08.04.2010, 14:33 | #21 |
Miasto: wa - wa
Motocykl: DR 650, KTM 990
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 7 godz 8 min 21 s
|
Potwierdzam opinnię przedmówcy na temat kurtki, mam taką samą i deszczu się już nie boję. Jak jest wysoka temperatura na +, to troszeczkę grzeje, ale co tam.
Jak któraś z Pań potrzebuje spodnie Hein Gericke to akurat mam takie jedne na sprzedaż. Kupiłem dla swojej piękniejszej połówki ale niestety trochę zły rozmiar. Zapraszam. http://www.allegro.pl/item988407090_..._gore_tex.html |
23.04.2010, 06:38 | #22 |
Motocykl: RD03
Online: 41 min 10 s
|
hej Dziewczyny. Jestem tu całkiem nowa i mam problem. Jestem w trakcie kompletowania ubioru i spośród miliona kurtek ktore ogladalam i mierzylam zostaly dwie, mianowicie Modeka Virginia Lady oraz Alpinestars T-GP Plus. Błagam powiedzcie mi cos o nich. nie chodzi mi tu o cene czy firme tylko o moje bezpieczenstwo i ogolne uzytkowanie. jesli cos wiecie na temat tych kurtek to odezwijcie sie. podaje w razie czego linki do obu:
modeka: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=994560663 alpine: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=995378725 Poprawiłem linki, zapraszam do powitalni. Niech będzie, że admin nie tylko ściga handlarzy na forum Ostatnio edytowane przez laska : 23.04.2010 o 09:58 Powód: Poprawione linki |
23.04.2010, 08:45 | #23 | |
Amator podwórkowy
Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: exRD04 '92, obecnie RD07A '98
Przebieg: >55kkm
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 2 godz 40 min 45 s
|
Cytat:
|
|
24.04.2010, 01:56 | #24 |
|
chyba juz jest teraz w porzadku
|
24.04.2010, 02:20 | #25 |
Miasto: Warszawa/Dworzec Centralny
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 6 dni 4 godz 22 min 48 s
|
Cześć Sarah5,
proponuję przenieść dyskusję o ciuszkach do wątku "Ubiór Motocyklistki" tam będzie bardziej na temat; cieszę się, że mamy nową koleżankę - fajnie będzie jak "ogłosisz" to w naszej babskiej powitalni - zapraszam
26.04.2010, 10:42 | #26 |
|
elutka my chyba jestesmy w ty watku powitalnie juz odwiedzilam, dzieki
|
27.04.2010, 04:37 | #27 |
Miasto: Warszawa/Dworzec Centralny
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 6 dni 4 godz 22 min 48 s
|
Tak tak - dzięki "wyższej mocy sprawczej" po moim postulacie, Twój post został przeniesiony tutaj z moim z tematu "Powrót do formy" gdzie go wpisałaś; mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko - to są zwykłe działania porządkowe - taka rola "funkcyjnych" pilnować - żeby tematy się "kupy trzymały".
Na Forum często jest tak, że wielość wątków nie zawsze pozwala trafnie wstrzelić się w temat, szczególnie na początku zanim się nowy forumowicz ze wszystkim zapozna. A jest tego trochę - zapraszam do lektury - mam nadzieję, że Cię nie odstraszy i zostaniesz nami na dłużej Co do kurtek to trudno mi się wypowiedzieć (nie miałam nigdy ani jednej ani drugiej firmy), ale: - odradzam kupowanie ciuchów przez internet - chyba, że wcześniej masz okazję wybraną rzecz przymierzyć (np. w sklepie z moto lub na bajzlu) i wiesz, że będzie ok - rozmiarówka jest różna w różnych firmach a i fason, rodzaj protektorów i grubość materiału też mają znaczenie - kurtki męskie zwykle kiepsko leżą na kobitkach (szczególnie tych co mają czym oddychać) zwykle też mają więkzsze protektory niż damskie (szczególnie a plecach) i nawet jak dł. rękawa dobra to reszta często jest zbyt duża ; - nie ma ciuchów idealnych - odpowiedz sobie na pytanie do czego tzn jakiej jazdy ich potrzebujesz, np. lans, teren, turystyka... - i szukaj pod tym kątem; np z podanych przez Ciebie w mojej ocenie:
Na pocieszenie przyznam, że obecne ciuchy to mój 4 zakup (poprzednie 3 mam do sprzedania ale znajomym nie polecam)
27.04.2010, 11:28 | #28 |
|
dzieki bardzo za pomoc na pewno mnie nic nie odstraszy a wrecz przeciwnie z kurtkami jest tak ze nie kupuje przez internet bo nie znam swojego rozmiaru dokladnie itd dlatego wole sklep a poza tym zawsze mozna jakis rabat dostac no nic, moze jeszcze ktos mi cos podpowie
|
10.05.2010, 02:25 | #29 |
Miasto: już chyba czas pisac-3miasto:)
Motocykl: Transalp
Przebieg: realny
Online: 23 godz 13 min 14 s
|
hej Sarah miło Cie poznac ja mam Virginie Lady i...pewnie jak wszedzie-sa plusy dodatnie i plusy ujemne dodatnie-fajnie wykonczona-gl. bzdury typu-kryte zamki w kieszeniach,wykonczenie podpinki, zamek do spodni na rozciagliwym materiale(potem nie ciagnie), zameczki na tzw biodra z boku itd,no i jako jedna z nielicznych damskich ktore mierzylam(z wylaczeniem rózowych pasuje na babska sylwetke-znaczy sie nie odstaje na plecach, nie przemaka-40 min deszczu i nic-przynajmniej narazie-choc narazie tez jest nowa, dosc przewiewna, mozna wypiac tez membrane wiec w lecie nie ma tragedii (jak na czarna kutrke-szkoda ze nie ma jasnych). poza tym-cena-da sie przezyc, serwis gwarancyjny-bez problemu, nadaje sie nie tylko na wyprawe po bułki do sklepu ale troche dalej tez (np do hipermarketu za miastem),posiada normalnej grubosci cordure-a nie polowe cienszą-zalozenie ze kobita bedzie kierowca, nie tylko pasazerem-sposrod wszystkich modeli damskich modek chyba tylko 2(!!) sa szyte z takiej cordury, pozostale to modele dla motoladyplecak..plusy ujemne-po 3cim uzyciu juz musialam sobie sama doszyc odpruwajacy sie rzep na rekawie, ponoc urywaja sie plastikowe pierdzielniki od zamkow, nie daj sie nabrac na "kurtke dopasowana" !! bo faktycznie-kupisz rozmiar ktory normalnie nosisz, pasuje idealnie nic nie odstaje, wygodnie ale.. potem okazuje sie nie wcisniesz pozniej pod nia nic z wyj. dopasowanej koszulki... ja własnie kupilam swoj rozmiar i.. na jesien/zime musialam kupic druga, ktora wprawdzie odstaje na plecach ale pod ktora zmieszcze 2 polary poza tym dopiero jezdzac w tej drugiej doszlam do wniosku ze w Modece wlasciwie nie ma kieszeni-dokladniej sa ale trzeba miec duzy zapas cierpliwosci zeby z nich korzystac(no moze z wyjatkiem wewnetrznej). jest jeszcze jeden plus dodatni-nie jest rozowa i chyba moge ja nazwac-nawet ładna to chyba tyle-powodzenia-zakup ciuchów przynajmniej u mnie okazal sie trudniejszy niz zakup motocykla, ale da się-spokojnie
|
12.05.2010, 15:27 | #30 |
|
dzieki Ci sliczne burja nareszcie doczekalam sie odpowiedzi od kogos kto ma i uzywa chocby jedna z nich jasne ze sa plusy i minusy, swiadoma jestem tego. chyba jednak ciagnie mnie do kupna virgini. dla mnie liczy sie w niej to (czego nie znalazlam w wielu ktore mierzylam) ze jest troche dluzsza z tylu co pozwala w niej wyskoczyc na krotsze przejazdki np. po zakupy za miasto hehe, bez dopinania spodni. dla mnie jest to tez o tyle wazne ze jezdzac czasem jako plecak z chlopakiem ja musze sie bardziej nachylac niz przy jezdzie jako kierowca. takze sklonie sie chyba wlasnie do tego wyboru jeszcze raz dzieki za pomoc i do zobaczenia w trasie
|