06.02.2022, 12:59 | #231 |
Zboczeńcy
Przerobiłem nowe klamki wkładając tuleje mosiężne zmniejszając luzy i jeśli się to kiedyś wyrobi to po prostu wymienię tulejkę. Ruski przełącznik dwupozycyjny przerobiłem dokładając dodatkowy styk i mam teraz klasyczny pstryczek do kierunków i klaksonu. Rolgaz okazał się o pare dych za ciasny i musiałem go liznąć delikatnie od środka. No i przyszły materiały na nowy wydech - trochę przekłamuje perspektywa ale rury są o takiej samej średnicy 89mm. W tle oryginalny tłumik. Okazało się ze rura wydechowa jest również stłumiona od środka do 1/3 przelotu. Obciąłem już spawy i wydobyłem ze środka zwezke o długości 35cm! Wraz z nowym przelotem powinno to zacząć prawidłowo oddychać. W międzyczasie zmieniłem koncept i zamiast wyoblać ta redukcje widoczna na zdjęciu postanowiłem zastąpić ja dennica z nierdzewki 89mm - pozwoli to zachować oryginalny wygląd tłumika. Over M
06.02.2022, 13:08 | #232 |
Dennica z nierdzewki Co to kuwa jest? Do czego? Po co? To brzmi jak dzieńcielada czy jakiś świeżomb Ale wyglada zacnie
|
|
06.02.2022, 14:33 | #233 |
Przyjedzie to pokażę. Można się dowiedzieć w google co to jest dennica - jakby było faktycznie zainteresowanie...
BTW - dowiedziałeś się już jak wyjąć amortyzator z CRF300? p.s. nie wierząc w chęć do samoedukacji zalączam zdjęcie.
06.02.2022, 14:41 | #234 |
Moderator
|
Dzisiaj jest ta niedziela.
06.02.2022, 14:46 | #235 |
Żeś Matias wyj.bal z tą dennicą. A już to w takie fajne stronę dywagowalo....
06.02.2022, 14:50 | #236 |
przecież dalej dywaguje czy coś
jak będę zamieszczał zdjęcia ciasnych rur i zwężek będzie to dogodnie dla Ciebie konweniować?
06.02.2022, 15:02 | #237 |
Albo nie oglądałeś, albo już nie pamiętasz: "...kobiałki są miętkie..."
A ty tu z kwasówką wylatasz. Toć to tylko rua, jak mawiał mój koleś w ogólniaku. A baby, baby są inne (to już z innego wątku, o filmach)
06.02.2022, 15:41 | #238 |
Nie wyciągam amora bo ja tam wiem czy sprężyna dojdzie? Będzie jak z tym angielskim Himilsbacha
|
|
06.02.2022, 16:09 | #239 |
My dzisiaj też w warsztacie.
W Afryce dokończyłem przegląd przedniego zawieszenia i założyłem koło. Ale ważniejszy proces zaszedł przy Kubowym Reksiu. Młody sam założył nawigację. Kupiłem ją jakiś czas temu na FAT i w końcu przyszedł jej czas. Po śniadaniu Kuba zapytał czy idziemy do garażu no i poszliśmy. Następne pokolenie zaraziło się tym czymś. Jak ją już założył siedzieliśmy i gadaliśmy o tym gdzie pojedzie i jakie mamy plany na ten rok.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam |
|
06.02.2022, 16:22 | #240 |
Super Czarny - gratuluję Ci SUKCESU z młodym. Bardzo się cieszę. Ja sam wciąż tkwię w niepewności w tym względzie :/
BTW - zajebisty tankbag