05.05.2020, 15:51 | #221 |
Zawsze uważałem że takie wielkie gmole wiecej szkody niż pożytku. Gmole mają chronić przed paciakiem żeby plastiki nie porysować. Takie żelastwo jak widać może narobić wiecej szkód niż jakby Moto było gołe, duże prawdopodobieństwo że rama do której są przykręcone też dostała.
05.05.2020, 17:03 | #222 |
|
|
05.05.2020, 18:38 | #223 |
Miasto: RZE
Motocykl: kiedyś było
Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 37 s
|
Ostatnio miałem zajawki na jazdę offem wzdłuż rzek i mostki różnego rodzaju.
Każdy z nich nie dalej niż 70km od Rzeszowa. |
06.05.2020, 00:25 | #224 | |
Cytat:
O te gmole zrobiły dziurę w silniku ? https://www.hepco-shop.de/en/meinbik...-700-2019.html |
||
06.05.2020, 01:38 | #225 | |
|
Cytat:
Ale to bez znaczenia bo dolne mocowanie uległo uszkodzeniu i ta blacha wywaliła dziurę w dolnej części silnika. |
|
12.05.2020, 00:36 | #226 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 dni 21 godz 37 min 44 s
|
Pattryk, Pięknie wygląda Twoja Tenerka w wiosennym plenerze.
Masz teraz komplet TKC? Jak porównanie na tym samym moto z Ori oponami? Przy okazji pochwalę się i ja bo nie mogę się doczekać swojej. Po przerwie od moto na prawie cztery lata (Dom dzieci itp.) za namową brata wyciągnąłem moją poczciwą Xt660Z z pod plandeki i zrobiłem w weekend prawie 1kkm. A następnie pojechałem na… Jazdę testową T700 ;-))) Po dwóch pierwszych zakrętach poczułem się jak na swoim motorze a kultura pracy tego CP2 pokazała to, czego mi brakowało w 660 - płynnego momentu od dołu. Skuszony pierwszą polną drogą poleciałem w off i nawet nie wiedziałem kiedy minęła godzina żeby wracać. We czwartek podpisałem papiery no i czekam , Kolor oczywiście Ceramic Ice ;-) Moto Ma być do końca tygodnia więc zbieram szpej bo wiem że polecę w szutry jak tylko przyjedzie. Mam więc do Was pytanie o gmole bo reszta w miarę ogranięta. Najbardzie Pasuje mi coś pomiędzy SW Motech a Hepco&Becker (bardzo podobne do tych co zrobiłeś sam Pattryk, jak wrażenia z użytkowania?) ale z też Outback Mototeck wyglądają pancernie https://www.youtube.com/watch?v=aWSwZDLjl0w tyle że jak dla mnie raczej tylko dolna część a nie ten cały górny stelaż pod lampą. Niestety dostawa tylko z CZ więc nie wiem jak ze zwrotami :-/ Miotacz napisz jak się spisuje ten gmol SW Motech, i w ilu miejscach jest mocowany. Leżałeś już na nim? Mam nadzieję po weekendzie wrzucić kilka fotek już od siebie ;-) Pozdrawiam Joozwa |
12.05.2020, 21:40 | #227 | ||
|
Cytat:
Cytat:
Na prawie każdym terenie moto lekko leży, bo mam dość krótkie nogi i zazwyczaj kładę żeby się nie męczyć - to wytrzymują, ale oby czegoś mocniejszego nie musiały sprawdzać |
||
12.05.2020, 21:49 | #228 |
|
Ost weekend asfaltowo aż pod Tatry.
|
24.05.2020, 23:08 | #229 |
|
Hej.
Wrzucam moje krótkie podsmowanie tygodnia z nową tenerką. Mam nadzieję Pattryk że mi wybaczysz że wrzucam to tutaj ale nie piszę za często na forum i nie ma sensu zakładać nowego wątku. Motor odebrałem z salonu we Czwartek 14.05 więc na początek sesja ze starszą siostrą. Wieczorem założony pierwszy szpej. Handbary Barkbusters z szalkami Storm i za radą Miotacza Truskawek gmol SW Motech. Robi wrażenie naprawdę pancernego i jest wg mnie idealnym środkiem pomiędzy minimum jakim jest dolny Hepco&Becker a wszystkimi wysokimi stelażami idącymi aż pod lampę. Na początku wydawało mi się że trochę za bardzo odstaje na boki i chciałem skrócić dystansy montażowe ale już się przyzwyczaiłem i jest OK. |
24.05.2020, 23:13 | #230 |
|
W Piątek rano z bratem (na mojej XT660) wyskoczyliśmy na kawkę nad zalew Mietkowski sprawdzić obecną sytuację hydrologiczną i oczywiście poćwiczyć technikę jazdy .
Wody jest mało, więc piaszczyste brzegi kuszą do kopania Dosyć szybko okazało się, że Ori opony nie robią za dobrze w kopnym piachu... Chociaż przyczyną może też być też brak wytrenowania po dłuższej przeriwe W każdym razie w takim terenie moto na Scorpionach tańczy dosyć ostro. |