|
![]() |
#1 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: okolice Warszawy
Motocykl: CRF250L * T7
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 16 godz 38 min 21 s
|
![]()
A może nówka DR650 za 31500zł zamiast 250Rally za 27.000:
https://www.olx.pl/oferta/suzuki-dr-...tml#9884084105 Nie wiem jeszcze czy to się da zarejestrować bo jest nowe i nie ma Euro4, ale chwilowo się delikatnie łamię czy nie sprzedać 250L, zrezygnować z T700 i mieć jeden motocykl "wszędziewjeżdżający". Może mi przejdzie bo bardzo lubię 250L, ale po tym ogłoszeniu się zachwiałem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Skrzynia już leży na stole i czeka na powrót z urlopu Pana swego. Niemniej z wagą to mam jak Franek: pierdole to podnosić. Wywracamy się rzadko ale tak czy owak. Ostatnio glebnslem przy prędkości nic na piasku i tak byłem wydojony ze załadowany NCek to było wyzwanie ponad moje siły. A glebi się kiedy jest zmęczenie - z reguły.
Ta DRa jak facet pisze ze do rejestracji to po co kombinujesz... nie sprowadziłby tylu sztuk po to aby pogonić bez kwitu... CRF i tak się przejadę po powrocie i jeśli jazda bezpłatna będzie cokolwiek obiecująca to pojadę nią na weekend żeby mieć pełen obraz.
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Wot dojebał
![]()
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Byłem, pojezdzilem. W czwartek zabieram sztukę na wycieczkę w sudety.
Napisze więcej z kompa ale w skrócie to bardzo pozytywne zaskoczenie. Pojechałem dość ostro po polniakach ze sporymi dziurami i nic złego się nie działo. Motek miał tylko 80km na blacie wiec tez nie kręciłem jak pojeb. Najsłabszy element to tylny amor. Reszta jak dla mnie za ta kasę zajebista. M
![]() |
#6 | |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]() Cytat:
Albo inaczej - czy Ty nie jesteś za wysoki? Opisz proszę swoje wrażenia.
![]() |
![]() |
#7 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
To nie jest niskie moto ani jakiś kapeć. Wysokość kanapy jest jak w Afryce z tym, że siodło wąskie i ciut inne odczucia. Ja mam 178 i dość długie nogi. Po zrobieniu 70 km nie czułem żadnego dyskomfortu w związku z pozycją. Kumpel ciut wyższy ode mnie zrobił 16 tysięcy i na pozycję za kierą czy kąt nóg na podnóżkach nigdy nie narzekał. Wysokość kanapy jest podobna jak DR 650 ale kąty są dla kierownika 180 cm i więcej lepsze niż w DR. Na CRF jest po prostu wygodniej. Do tego motocykl jest dość długi i mimo że rozstaw osi jest mniejszy niż w DR miejsca dla kierownika i tobołów jest w mojej ocenie więcej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Wa-wa
Motocykl: NAT 2018, CRF 450L, Ducati Desert Sled
![]() Online: 4 dni 2 godz 20 min 19 s
|
![]() Cytat:
Mam 175 cm i 85 kg. Kanapa bardzo wygodna ale pozycja pasywna i np. do szybszej jazdy na stojąco słabo się nadaje. Na siedząco nogi na podnóżkach trochę za wysoko w stosunku do niskiej kanapy i czuję się trochę jak na skuterze. Na lekko średnim wertepie przy 50 km/h ani razu zawiecha nie dobiła. Kierownica jest dość blisko i trzeba się odsuwać do tyłu, no ale jest gdzie bo siedzisko rzeczywiście długie i z tyłu można jeszcze sporo zmieścić. Maksymalna prędkość jaką uzyskałem to 110 km/h i nie było to bardzo trudne. Generalnie za te pieniądze dla początkujących advenczerów/ek doskonały wybór. Ale jak ktoś poznał ciemną stronę mocy ... sprzęt nie ma tego czegoś co krzyczy "jedź na mnie" ;-) Btw. w/w egzemplarz posiada bardzo zacny kierownik, sprzęt dziewiczy i wszystko mający (zębatki, wydech , podwyższenie kiery, itp. itd.) Zastanawiam się nawet nad nią ;-) jak ostatecznie zrezygnuję polecę kontakt bo i cena godna. Jedyne rzeczy jakie jeszcze można zrobić to dodać większy zbiornik i kolektor power/mega bomb (+3 KM) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Chyba spróbuje wziąć w sobotę na polatanie, tak zachwalacie
![]() Mam 190 i jak przymierzałem się po lataniu na crf450l to jakiś zawias miękki jak usiadłem. Od razu mocno przysiadł. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]()
Dzięki Emek - o dokładnie takie info mi chodziło.
Ale jeszcze jedno pytanie: Jakie są różnice L czy R? Internety mi dziwnie podano/zeznajo ![]() I dlaczego lepsza ta, a nie ta?
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Zamiana hanbary Acerbis Rally II na oryg. białe osłony, ktoś chętny??? | Pirania | Wszystko dla Afryki | 4 | 21.07.2012 14:31 |