10.05.2023, 11:03 | #21 | |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 4 dni 14 godz 32 min 3 s
|
Cytat:
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
10.05.2023, 21:09 | #22 |
Gość
Online: 0
|
Rib u mnie odpada. Łódź musi być piękna, nawet niekoniecznie bardzo szybka - ot, żeby szybko w ślizg wchodziła. Ale chce, żeby cieszyła oko, tym bardziej współczesne, wysokie ze względów praktycznych motorówki odpadają.
Nie znam się na łodziach. Ale jestem w trakcie doktoratu i doświadczeni motorowodniacy mówią, że komfort na morzu zaczyna się od 6-7 metrów i jakichś 120 KM. Faktycznie 5m krypy, którymi pływałem dotąd, już przy półmetrowej fali przestają być przyjemne. Na razie się rozglądam, pewnie kupię coś na jesień. Taka sie dla mnie podoba Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
10.05.2023, 22:08 | #23 |
Skoro ma się podobać to ja mam słabość do łódek /mimo, ze nie mam i miał pewnie nie będę/ ale mam jedną taką markę co mi weszła za powiekę jak 'podwinięta rzęsa' z piosenki, zatem...
Bukowski, jak tam życzę dobrze niemal każdemu a Tobie to już zupełnie: niech będzie to Boesch. Myślę, że będziesz miał o czym teraz śnić i niech się Tobie wyśni ;D
11.05.2023, 08:17 | #24 |
Gość
|
Piękne te lodzie, dzięki.
Ale nigdy mnie na nie nie będzie stać. Byloby to też nadmiarowe i nieadekwatne, tak do wyspy, jak i do mnie i życia, które mam zamiar prowadzić. Mniej, ciszej, wolniej. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
11.05.2023, 08:47 | #25 |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 4 dni 14 godz 32 min 3 s
|
Mniej, ciszej, wolniej to nie może być ta ze zdjęcia. Wiem że się podoba ale proza życia szybko sprowadzi nas na ziemię. Popatrz czym jeżdżą miejscowi i to jest właściwy kierunek. Przy takiej łódce ze zdjęcia musisz ją gdzieś trzymać, a to oznacza opłaty. Małą wyciągniesz i postawisz u siebie. Silnik trzeba serwisować, mniejszy silnik tańszy serwis i mniejszy kłopot. Mimo wszystko z całego serca, całkiem bezinteresownie, zazdroszczę
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
11.05.2023, 11:43 | #26 |
Korfu jak dla mnie najpiękniejsza wyspa grecka
Byłem tydzień a to za mało jak dla mnie i jest plan powrócić Jakby ktoś z tematów historycznych - to Achillion - pałac "księzniczki Sisi" Kumkwat - coś co występuje nie za często ( takie małe pomarańcze) Dzięki za świetny przewodnik |
|
11.05.2023, 12:01 | #27 | |
Cytat:
Szy ja się targuję? Pan usiądzie, Pan popatrze, Pan się zastanowi! Pocmoktać zawsze można i pocieszyć oko. Coś jak kobiety piękne w wątku Żuczka - przecież to nie o randki chodzi Co do samego faktu posiadania łodzi to ja jestem zdania jak Consigliero - wtop się w klimat. Skoro przeciętny Korfianin /?/ może pływać czymś tam w kształcie nautycznego Fiata, to pewnie Ty również dasz radę
01.08.2023, 21:42 | #28 | |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
01.08.2023, 22:18 | #29 |
Gość
|
o jak fajnie
śpieszę donieść, że w związku z pożarami (największe od 20 lat) jest mnóstwo odwołanych rezerwacji i bilety lotnicze potaniały (np. niedziela 6.08 - 140 zł z Modlina). Pożary zostały ugaszone w ciągu 5 dni, a obszar Korfu dotknięty realnie to kilka wsi (niestety w tym Old Perithia, wspominana przeze mnie) - spaliły się głównie większości krzaczory dookoła góry Pantokrator. Wyglądało dość dramatycznie. Corfu_fires_2023.jpg Na pierwszym zdjęciu chłop z kałdunem to mąż Elizawiety |
01.08.2023, 23:02 | #30 | |
Cytat:
Co do pożarów, siedzę w okolicach Acharawi, Old Perythia już bezpieczna. Latają jeszcze śmigłowce rano , zatankują w morzu rzucą wodę w górach i tyle. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
|