|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2015
Miasto: RZE
Motocykl: kiedyś było
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 37 s
|
![]()
@Miotacz, Ty się bawisz mechaniką zawiasów i masz największy nalot - zauważyłeś to u Siebie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2018
Przebieg: Rosnący
![]() Online: 3 dni 3 godz 25 min 7 s
|
![]() Cytat:
Swoją drogą zastanawiam się, czy nie było by jakimś sposobem założenie po bokach małych oringów... Tak sobie luźno myślę... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
ALE
![]() Ta domniemana tuleja ma się bracie opierać o co ![]() Trzebaby zdemontować wewnętrzną bieżnię, dać do frezera, żeby narezał w środku dwa rowki na segery lub pierścienie osadcze i zmienić to łożysko na wahliwe. M
![]() |
#4 |
Miasto: Łdz
Motocykl: XTZ690
![]() Online: 21 godz 26 min 52 s
|
![]()
Kiwaczkę obejrzę na dniach. Z ewidentnych mankamentów to kwestia jakości stali w T7. Wchodzi rdzawy nalot na spodnia część zbiornika paliwa oraz na elementy ramy mające kontakt z kanapą.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2020
Miasto: Chrząstawa Wielka
Motocykl: Yamaha 1VJ/Huska FE501
Przebieg: rośnie
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 14 godz 48 min 27 s
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Andrychów/Kraków
Przebieg: 11 600
![]() Online: 1 tydzień 10 godz 15 min 10 s
|
![]() Cytat:
Motocykl terenowy, pokazany na reklamach jak cross, rdzewieje od patrzenia na siebie i Ty to nazywasz eksploatacją? Mamy to zabezpieczać? Nie! Yamaha dała dupy, robiąc wszytsko po kosztach. "wypowiedź mającą na celu wskazanie wady", otóż to! Niechaj każdy następny kupujący ma to na uwadze. Z tym amortyzatorem też ciekawy temat, trzeba pooobserwoawać w szerszej grupie badawczej. Nawiasem mówiąc, T7 nadal mi się podoba i pewnie zagości kiedyś w moim garażu. (jak jej do tego czasu ruda nie zeżre :lol: ) Pozdro! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2015
Miasto: RZE
Motocykl: kiedyś było
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 37 s
|
![]() Cytat:
Oprócz nalotu na łańcuchu, nigdzie nie ma wad opisywanych tu i powyżej: - brak rdzy - smar w amortyzatorze był i jest - łożysk nie wymieniałem do tej pory - nie ma luzów nigdzie - licznik nie odpadł Jest trochę podrapany, owiewka lekko pęknięta, i nie ma farby na ramie w okolicy butów. Nie sprzedaję, cieszy mnie nadal :-). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2019
Motocykl: Dr650Re
![]() Online: 2 dni 16 godz 50 min 21 s
|
![]()
Jesienią zdemontowałem kiwaczkę, amor w celu nasmarowania łożysk, smar był wszędzie ale na jednym łożysku faktycznie było jak na lekarstwo, nasmarowałem, złożyłem.
![]() |
![]() |
![]() |