31.12.2020, 19:55 | #211 |
Moderator
|
I pożegnanie roku...
10.01.2021, 18:16 | #212 |
Moderator
|
Myśleliśmy, że na zachodzie już jest drogo... a było tanio (choć, fakt, że tu mnóstwo części zamiennych dodatkowo).
PS. Niech ktoś coś napisze, bo od czasu jak zrezygnowałem z modowania, dostanę jeszcze bana za seryjne posty:)
10.01.2021, 20:09 | #213 |
Moderator
|
Yamaha 600 Tenere to drugi najlepsiejszy motocykl po klasycznej AT. Tak, żeby bana nie było.
10.01.2021, 21:37 | #214 |
Miasto: Zgierz
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: duży :)
Online: 2 miesiące 3 tygodni 1 dzień 6 godz 25 min 16 s
|
Ja bym powiedzialbym że lepsiejszy. A może to tylko moje subiektywne zdanie. AT jakoś mnie do swoich zalet nie przekonała (być może ich nie odnalazłem), a Tenerkę uwielbialem.
Mallory, to już dwa posty, możesz pisać dalej. Wysłane z mojego Hammer_Energy_18x9 przy użyciu Tapatalka
10.01.2021, 21:57 | #215 |
Ja bym chetnie porównał RD03 i T600...
Malllory może chcesz się zamienic 😉 |
|
10.01.2021, 23:58 | #216 |
Ban się należy za próbę podkopywania dogmatu, że królowa jest tylko jedna.
ALE gdybyś na powrót stał się modem to uważam, że byłby balans |
|
11.01.2021, 00:41 | #217 |
Mallory Tanio to już było
11.01.2021, 19:24 | #218 |
Moderator
|
Matjas fakt... też mam wrażenie, że tanio to już było.
Dzisiaj trochę rozgrzałem jedną z moich tenerek, żeby olej zmienić (zajrzałem też w gaźnik itd...)... masakra tam jest ze zmianą oleju ze względu na suchą miskę - najpierw stary olej z doły silnika spuszczamy, potem z filtra, wymieniamy filtr, potem spuszczamy jeszcze z litr ze zbiornika oleju. Skręcamy wszystko, zalewamy nowym olejem i zabawa w odpowietrzenie... ja odpowietrzenie robię tak, że wyciągam świecę i kręcę rozrusznikiem, aż zacznie lecieć olej z odpowietrznika na filtrze - wtedy zakręcam tę śrubkę, gdy odpowietrzałem na odpalonym to zawsze chlapałem po całym garażu:)) I sprawdzamy stan oraz czy nie cieknie - spod silnika (śruba z podkładką miedzianą), z filtra (3 śruby i dwa gumowe oringi), ze zbiornika (śruba z podkładką miedzianą)) Wymiana oleju w AT to bajka przy tym. Co do zamiany za AT ... oj nie Arti:)) już nie oddam żadnego motora... a AT mam ładną i chyba nie powiedziałem w tym temacie ostatniego słowa... świerzbi mnie znowu ten temat:)) Artek i Wierny zgadzam się - AT jest królową ... AT rządzi. Tank - ja mam odczycie takie w stosunku do porównania AT z Tenerką 600: afryka jest jak taki okręt flagowy ... taka husaria z zastosowania jak i z prezencji... poważny motor. Tenerka jest w tym przypadku jak lekka jazda tatarska ... wytrzymała i dzielna. To teraz trochę zdjęć z rozgrzewania i serwisu tenerki i jedno AT z wczoraj:)
11.01.2021, 19:42 | #219 |
Moderator
|
Lekka jazda tatarska u boku husarii, pędzące po zaśnieżonym polu, dobrze by wyglądały w naszym kalendarzu.
02.02.2021, 19:48 | #220 |
Moderator
|
Co by tu nie mówić, to brakuje mi słowa Paryż przed Dakar.
Paryż-Dakar 1984....