![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Każdy ma swoje upodobania i robi jak uważa, mój ojciec przez pół wieku kupował i odrestaurowywał motocykle, jeździł jednym . Teraz nie jeździ żadnym bo wszystkie są dla niego za ciężkie i palone z kopajki. Kumpel o którym wspomniałem jest wspólnikiem konsorcjum i wraz ze swoimi przyjaciółmi posiadają kolekcję w której jest 120 motocykli i 50 samochodów. Wszystkie są na chodzie i wyglądają jakby wczoraj wyjechały z fabryki. Niektórymi jeżdżą na zloty, prezentacje, inne wypożyczane są wraz z kierowcą na różnego rodzaju manifestacje, prywatne imprezy czy do celów filmowych.
Ale większa część kolekcji nie jeździ po drogach ponieważ koszty ubezpieczenia, podatku itp. wymagałby by sporych nakładów finansowych. Jakiś czas temu pośredniczyłem dla nich w sprzedaży do Polski auta, którym jeździł Jan Paweł II z całą historią zdjęciową, filmową.
![]() |
#2 |
malarz
![]() |
![]()
Szkoda takim jeździć.
![]() |
#3 |
Administrator
![]() |
![]()
Jakoś źle dobieram ogłoszenia jak ktoś robi listę dodatków z cenami , ten wyliczył je na 16275,- , szkoda że jeszcze ni doliczył szprych , kół , siedzenia , zbiornika , nooo o wałku nie zapominając ....
Może wtedy by i 80tys zł wystawił i też dopisał "nie podlega negocjacji" ![]() Ale może kogoś trafi.
![]() |
#4 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
W salonie Hondy w Romie, który prowadzi mój kumpel stała od jakiegoś czasu na wystawie RD03 z zerowym przebiegiem, to nie żart nówka nie śmigana. Przyjechał w zeszłym tygodniu Węgier i położył na stole 27 koła euri. Kolega jest największym fanem Africi jakiego znam, oczywiście oprócz tej, którą sprzedał ma jeszcze wszystkie modele. W naszym kraju nie jesteśmy jeszcze gotowi na takie ceny, ale to kwestia czasu. W latach 90-tych na ulicach Romy stały zdezelowane i rozkradzione Vespy, przypięte łańcuchem do latarni, a PX 125 można było kupić za kilka stówek, dziś za odrestaurowany w oryginale taki skuter trza położyć 12 koła euro. W latach 2000/20002 RD03 w ładnym stanie kosztowała równowartość 1500 euro, dziś ceny za taki sam stan to już powyżej 10-ciu i nie znajdziecie ich na portalach ogłoszeniowych tylko na prywatnych aukcjach, na jednej z ostatnich aukcji BMW R100 PD zostało wylicytowane za 34 koła euro
![]()
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Afryki przeszły chyba po prostu już z roli motocykla użytkowego do roli eksponatu.
Tylko do nas to jeszcze nie dociera.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 4 dni 6 godz 38 min 56 s
|
![]()
I bardzo dobrze. Motocykl jest po to żeby nim jeździć i kolekcjonować fajne wspomnienia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
![]() |
![]()
Dokładnie tak.
Postawienie za szybą czy w garażu i podniecanie się posiadaniem dla mnie jest nieuzasadnione. Gdybym miał kolekcję starych fajnych pijazdów to bym nimi robił przejażdżki. Po prostu dla czerpania przyjemności z jazdy zamiast tylko patrzeć. Co z tego że każdy kilometr obniża wartość , skoro by mnie było stać na posiadanie to i na jazdę też.
![]() |
#8 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 4 dni 10 godz 6 min 51 s
|
![]()
Gdzie oni po tej Rugii jeżdżą takimi sprzętami ?
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Z tego co widzę na najklejkach:
https://www.tripadvisor.com/Attracti...Pomerania.html https://www.hanomag-tours.de/ |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
[Dla Afrykańczyka] Znalezione na allegro i ebay i innych | Mucha | Wszystko dla Afrykańczyka | 1873 | 14.03.2025 23:04 |
NAT - Znalezione na Allegro, Ebay lub Olx. | tommi | Gadżety / wyposażenie | 9 | 27.05.2017 02:04 |
Znalezione na allegro,ebay i innych... | HRABIA z Krosna | Wszystko dla Afryki | 29 | 21.01.2017 19:25 |