jak jest w PL to wszyscy wiedzą i nic dziwnego że każdy najchętniej by nie płacił albo zarejestrował firmę za granicą.
26.01.2012, 15:03 | #208 |
Miasto: Wroclaw-Vratislav-Breslau
Motocykl: RD07a
Online: 2 dni 23 godz 19 min 34 s
|
Ja przestałem płacić zus 15lat temu, opłacam tylko składkę zdrowotną (mam wolny zawód więc mogę) wiem, że niektórzy nie mają takiej możliwości, ale to jest problem a nie to czy blokujemy orlen czy bp?
W jednym oddziale zusu siedzi kilkuset urzędasów, i pomimo "komputeryzacji" dokument z parteru potrafi dotrzeć na 1 piętro po tygodniu. (dlatego noszę sam, jak mam cokolwiek do przedstawienia) Takich instytucji generujących bezsensowne etaty jest tysiące w naszym kraju. Dlatego biblioteka, to naprawdę jedna z niewielu, miła pamiątka z PRL;u Cieszymy się z euro2012 (niektórzy się nie cieszą ) a ta impreza, wbrew wszystkim huraopoiniom, nieźle nam się odbije |
26.01.2012, 15:15 | #209 |
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
Online: 4 miesiące 2 tygodni 14 godz 41 min 50 s
|
Zusu to chyba tylko rolnicy nie placa. Chyba, ze czegos nie wiem.
26.01.2012, 15:21 | #210 |
przy u. o dzieło nie ma składki emerytalnej, tylko zdrowotna
|