|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
24.06.2014, 20:05 | #21 | |
Miasto: Zbiczno
Motocykl: RD04
Online: 3 tygodni 2 dni 11 godz 15 min 2 s
|
Cytat:
Ja mam na przedzie i sobie bardzo chwalę, trzymają się ładnie na asfalcie, w teren to wiadomo średnio słabo. |
|
24.06.2014, 20:13 | #22 |
Motocykl: RD07&1000RR
Online: 2 tygodni 6 dni 3 godz 26 min 56 s
|
zaraz po zakupie pojechałem na nich do Francji, wróciłem przez Włochy, zdjąłem to badziewie i nawet nie chce o nich myśleć, wróciłem do tourance, wg mnie do naszych moto na bezpieczne podróżowanie w asfaltowych warunkach pozwalają tylko tourance i anakee... w gs też miałem tourance i też było wspaniale opony były z 2012 założone nowe przed sprzedażą, nawet fakture mi gosteg dorzucił - w razie gwarancji...
|
24.06.2014, 20:16 | #23 |
trampkarz emeryt
|
Jeździlłem i na sirakach i na anakee2. Ogólnie siraki są bardzo fajne i trwałe. Na mokrym wielkich różnic nie stwierdziłem, na szutrze sirak chyba troche fajniejszy. W chorwacji na mokrym jeździłem na siraku i był spoko.
Mam Tourance obecnie ale następne szosowe to pewnie właśnie siraki zapodam choć do obecnych nic nie mam, są trwałe i w deszczu normalnie się zachowują. Ale Siraki chyba tańsze a nie powiedziałbym że znacznie gorsze. W trampku mam takie hiper zawieszenie i moc że opon nie zamykam no chyba że podczas glebienia :-) Siraki z przodu jak są dość mocno zjechane (25kkm) to się potrafią nieco ząbkować - nie jest to jednak upierdliwe. Pozdr zimny ps. najfajniejsze prosze Państwa to są TKC :-) Ostatnio edytowane przez zimny : 24.06.2014 o 20:18 |
24.06.2014, 20:36 | #24 | |
Autobanned.
|
Cytat:
No i gut - takie mam teraz . Ale z kobitą (sic! - po latach) wyskoczył mi wylot do rodzinki w poprzek naszego pięknego kraju - więc będę się lepiej czuł nie jadąc po lasach
24.06.2014, 20:54 | #25 |
Motocykl: RD07&1000RR
Online: 2 tygodni 6 dni 3 godz 26 min 56 s
|
nie, masz piwo w awatarze a ja mam kaca giganta po długim weekendzie i żadnej ale to żadnej opcji...na prawdę żadnej - do piątku żeby się napić przepraszam za mój ciężki humor...
co do siraków to chyba wiem w czym leży problem - Zimny mnie natchnął - chodzi o to, że różni ludzie, różnie jeżdżą - ja należe do tych, co afryką winkle zamykają i w deszczu jeżdzą szybko - warunkiem są dobre opony a inni śmigają wolno i nie zamykają, wtedy nawet licha opona może spełniać ich oczekiwania... mnie siraki zawiodły okrutnie... można to ująć tak, z motocyklowego punktu widzenia - na sirakach w deszczu jechałem z dupościskiem i rozluźnionymi stopami a na anakach i turansach normalnie Ostatnio edytowane przez bass : 24.06.2014 o 20:58 |
24.06.2014, 21:14 | #26 |
trampkarz emeryt
|
Ano chyba właśnie w tym rzecz - styl jazdy. Ja jeżdże jak emeryt raczej to i różnic w oponkach tak nie czuje. Ale przyznam że turancom nie moge absolutnie nic zarzucić na czarnym po Włochach.
Jorgu, jak se przełożysz gumy z tkc na szosówki to uważaj bo Ci sie afra zacznie walić w zakręty. Ja byłem na tyle zaskoczony że przed domem zawracając prawie pieprznąłem na bok :-) |
24.06.2014, 22:14 | #27 |
Miasto: Łódź
Online: 2 dni 1 godz 7 min 4 s
|
a to akurat ciekawe, bo moje wrażenia są takie że to na kostce motocykl sam skręca lekko wytrącony z równowagi, a na szosowych to jednak trzeba mu nieco pomóc.
Po zmianie kostka -> szosa prawie wyleciałem z pierwszych 5 zakrętów |
24.06.2014, 22:18 | #28 |
22.10.2006, DTN :)
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
K60 scout robi zadziwiająco dobrze jak na taką oponę... Najbardziej się zdziwiłem jak mi na mokrym asfalcie zamiast driftu robiło dobre wheelie. Błoto i trawa to wiadomo że nie bangla ale też masakry jakiejś nie ma.
24.06.2014, 22:51 | #29 | |
Gość
Online: 0
|
Cytat:
Pozdro |
|
30.06.2014, 12:45 | #30 |
Miasto: Rz-ów
Motocykl: RD07
Online: 3 tygodni 2 dni 14 godz 42 min 51 s
|
Ja przód TKC, tył K60. Wielcem zadowolon z takiego zestawu. Dwa tygodnie po Bałkanach i Rumunii, w tym z tydzień deszczu i było bardzo ok, a na Albańskich szuterach można było się mocno wyszaleć.
Jedyne co można zarzucić temu zestawowi, to że przeloty asfaltami w wysokiej temperaturze zmordowały już prawie połowe przodu. Plus huk, ząbkowanie i takie tam kostkowe tematy ;] |
|
|