![]() |
|
Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
![]() |
![]()
Dokładnie...oby tylko nie w Citibanku bo ten juz sie skapnął i nalicza prowizje jak za wyjecie gotowki z bankomatu 😀
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2017
Miasto: Jaworzno
Motocykl: CRF1000l
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 16 godz 59 min 40 s
|
![]()
Dla mnie Revolut jest idealnym rozwiązaniem. W moim banku mam kartę walutową ale tylko euro. Revolut sprawdza się w każdym kraju które nie ma euro. Wystarczy przelać środki przed wyjazdem na konto Revoluta i dokonywać płatności . Revolut liczy wg aktualnego kursu . Można również kupić sobie daną walutę i trzymać ją na karcie wówczas nie dotyczą nas wahania kursu. Jeśli ktoś szuka to wrzucam linka na darmową kartę Revolut a po pierwszej transakcji zwrot chyba 25 złotych
![]() https://revolut.com/referral/marcin4u2x!G10D21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
601493080
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Motocykl: XL600
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 8 godz 11 min 58 s
|
![]() Cytat:
Citibank to chyba najbardziej złodziejski bank. Ja rozumiem pobierać opłaty za wyciąganie z bankomatu bo to kosztuje, ktoś te bankomaty musi postawić a potem obsługiwać i za to bierze pieniądze. Pobieranie opłaty za elektroniczny przelew przez Citibank gdzie za wypłatę z bankomatu płaci przecież Revolut to już rozbój w biały dzień ze strony Citibanku. To już jest złodziejstwo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() |
![]()
Czytalem o pewnym zaradnym Polaku który mial limit coś 80tys. zł w karcie po czym calym tym limitem zasilał Revoluta i przez czas do spłaty pakował na lokatę...i tak w kółko i jakież było jego zdziwienie gdy pewnego razu pobrali mu od takiego zasilenia kilka tys. prowizji
![]() Tak wiec ja bym na tym banku psów nie wieszał bo kasa na kredytówce jest banku a nie klienta...co innego karta debetowa gdzie kasa jest Twoja P.S. tez tak 2x zrobilem jak bylem w potrzebie ale mam maly limit a moj bank nie jest taki "do przodu" jak Citi...ale strach był ![]() Ostatnio edytowane przez ArtiZet : 30.09.2019 o 23:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Autobanned.
![]() |
![]()
To wina ustawień. Trzeba dać zgodę na płatności offline.
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 2 godz 35 min 8 s
|
![]()
W którym miejscu się to ustawia, bo coś znaleźć nie mogę?
![]()
![]() |
#27 |
|
![]()
Za przelew z karty w banku ING również biorą prowizję. Osobiście takie opłaty omijam robiąc przelew z prywatnego konta na konto Revolut. Minusem jest jedynie czas na zaksięgowanie środków ok jednego dnia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
![]() |
![]() Cytat:
Aby zasilić Revoluta z danego banku podpina sie kartę danego banku do konta Revoluta i robi opcję zasil- wtedy to nic nie kosztuje i kasa jest od razu na koncie Revolut. Mam tak m.in. ING |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
|
![]() |
![]() |