![]() |
#211 |
![]() |
![]() Ostatnio edytowane przez wierny : 05.10.2020 o 05:08 Powód: Usunięcie treści łamiącej zasady FAT |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
![]() |
![]()
Polak potrafi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2019
Miasto: Dzierżoniów
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 20k
![]() Online: 6 dni 15 godz 31 min 21 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Łapanów
Motocykl: RD03
Przebieg: 97546
![]() Online: 1 tydzień 15 godz 16 min 26 s
|
![]()
Teraz ja coś napiszę o SIDI Adventure.
Zakupiłem je w zeszłym roku. Przejechałem w nich tylko 3 tygodnie podczas błotno- stepowej wyprawy. Spisywały się wyśmienicie przez cały okres trwania wyjazdu. Po zakończeniu eskapady opłukałem je wodą, umyłem i odstawiłem do szafy (wakacje 2019). W tym roku postanowiłem je założyć i jakie było moje zdziwienie kiedy nie mogłem założyć lewego buta. Z niewiadomych przyczyn wewnętrzna strona buta (nosek nad palcami) sfalował tak mocno, że noga nie chciała się zmieścić. Z zewnątrz nie było nic widać. Buty oddałem w ramach posiadanej rękojmi i czekam na odpowiedź od producenta/ importera. W sklepie byli mocno zdziwieni gdyż reklamacji na to obuwie nie mieli jeszcze nigdy
![]() |
#215 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Tak się też stało kumplowi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
mistrzu
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 33 min 35 s
|
![]()
Miałem identyczną sytuację, z tym że ja swoich nie zmoczyłem, nie opłukałem, a nawet nie przepociłem- nie zdążyłem. Kupiłem, przejechałem jakiś 1000 km po Mazowszu i Podlasiu, po czym pojechałem we wrześniu do Chorwacji i po 3 dniach jazdy nosek w środku się sfalował pod palcami. Resztę wyjazdu mocno uwierały, wypychanie od środka na noc - nic nie dawało, wracało do "sfalowania" i uwierało. Wysłałem do dystrybutora na reklamację. Czekam 3 tyg na odpowiedź.
![]() |
#217 |
![]() |
![]()
No to nie pocieszyliście mnie, bo właśnie sobie te buty sprawiłem
![]() Mam jeszcze jedynki, ale widzę, że muszę już zacząć te nowe używać, żeby ewentualnie stwierdzić usterki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
![]() Zarejestrowany: May 2013
Miasto: Koziegłowy / Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 72000
![]() Online: 8 miesiące 2 dni 10 godz 59 min 55 s
|
![]()
U mnie czubki zfalowały się tak 3 trzech latach w obu butach. Także już po gwarancji. Wydaje mi się, że po irańskich upałach.
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
A mnie się wydaje że jak się łazi po słonej wodzie a potem wystawia na 40 stopniowy upał to możliwe
![]() Ja swoje staram się woskować co jakiś czas żeby skóra nie pękała. Teraz wziąłem te co wyglądają na zamszowe bo licówka ma tendencje do pękania jak namaka i wysycha wielokrotnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
HONDZIARZ
![]() Zarejestrowany: Apr 2012
Miasto: Gdynia
Motocykl: RD04 / NAT
Przebieg: 50000km
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 20 godz 39 min 45 s
|
![]()
Również i mi się czubek pofalował. Nie wiem od czego. Używane, że tak powiem asfaltowo: jazda w deszczu i tyle. Żadnego brodzenia w wodzie, taplania się w błocie.
Sprzedawca był zdziwiony, ale SIDI wymieniło w ramach gwarancji chyba w tydzień czy tam 10dni. PS. Emek, tam nie ma skóry - tylko "Full Grain Microfibre with very similar characteristics to the genuine leather."
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
SIDI Adventure Gore-Tex. Jak czyścić. | jorge | Archiwum | 9 | 17.07.2013 10:34 |