|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
26.01.2021, 13:50 | #21 | |
Cytat:
Nie wspomnę faktu, że z motozem kontrola trakcji włączała się nawet na suchym,czego na innych oponach przy podobnym stylu jazdy nie było. Nie jest to opona w żadnym wypadku na asfalt |
||
26.01.2021, 14:13 | #22 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Wróć do swojego postu i zobacz co napisałeś.
Wcale mnie nie wkurza Twoje doświadczenie tylko to, że stwierdzasz jakis fakt (w wątku kolegi szukającego porady) na podstawie Twojej jednej jedynej opinii. A dokonałeś tego w taki sposób jakby to była oczywista oczywistość i prawda objawiona jasna dla wszystkich. Trudno znaleźć inną opinię na potwierdzenie Twojej tezy a większość jest przeciwstawnych. Skoro bukowski na Twoich gumach nie widział problemu (i kupa innych użytkowników Motozów) to nie ma co generalizować. Oczywiście, że na asfalt są lepsze opony niż Motoz. A Ty je kupiłeś na asfalt? Z tego co zrozumiałem kolega szuka czegoś 50/50 i tutaj motoz to dobry wybór. Oczywiście to moja całkowicie subiektywna opinia . |
26.01.2021, 15:01 | #23 | |
Cytat:
Jest to porada wynikająca z tego jak się sprawowała u mnie i jak ja ją odbrałem . Cała kupa to pewnie będzie z 10 osób. Nie zmienię swojego zdania i kropka. Kolega szuka i to jest mój kamyczek do ogródka, może wziąć pod uwagę, lub nie, ale dyskredytowanie innej opinii, jako bajka jest co najmniej niegrzeczne. Forum jest po to , żeby szukający odpowiedzi poznał wszystkie oponie , a nie , ze jak bywalcy stwierdzą , ze jak tak to tak, a jak nie to nie |
||
26.01.2021, 15:21 | #24 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Radio, to się po prostu nie trzyma kupy i tyle. Przypomnij sobie że zgłaszałeś problemy z szimą na Motozach w Afryce. Ty i tylko Ty. Nikt inny. Zgłaszałeś problemy z shimą w 1290. Opony chyba były już inne. Może po prostu jesteś przewrażliwiony lub może inaczej, wyjątkowo wyczulony na jakieś drobne wibracje, które w pojazdach mechanicznych po prostu wystepują.
Czepiłeś się Motozów, które inni chwalą. OK. Tutaj kolejny przykład Twojej opinii. Cytat:
To ino moje zdanie . |
|
26.01.2021, 15:32 | #25 |
Niektórym się psują sprzęty i mówią ,ze szajs, inni dostają odpady produkcyjne, a inni żyją w wiecznej szczęśliwości , uważam temat za zamkniety, a wpisy można pousuwać jak komuś nie podchodzą
|
|
26.01.2021, 16:23 | #26 |
Motocykl: RD03
Online: 2 godz 24 min 58 s
|
Nie spodziewałem się tyle wpisów ale wszystkim dziękuję za rady i opowieści o swoich doświadczeniach miło było poczytać
Zdecydowałem się i kupiłem nowy komplet mitas e07 Dakar Za jakiś czas dam znać jak się sprawują teraz konkretny serwis (garażowy) pozdrawiam! â.ď¸ |
27.01.2021, 01:32 | #27 |
Radio, czasem problem z shimą ma swoje przyczyny nie tylko w oponie. Czasem nie ma z oponami nic wspólnego.
U mnie wymiana łożysk z tylu, praktycznie wyeliminowała zjawisko latania kierownicy przy szybkiej jeździe. Dodatkowo wymiana sprężyny z tylu poprawiła geometrię. No i problem nie występuje niezależnie od opon. Wcześniej na pireli str miałem trochę. Na motoz ADV więcej. Teraz, czy problem się nasilił wraz z postępującą demolką łożyska, czy ze skłonnością opony i narastającym problemem, kto wie!? Teraz motoz ma 4 tysie, jest lekko wyząbkowały i mogę lecieć i 160 nic nie lata. |
|
06.03.2021, 23:36 | #28 |
Miasto: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: miałem 10 lat RD07a teraz CRF DCT 1100L
Online: 1 miesiąc 5 godz 29 s
|
W XRV miałem przez wiele sezonów tył mefo stonemaster a przód różnie. MT21 chyba najlepsze były na przodzie. Dla mnie opona MEFO najlepszy wybór jak lubisz skręcić w bok.
|
|
|