![]() |
#221 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2015
Miasto: Pawęzów/Tarnów
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 tydzień 1 godz 32 min 17 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#222 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Mała Polska
Przebieg: 41214
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 20 godz 33 min 49 s
|
![]()
Szanowni,
nie żeby to jakaś wyprawa. Raczej wyprawka, zwykłe wietrzenie sprzęta. Pogoda sprzyjała chociaż było mokro. Dosłownie. Wiosna Panie. Wszędzie.... ![]() Woda szła z góry. Generalnie brak trakcji. Zupełny ... Ale jak pięknie. ![]() Poranny opar. Ładnie to wyglądało w słońcu. ![]() Stanąłem gdzieś na popas. ![]() Zastanawiałem się czy jednak coś nie pokropi. Wytrzymało. ![]() Nie mogę narzekać.Choć tylko 120 km to było całkiem, całkiem... ![]() Beskid Wyspowy tym razem. Lubię to!!! ![]() Pamiętacie takie słupki do kopców siana ![]() ![]() Było pięknie. Nie ma zdania. ![]() Koniec transmisji. Do następnego...
![]() |
#223 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2016
Miasto: Zagórów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 3 godz 42 min 30 s
|
![]()
No Stary zdjęcia wymiatają. Soczyście.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
![]() |
![]()
Jutro tam jedziemy ale nie o 6 rano! Warto bo nie długo wszędzie będzie asfalt.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
|
![]()
Masz rację. Należy się spieszyć. Szuter w odwrocie...
![]() Szukajcie a znajdziecie... ![]() ![]() Jest dobrze. ![]() Na wypasie. Na tej łączce wypasał się sorek, jelonek czy sarenka czy cuś... ![]() Było pięknie. Do następnego...
![]() |
#226 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Ron, foty doskonałe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Miasto: Kielce
Motocykl: inne moto..znaczy TA
![]() Online: 2 godz 50 min 42 s
|
![]()
Wow foty wymiatają .. Beskid Wyspowy tzn. Mszana Dolna? okolice Koninek? znaczy gdzie taki piknie jest
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
![]() |
![]()
W Beskidzie Wyspowym to się nazywa ostrwie i na nich szuszy się siano. Są to tzw. kopy siana. Wielokrotnie to robiłem. Sztuką po pierwsze jest dobrze wbić ostrwię w ziemię a później równomiernie ją (ostrwię) zakopić czyli ponanosić siano dookoła i na górę. Takie doświadczenia z lat młodzieńczych jak miesiące wakacyjne były na maksa wypełnione taką i innymi robotami na świeżym powietrzu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 | ||
|
![]() Cytat:
To okolice - Rajbrot, Wojakowa, Dobrociesz, Krosna, itd, itp. Cytat:
Zet, dzięki za doprecyzowanie. Za słownikiem języka polskiego: -"ostrew/ostrwie" 1. słup z żerdkami, na których układa się i suszy siano; ostew, ostwica, ostrewka, suszak; Poniżej nie moje zdjęcie: ![]() http://www.sidzina.net.pl/Zolta-laka,p332.html A to tak ![]() Do następnego...
![]() |
![]() |
#230 |
|
![]()
Pogoda jak drut to trzeba korzystać.
Co tam goście na UA będą se sami jeździć, co nie? Dalej eksplorowałem Beskid Wyspowy. ![]() ![]() Potrzeba Wam wiedzieć, że wiosna w pełni. Kolory wręcz nierealistyczne. ![]() ![]() Zet, za Żmiącą natknąłem się na osiedle Oślak. Zupełnie przypadkowo. No, widoki jak z kalendarza... ![]() ![]() To chyba domek o którym wspominałeś. ![]() Prowadziła gdzieś jakaś dróżka to sprawdziłem co jest za zakrętem. ![]() Strumyczek aż miło. Czekam na nieco suchszy teren i pociągnę dalej. ![]() ![]() Pokręciłem się trochę po okolicy. Generalnie wniosek jest jeden. Ludzie stawiają domy w absolutnej głuszy. Droga się kończy, przechodzi w pseudo szlak a na końcu dom. Takie siedlisko to coś pięknego. Nie mam zdjęć tych domostw ale uwierzcie na słowo. Jadąc dalej.... ![]() ![]() Widoki mega. Jak to ująć komórką ![]() ![]() Na błotku było kilka akcji podbramkowych ale bez gleby. ![]() W takim razie to tyle. ![]() Koniec transmisji. Do następnego...
A Man of Nomadic Traits Ostatnio edytowane przez RonDell : 18.05.2019 o 21:36 Powód: literówki |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wyprawa po klepki Czałczescu, czyli Rumunia, czyli jak ty się dziecko nie boisz?! | zaczekaj | Trochę dalej | 151 | 07.06.2015 20:33 |
Łuny w Bieszczadach - czyli w 3 godziny śladem książki | czosnek | Polska | 12 | 14.04.2010 11:44 |