19.08.2017, 22:58 | #21 |
Wieczór.
Zwróćcie uwagę, że część śladów nie ma profilu wysokościowego w ogóle lub w części. Jak pisałem, to są zapewne trasy wyklikane przez "autorów". Dla mnie to kompletna lipa. Jeśli rzecz po drogach to jeszcze pół biedy. Ale w offie? Jak ktoś ogarnięty i na lekkim sprzęcie pewnie przejdzie (a przynajmniej spróbuje). Naiwny, na cięższym i z tobołami może już sobie biedy napytać. Pozdr rr |
|
22.08.2017, 12:23 | #22 |
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
Online: 3 miesiące 4 tygodni 9 godz 3 min 11 s
|
Sciezka jest w trakcie powstawiania. Jada juz konkretne osoby na roznych odcinkach i sprawdzaja, opinie raczej pozytywne z projektu...
Uwaga! Ogloszenie duszpasterskie: Poszukiwana jest osoba/ekipa, ktora podejmie sie ostatecznego sprawdzenia legalnosci poludniowej czesci TET polskiego z Puław do Hrebennego - to jest ok. 250 km. Laczy to sie z otrzymaniem dostepu do edycjii tracka na gpsies.com. Jesli jakis kawalek jest nielegalny lub nieprzejezdny trzeba bedzie wprowadzic korekty. Czyli wniesc swoj wklad do budowy tracka... Chetnych prosze na PRV. |
31.08.2017, 15:04 | #23 | |||
Miasto: Wrocław
Motocykl: RD03
Online: 2 dni 20 godz 5 min 59 s
|
Cześć
No to się odezwę jako auto tracku - może po kolei Trasa w większości odcinków jest przejezdna dla terenówek - ale będzie niebawem tak zmieniana by nie była dostępna dla aut - nie chcemy tam pół forum 4x4 czy ATV i żeby nam drogi pozamykano - ten sam problem we wszystkich krajach się pojawia niestety. Cytat:
Cytat:
http://www.transeurotrail.org/what-is-the-tet/ Cytat:
Niebawem powstanie kolejna nitka szlaku - już jest przejechane i sprawdzone 400 km legalnych szutrów. Pozdrowionka |
|||
31.08.2017, 15:35 | #24 |
Motocykl: Husqvarna 701 Enduro
Online: 1 miesiąc 4 tygodni 15 godz 23 min 25 s
|
|
31.08.2017, 15:52 | #25 |
Miasto: Rz-ów
Motocykl: RD07
Online: 3 tygodni 2 dni 14 godz 42 min 51 s
|
No to tak: Ostatnio przejechaliśmy trasę od kazimierza dolnego na południe do końca.
Moto uczestniczące: afra (tkc80+k60), xt660r (tkc80+k60), v-strom (anakee 3) Warun: sucho/ciepło Wrażenia: spoko/meh Czas przejazdu: 2 dni, nocleg koło zwierzyńca na prawym brzegu rzeki Wieprz. Legalność: w jednym momencie przejeżdża się tak jakby zaraz obok gospodarstwa domowego, drogą prowadzącą na pola za domem. Prawie przez podwórko. Raczej git. Lokalesi uśmiechnięci i nikt z kosą nie wyskakiwał. Postaram się poszukać dokładny punkt zaraz. Innych dziwnych akcji nie stwierdzono. Wrażenia w szczegółach: Trasa na tym odcinku jest tak 70on/30off. Prowadzi przez różne wioski wioseczki, często odbijając w długie proste odcinki szutrowe pomiędzy polami uprawnymi. Pierwsza połowa z uwagi na ukształtowanie terenu, raczej nudnawa. Im dalej na południe, tym coraz więcej jakiś wzgórków/pagurków i widoczków. 80% offu to długie ubite proste pomiędzy polami. 10% to odcinki bardziej dziurawe, momentami z głębszym piaskiem. 10% to lasy. W tym jeden bardzo fajny, kręty i pofałdowany. Jeżeli chodzi o trudność, to v-strom na Anakach 3 temat ogarną bez większych problemów. Trochę go na piachach rzucało, ale nie leżał ani raz. Trasa bardzo prosta. Jakoś/dokładność tracka: dobra. Są miejsca, w których track mógłby być dokładniejszy. OSMAnd momentami się gubił i przyciągał nie do tej drogi co trzeba, więc jechanie na komendach głosowych było kłopotliwe. Chyba z raz czy dwa razy mieliśmy tak że się troszkę w lesie pogubiliśmy, ale to tylko podniosło efekt adv, jak próbowaliśmy do tracka kilka kilometrów dalej przebić się "na siłę". Podsumowanie: Mega wielki szacun dla twórcy/twórców, że się chciało. Fajnie, że coś takiego powstało i istnieje. Jednak brakło mi trochu "offu". Jakiś zjazdów/podjazdów. Jakiejś rzeczki. Jakiegoś błotka...no w tym temacie lekki niedosyt.
Marcin vel "Gruby" aka "Maurosso" Ostatnio edytowane przez Maurosso : 31.08.2017 o 16:08 |
01.09.2017, 09:11 | #26 | |
Motocykl: RD03
Online: 2 dni 20 godz 5 min 59 s
|
Nowy szlak będzie z okolic Bogatyni w stronę Suwałk - trochę przez Bory Tucholskie i Kaszuby - na odcinku Świeradów Wrocław - mam już prawie opracowaną trasę - i od Bydgoszczy do Wdzydz Kiszewskich też. Może część jeszcze w tym roku skończę - zależy od pogody i czasu.
Cytat:
Terenu niestety w góry nie zmienimy - oczywiście trasy są "mało offowe" bo mają być legalne - więc to lokalne drogi gminne i tyle. U mnie na Dolnym Śląsku nawet takich mało. Dosyć fajny szlakowy odcinek był przy pętli nad Czarną Hańczą - można powiedzieć że górski nawet - ale może to minęliście myśląc że to błąd. Cieszę się że się podobało. |
|
01.09.2017, 14:22 | #27 | |
Motocykl: Husqvarna 701 Enduro
Online: 1 miesiąc 4 tygodni 15 godz 23 min 25 s
|
Cytat:
Aczkolwiek najbliższą okolicę juz znam, więc nie sądzę, że szlak mnie jakoś zaskoczy. Natomiast będzie to fajna opcja na weekend aby wyskoczyć gdzieś w piątkowe popołudnie i wrócić w niedzielę wieczorem. |
|
01.09.2017, 22:08 | #28 |
Miasto: Błażowa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 13 godz 26 min 58 s
|
Wspaniała inicjatywa.
Nic jeszcze z TET nie posmakowałem ale na pewno spróbuję. ps. Europa z taką możliwością,,,, to kosmos do zdobycia. Dziękuję Tym którzy to tworzyli. |
19.07.2018, 21:08 | #29 |
Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: CRF1100
Online: 2 tygodni 4 dni 12 godz 16 min 7 s
|
Jako, że powstała druga trasa TET w moich okolicach, zamierzam ją sprawdzić w niedzielę, zaczynam na granicy zachodniej i dobrnę dotąd aż czas pozwoli, jeśli ktoś chętny na towarzystwo to zapraszam
|
19.07.2018, 21:32 | #30 |
Baw się dobrze. Też jestem ciekawy
|
|
|
|