16.11.2010, 11:18 | #221 |
słaby aku nie pomaga. to prawda.
jesli ładowałeś strzykawką 'pod prąd' to nic dziwnego ze poszło - tak zrobiony jest zawór. 1sze napełnienie wszystkiego zajmuje mi max 5 minut /właczajac w to zbiornik/. jesli wszystko podlaczyles prawidlowo w momencie zapalenia sie zóltej diody bedzie słychac cykniecie zaworka. jesli bedziesz miał kłopoty dzwoń - pomogę. matjas
16.11.2010, 12:48 | #222 |
Miasto: Zabrze
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x14tys
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 6 godz 7 min 23 s
|
Podłączę dzisiaj pod aku samochodu i sprawdzę zawór - spodziewałem się cyknięcia (podobnie jak w instalacji LPG), ale tego nie było ani razu. Napięcie na wtyczce jest. Z tego co na szybko sprawdziłem, to na stałe jest doprowadzony "+", a w momencie zaświecenia się kontrolki pojawia się też masa. Nie próbowałem jeszcze podłączać zaworu bezpośrednio pod aku.
|
16.11.2010, 12:52 | #223 |
mozesz ale max 10 sekund.
matjas
16.11.2010, 13:06 | #224 |
|
Chodzi tylko o to żeby sprawdzić czy w ogóle cyknie. Może myć, że napięcie na wtyczce się pojawia, ale ma za małe natężenie, a z pewnością jakaś minimalna wartość jest wymagana. Podepnę tylko na moment dla testu.
|
19.11.2010, 01:12 | #225 |
Miasto: Bieszczad PL, co. meath IRL.
Motocykl: nie ma!!!!!!!
Przebieg: +-50k
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 6 godz 7 min 47 s
|
motooiler.
Witam
nie zebym narzekal, bo jakos podlaczylem i swieci zielone i mruga pomaranczoawe ale...... oleju nie bierze jak tlocze pompka znaczy sie strzykawka. Do tego sposob w jaki jest napisana instrukcja jest hmm irytujacy, mnie znaczy sie zirytowalo czytanie tego samego po raz wtory aby wpasc ktory kabel gdzie, no bo poprowadzenie rurek proste. W mojim zestawie nie bylo mocowanie do zbiorniczka ale dalem rade. Tylko ta elektryka. Jakos to wszystko tam pomieszane i nie do konca klarowne, czlowiek by obrazkow chcial i schematow jakichs jak to podlaczyc, ot i ze mnie laik elektryczny. Instrukcje sam sobie wydrukowalem lecz i tak niewiele na zdjeciach widac. A i teraz rozumiem jak wazne jest uwazne czytanie instrukcji, 10 krotne. Hmm to wszystko moje jak najbardziej subiektywne odczucia z montazu, ktory jakby nie spojrzec zakonczyl sie swiecenim zielonego i mruganiem w najszybszej opcji pomaranczowego... tylko czemu ten olej.... no ale to jutro jak juz kupie inny ten ekologiczny!!!!!! Pzdr
19.11.2010, 09:01 | #226 |
|
Podłączenie elektryki myślę dość jasne - zielone masa, biały +, dwa pozostałe dowolnie we wtyczkę elektrozaworu. Ale mam to samo co Ty - też mi oleju nie bierze. Sprawdź jakie się pojawia napięcie na wtyczce elektrozaworu - u mnie jest to ok 7V, czyli za mało do wyzwolenia cewki. Jak dojdziesz do tego który kabel we wtyczce to "+", to podciągnij do niego na chwilę dodatkowe napięcie, np prosto z akumulatora - zawór zapewne zadziała prawidłowo wraz z zaświeceniem się pomarańczowej diody. Przynajmniej u mnie tak jest. Czy pomarańczowa dioda przypadkiem nie zaświeca Ci się na zbyt krótko? Mi się wydaje, że 3s nie ma (czasami mignie na sekundę lub krócej), a te 40s na II biegu wydają się być mocno rozciągnięte w czasie - nie mierzyłem ze stoperem, wiec to mogą być tylko odczucia. Jeśli masz tak jak u mnie to albo coś sknociliśmy, albo jak to bywa z elektroniką, trafiła się nam wadliwa seria sterowników Już myślałem, że ta czerwona szybkozłączka źle połączyła plusowe przewody i zlutowałem je na stałe, ale to nic nie dało. W resztę ingerować się nie da. Jeszcze dzisiaj coś pogrzebię i przemierzę czy wszystkie przewody całe, jak nic z tego nie będzie, to zostaje nam tylko odesłać sterownik w ręce matjasa, bo sami nic nie wymyślimy.
Ostatnio edytowane przez ArturS : 19.11.2010 o 09:05 |
19.11.2010, 09:11 | #227 |
Motocykl: BMW Dakar
Online: 12 godz 25 min 15 s
|
Przy okazji: czym zastepujecie urwana miedziana dysze ? jakas plastikowa rurka jak z wd40 czy innych spreyów?
|
19.11.2010, 09:41 | #228 | |
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez ArturS : 19.11.2010 o 09:43 |
|
19.11.2010, 10:19 | #229 |
kuwa Panowie... sratata. muszę bo -- poczytajcie co wypisujecie:
1. 40s wydaje mi się rozciągnięte w czasie - ale nie mierzyłem; 2. skomplikowane podłączenie elektryki - cztery przewody, cztery kolory, wszystko jak byk stoi w instrukcji; 3. Co do samego mauala - zdaję sobie sprawę, że nie jest idealny, ale są tam WSZYSTKIE konieczne informacje. instrukcja blokowa powstanie zimą. być może gdyby przeczytać raz a dokładnie nie trzebaby czytać 10 razy jak napisano ; 4. wszystkie sterowniki sprawdzane są czterokrotnie przed wysłaniem do klienta i NIE wysyłam jeśli mam wątpliwości na którymkolwiek etapie. piszę o tym bo wielokrotnie się zdarzało, że np. masa była słabo podana, słabe połączenie elektryczne w jakimś innym miejscu i wisiałem na telefonie... jeśli sterownik dostaje odpowiednie zasilanie powinien działać bezbłędnie - jeśli jest inaczej oczywiście wymienię go na nowy. zdrowia matjas
19.11.2010, 12:29 | #230 |
Miasto: Bieszczad PL, co. meath IRL.
Motocykl: nie ma!!!!!!!
Przebieg: +-50k
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 6 godz 7 min 47 s
|
motooiler.
Spokojnie po co te nerwy!!
ZAkladajac ze nie zawsze sie rozumie 50% czytanego tekstu, stwierdzam, ze nie bylo mi latwo zaskoczyc co i gdzie w kwesti kabelkow z tym, ze ja to robilem pierwszy raz(grzebalem w elektryce) i dojscie ktory to przewod do swiatel jest tez mi zajelo. Dlatego wspomnialem iz wolalbym bardziej przejrzysta instrukcjem. Chyba moge tak napisac? Moze dzieki temu w przyszlosci kiedy bede zamawial drugi MOTOOILER rzuce tylko okem w papier i juz bede wiedzial, nie? Tymczasem moej swiatelka swieca i 40s jest tak samo dlugie i pomaranczowe swieci na 3 sekundy, napiecie sparwdze to fkat miernik mam i nawet wiem jak go uzyc( i sie nie zawacham). Tymczasem smigam po ekologiczny olej bo fakt ze jedna kropla oleju zanieczyszcza 1k litrow wody, wyzwolil we mnie ekologa bpjownika, moze Afri na alkohol przerobie i dzieki temu nei bede zatruwal srodowiska.... i stane sie super popularny z bakiem pelnym 97 octanowego spirolu!!!!!!!!! Milego Dnia!!!!!!!