![]() |
#2361 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Uć
![]() Online: 2 dni 56 min 4 s
|
![]()
[QUOTE=Ropuch;410659]To filmik DEMO ale uwierz mi, że nie znajdziesz ani jednej osoby na tym forum, która tak ogarnie sprzęta - dokładnie tego sprzęta !!!
Większość których znam, ma 990Adv i nowsze do wycieczek zagranicznych onroad we dwójkę, a próby zjechania na szuter zawsze kończyły się dla mnie zjebką - bo się ubrudzi albo przewróci. Myślę sobie, że jeśli ktoś z nas już sobie taki sprzęt zanabędzie, to mu po prostu szkoda wjeżdżać w jakiś gnój - ze mną byłoby tak samo !!! Nie wyobrażam sobie kupienia sprzętu za ciężko zarobioną monetę i wjeżdżania nim w gówno bez specjalnej potrzeby Trochę wybraźni. Tu też mijasz się z prawdą.
![]() |
#2362 |
Unus pro omnibus, et omnes pro uno.
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Tychy
Motocykl: 990 R, 520 EXC
Przebieg: w km ;)
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 22 min 7 s
|
![]()
Chyba zima jest i nikt się nie wietrzy....
W temacie tego filmiku - natrafiłem na inny filmik - składanka jak ten kręcili - gość zamiata, ale też wiele razy leżał (motor też) a można i powiedzieć, że ładnie wyjebał orła !!! Wielu gości ładnie wymiata, niewielu "nie ma upodobania do stosunkowania ptaków" ![]() Wielu z tego forum też ładnie zapierdala, ale rzecz w tym, że nie wielu stać na rozpierdolenie motora za grubą kasę i wtedy latają tanimi lub jeżdżą jak pity. Tak jak ja ![]() Do KTM dorastałem jakiś czas - nie żałuję, ale trzeba mieć respekt do mocy - bo w KTM jest jej co najmniej wystarczająco. Ej, mi nawet żal było afrykę wypierdolić ![]() A do takiej jazdy jak na filmiku, to trzeba naprawdę długo jeździć i mieć kasę na sprzęt i na naprawy uszkodzeń - rozumiem Ropucha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2363 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Piotrków Trybunalski
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 80800
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 1 dzień 11 godz 55 min 5 s
|
![]()
Dzięki za "obronę" jak i słowa krytyki do moich wypowiedzi; proszę je wszystkie brać w przymrużeniem oka; Blaza - Ciebie akurat nie miałem na myśli bośmy się jakoś od kliku lat rozjechali, jednak nadal Cię lubię
![]() To co piszę to moje własne odczucia względem samego siebie, pewna część odbiera to podobnie..... ale nie można zabronić bogatemu żyć skromnie i odwrotnie ![]() Ja się KTM boję najnormalniej w świecie, bo mam wrażenie, że mógłbym pozwolić sobie na więcej niż potrafię.... to samo dotyczy grzebobłotów - to proszenie się o gips ![]() Dlatego krowy pomagają mi w hamowaniu moich zapędów i uświadamiają, że życie mamy jedno więc lepiej rozłożyć je na raty by więcej zobaczyć w jednym kawałku ![]() Jeśli kogoś uraziłem, a ten pokaże mi że potrafi tak śmigać jak koleś na filmie to loda mu co prawda nie zrobię ale dobrą flaszkę ma u mnie gwarantowaną ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2364 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
![]() Online: 11 miesiące 6 dni 20 godz 1 min 33 s
|
![]()
Trochę tolerancji dla Ropucha, on teraz Gieesiarz pełną gębą więc bardziej interesuje go najnowszy katalog touratecha niż jakiś tam offroad dla biedaków
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2366 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
ŚP. Fabrizio Meoni prototypem LC8 wygrał Dakar . Miałem to szczęście że poznałem go osobiście i wiele razy opowiadał jaki to ogromny wysiłek jechać w rajdzie pustynnym motocyklem ważącym z paliwem grubo ponad 200 kg . W tamtych czasach nie potrafiłem tego zrozumieć choć pracowałem w zespole gdzie ścigano się na crossówkach , ale na co dzień jeździłem fajerblejdem . Zrozumiałem to kiedy po raz pierwszy pojechałem na Saharę Aricą i żeby pokonać pustynny odcinek rajdu długości 100 km potrzebowałem ponad 6 godzin a każde podniesienie AT po wywrotce było samemu nie możliwe . Dlatego uważam że nikt dziś nie jest w stanie zapierdalać LC8 tak jak robił to F.M . Widziałem też jak Francesco Catanese przygotowywał się do rajdu Faraonów żeby dojechać do mety Aricą a ukończył go chyba na 14 pozycji , co uważam ża mega wyczyn . Dlatego wszystkie reklamówki oglądam z przymrożeniem oka i z uśmiechem czytam o tych co ogarniają LC8 .
Na koniec dodam że tą samą trasę dziś przejeżdżam w niespełna dwie i pół godziny moją legendą , co nie zmienia faktu że nadal jestem miękka faja ![]() Zdrowia .
![]() |
#2367 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Miasto: podwrocławskie zadupie
Motocykl: '12 LC4 690 Enduro R
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 21 godz 32 min 45 s
|
![]()
Wnioskować można jedno.
Ci co się przechwalają o tym jak to ogarniają LC8 i inne podobne słonie, robią to doskonale i sami w to wierzą. Cała reszta po prostu tłucze turystyczne kilometry na Africach, GS-ach, Trampkach i Tenerach.. Amen! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2368 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 23 min 8 s
|
![]()
Pany.. a kto się przechwala?
![]() ![]() a tak serio to chyba źle odbieracie to co piszemy.. nikt się.nie przechwala, ja jedynie broniłem tematu jazdy na lc8, moim zdaniem o wiele większy procent kieroników lata tym w terenie niż jakichkolwiek innych klocków. i tyle... znam kilku ogarniaczy, ale oni ogarniają równie dobrze wszytko jak i to. Kilku z nich z resztą zdradziło klocka na rzecz liścia.. nad czym ubolewam straszliwie ![]() ![]() Ja osobiście uwielbiam wypady asfaltowo szybkie, plus terenowo ciekawe. i tutaj każdy klocek nada się.równie dobrze ![]() PS. w okolicy maj-czerwiec będę robił OVERSIZA. czyli objazd offem polski dużą ekipą ktokolwiek chce się.podpiąć na całą trasę czy też. na jej część to zapraszam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2369 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Miasto: podwrocławskie zadupie
Motocykl: '12 LC4 690 Enduro R
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 21 godz 32 min 45 s
|
![]()
Tomku, fajnie prawisz! Jeśli tylko dam radę załapać się na ten wypad, nie omieszkam skorzystać!
Wysłane z ajfona.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2370 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Bialystok I Akalice
Motocykl: AT RD07a; XR600R
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 12 godz 6 min 25 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Dlaczego lubię BMW, KTMa, Triumpha | Orzep | Inne - dyskusja ogólna | 125 | 23.08.2013 21:28 |