04.04.2023, 10:42 | #21 | ||
Miasto: Örnsköldsvik
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 5 godz 59 min 5 s
|
Cytat:
Cytat:
Hmm czy tanie to nie wiem. Wychodzi jakies 14tyś PLN w przeliczeniu. Z drugiej strony to w Szwecji trzymają one ceny raczej na tym poziomie, a nie ukrywam, że wygodniej mi kupić moto na miejscu. Odchodzi transport z Polski i rejestracja. |
||
04.04.2023, 11:04 | #22 |
Ze zdjęć nie ma w tym motocyklu nic co by mnie skłoniło do jechania na oględziny więcej niż 50km no może poza wydechem
|
|
04.04.2023, 11:05 | #23 |
to sporo ale o lokalnych cenach w SE nie wiem nic - pytanie ile kosztuje w miarę trzymające się kupy RD04
jak pisałem z tych podesłanych zdjęć nie można nic wyczytać /już pisałem że na oko max 8/10 więc jak dla mnie bez rewelacji/ ale masz już bazę do dalszego zastanawiania się. 1. rama; 2. odpalanie; 3. wypadająca dwójka; 4. dopiero teraz ogólny stan. tu masz trochę info do poczytania wraz z obrazkami: https://www.advrider.com/f/threads/t...e.1488/page-66 https://www.advrider.com/f/threads/y...tenere.119985/ nad tym poniżej zarejestruj się, przysiądź sobie i poczytaj ze dwa wieczory i będziesz mądrzejszy niż ja czy ktokolwiek tutaj - na pewno tam znajdziesz więcej niż tutaj napisano w dobrej wierze. http://www.xtz750.com/ Powtórzę to co już napisałem wcześniej - na pewno ST jest jednym z niewielu motocykli które miałem i chciałbym mieć ponownie /a mówię o około 30szt sprzętów/. Fakt trochę paliła za dużo jak na dzisiejsze czasy i jeżdżenie gdzieś dalej ale była najlepiej jeżdżącym po piasku motocyklem jaki kiedykolwiek miałem, wygodna, wystarczająco szybka i z motadem pięknie brzmiała. Zupełnie nie rozumiem jak można włożyć do ST tą nibyfałkę z TDM. Powodzenia w zakupie ale nad tą się zastanów dobrze
04.04.2023, 11:41 | #24 |
|
Tak zrobię, dzięki za wszystkie uwagi! Ja nadal nie odrzucam możliwości kupna RD04 czy RD07, po prostu pojawiła się taka tenera i chciałem o nią dopytać. Cieszę się, że dostałem tyle cennych odpowiedzi i rad. Musze trochę bardziej z dystansem podchodzić do kupna, bo ewidentnie zbyt szybko się napalam jak moto podoba mi się wizualnie.
Jeszcze raz dzięki za wszystkie rady! |
04.04.2023, 11:45 | #25 |
TO JA CIPORADZĘ
Jeśli nie jesteś napalony koniecznie na ST to poszukaj jednak w miarę rześkiej RD04 w tych pieniądzach. Pompa, wałek, regulator czy jakoś tak to szło i jeździsz. Po prostu ciężej skrzywdzić Afrykę przez tyle lat braku dobrego serwisowania. Daj znać jak poszło! No i mam nadzieję, że mimo 'szorstkiego przyjęcia' i nawet gdybyś kupił jakiś niekoszerny motocykl, zostaniesz z nami na dłużej! Potrzebujemy północnej dywersyfikacji!
04.04.2023, 12:00 | #26 |
|
Rozumiem. Tak też zrobię!
Nie chcę za bardzo spamować na forum, ale czy mogę np. zmienić temat tego posta na 'kupno moto huberth' i wrzucić co jakiś czas co tam się pojawia na szwedzkim A la olx? Nie znam po prostu nikogo w Szwecji, kto może mi doradzić przy zakupie Afryki/Tenery. Znajomi jeżdżą samymi plastikami, nie znają się zbytnio na starszych adv. Pewnie, że zostanę. Może nawet dodam avatar! |
04.04.2023, 12:15 | #27 |
nie chodziło o avatar - tylko skąd jesteś. uzupełnienie profilu pomaga się zorientować.
moze Admin zmieni Ci tytuł o ile sam nie możesz tego zrobić.
04.04.2023, 14:26 | #28 |
Czy mówimy o motocyklu, który ma napęd z wału korbowego na SB łańcuchem?
Do wyjęcia aku potrzeba pół dnia? Czy coś pomyliłem? Nie podoba mi się przepalona końcówka tłumika i niekompletny niefabryczny ogon? motocykla. Może pastwił się nad nim "katownik" lubiący jazdę na jednym kole i wielbiciel światełek do nieba nocną porą? Ja powtarzam ja za tą cenę obejrzał bym każdy cm. kwadratowy tego motocykla pod lupą
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
|
04.04.2023, 18:20 | #29 |
Huberth szuka Moto w Szwecji.
Mnie stara Teresa się zawsze podobała. Szukam na luźno dalej ale tylko oryginału, najlepiej w takim właśnie malowaniu. Stąd też wiem, że będę szukał w nieskończoność.
Jak dla mnie to moto to level, jak nie dwa, wyżej niż XRV i dlatego też 14k to nie jest jakiś wielki koszt (jeśli stan jest zajebisty). Subiektywnie stara Afryka za więcej niż 12-13k waluty to dla mnie nieporozumienie, a patrząc na ogłoszenia to i po 20k potrafią sobie ludzie życzyć. Fantazja ponieść potrafi każdego. Także kupującego. I niech tak będzie - kupujmy te stare żelazka sercem póki jeszcze są, póki nie trzeba do gniazdka podpinać. Powodzenia Hubert. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
04.04.2023, 18:43 | #30 |
Miasto: Kalwaria Zeb.
Motocykl: nie mam już Afryki
Online: 3 tygodni 5 dni 16 godz 6 min 0
|
Ja tak z ciekawości.
Co to za gmol jest? Gdzie on jest zamocowany na wysokości zbiornika paliwa i w sumie silnika? Mnie on wygląda ze lewituje se. Mam ja dobre oczy?