![]() |
#261 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Mała Polska
Motocykl: RD07a
Przebieg: 41214
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 20 godz 39 min 24 s
|
![]()
Fassi,
nikt nie mówił, że jestem zwyczajny ![]() Ale, ale, widziałem Twoje zdjęcia podesłane do kalendarza. Mów co chcesz ale tam też jazda od rano, no dobra do wieczora ![]() http://africatwin.com.pl/showpost.ph...9&postcount=26 Pozdro.
![]() |
#262 |
|
![]()
Witajcie,
czy dziś było mocno jeżdżone czy wczoraj mocno pite? W zasadzie obie opcje są niezłe. Ale lecimy. ![]() ![]() Dużo, dużo zdradliwych liści. ![]() Coraz bardzie aplikacja Locus mi się podoba. Wreszcie odkrywam ścieżki, których nigdy bym nie odkrył. ![]() Tam za drzewami Dunajec... ![]() Tak, trochę koło Dunajca się pokręciłem. ![]() Ale jednak skończyłem Beskidem Niskim... ![]() I teraz pojawia się zasadnicze pytanie. Najpierw stwierdzenie, później pytanie. Heidenau Scout nie robi na błocie. A co robi na błocie? Mirmił pisał: Dla tych, co jezdza po terenie Przod D952 lub motoz Tyl C02 Asfalt Przod Tourance tyl Tourance Na wyprawe 50/50 Heidenau K60 Mitas 07 TKC No i oczywiscie uniwersalny terenowy niesmiertelny zestaw afrykanski TKC+E09 Pytanie jest następujące: czy dalej E09 jest super czy jest coś bardziej super? Koniec transmisji. Do następnego...
![]() |
#263 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
W AT jeździłem na różnych dostępnych w tamtych czasach oponach. Zestaw MT21 przód i C02 tył mi odpowiadał najbardziej. W Tenerce montuje C17 na przodzie i C02 na tyle, nie wiem co to motozy, skoty czy inne dziwne z nazwy bo ich nie montowałem.
D952 założyłem tylko raz na próbę i wcale mnie nie zachwyciła, MT 21 wydaje się być najlepszą z homologowanych na których jeździłem. Może to kwestia przyzwyczajenia do zachowywania się na takiej czy innej nawierzchni, nie siadła mi i wiecej do niej nie wracałem. Jak ma być grubo w Tenerce na przód Goldentyre GT 216X a na tył Mitas XT 754 ( bez pasków ) , ale na tym zestawie nie ma jazdy po asfalcie. C02 to moim zdaniem najlepsza opona z jaką miałem do czynienia w rozmiarze 17 na tył do dużych, następnie MT 21 Rallycross jeśli występuje w rozmiarze 17 cala.
![]() |
#264 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 3 dni 7 godz 57 min 53 s
|
![]()
To prawda. Locus jest świetny
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
|
![]()
Adaggio,
To jest konkretna informacja. Dzięki. Ale czy C02 pozwala na jazdę po asfalcie czy to typowa kostka z przeznaczeniem iście terenowym. Pytam, ponieważ wszędzie jeżdżę na kołach. A jak z jej żywotnością? Wytrzyma z 5 tysięcy jazdy 50/50? Dawid, Nawet wersja darmowa robi robotę ![]()
![]() |
#266 |
Gość
Online: 0
|
![]()
e09 to była moja ulubiona opona na tył aż założyłem motoza adv. właśnie drugi czeka, aktualny ma 16 tys. km i jeszcze po czarnym że 3 by zrobil. w porównaniu do e09 wyższa trwałość, lepsze prowadzenie na czarnym, porównywalne w błocie (łatwiej się zalepia, ale też boki zdecydowanie lepiej gryzą).
Z przodu motoz adv do dupy, po 5 tys zabkuje. mt21 bardzo dobra, ale gorsza trwałość i prowadzenie onroad od tkc 80. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
#267 |
|
![]()
RodDell.
U mnie C02 wytrzymała 2,5tys. Tylko że jej wcale nie oszczędzałem. Jak chciałem szybko odkręcać gaz to robiłem to i się nie zastanawiałem nad oponą ![]() Ps. Mam darmowego locusa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Jeździsz po asfalcie bez stresu, tak wygląda moja po około 4 tys przebiegu i robi nadal lepiej niż nowa E09. Ostanie 1 tys. km po asfalcie, zrobiłem na niej Tunezję ( 1500 km ), kilka razy RO, UA i trochę po BN w tym sezonie. Guma za dwie stówki jak najbardziej ok.
![]() |
#269 |
|
![]()
A czy C02 i Motoz występują w rozmiarze 140-80/17?
Bo chyba taki siedzi w AT. W internetach raczej 130-80 albo 150.
![]() |
#270 |
|
![]()
C02 nie ma 140. Jak chcesz 140 to jest bliźniacza Mefo StoneMaster. Mam ją teraz i pięknie robi. Tylko że kosztuje tyle co dwa Mitasy. Jeżdzilem na 130 Mitas, Karoo i było git.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wyprawa po klepki Czałczescu, czyli Rumunia, czyli jak ty się dziecko nie boisz?! | zaczekaj | Trochę dalej | 151 | 07.06.2015 20:33 |
Łuny w Bieszczadach - czyli w 3 godziny śladem książki | czosnek | Polska | 12 | 14.04.2010 11:44 |