|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
28.10.2010, 15:27 | #1 |
Miasto: DW
Motocykl: Pyr pyr
Przebieg: dowolny
Galeria: Zdjęcia
Online: 5 miesiące 17 godz 21 min 22 s
|
Krótki wyjazd wcześniejszy to doskonały pomysł. Nikt nie ukryje swoich przyzwyczajeń dłużej niż 1 dzień. Kupa, kawa, zakupy, prędkość, żarcie po jednym dniu wiesz prawie wszystko. No a wieczorem jak się wódki napijecie to już będziesz wiedział wszystko i zdecydujesz co dalej.
Kolega Wieczny zawsze uważał, że bez wódki da się żyć. Po ostatnim wyjeździe który przebiegał wg maksymy "bez napinki" stwierdził, że najfajniejsi to ci co piją |
28.10.2010, 15:30 | #2 |
sebol,
w tym roku na 8 dni wyciągnąłem dwóch obcych Czarnuchów na Krym, zasady podróżowania były szczegółowo omawiane przed wyjazdem - analiza kto co preferuje, gdzie śpimy, jaki plan, ile km/ doba, o której wstajemy, jakie prędkości przelotowe itd. po prostu jasne przejrzyste zasady. Mimo że było kilka zmian na miejscu to "kręgosłup" zasad był. Unikneliśmy tym sposobem ewentualnych nieporozumień. I wyszło super - kumplujemy sie! Potem jeszcze wspólny weekend na UA a jutro lecę do jednego pod Wrocław na flaszkę. Jak pisze Sambor zasada jest jedna.. ale można próbować ograniczać ryzyko. Powodzenia,
Życie jest za krótkie żeby jeździć singem czy rzadówką.. Ostatnio edytowane przez Pirania : 28.10.2010 o 15:32 |
|
28.10.2010, 15:42 | #3 | |
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 3 godz 2 min 34 s
|
Cytat:
|
|
28.10.2010, 16:18 | #4 |
No i nie wspomniałem że warto jakoś weekendowo przeciorać nowego towarzysza podróży przez preferowanie klimaty i.. albo zaiskrzy albo nie!
Niemniej jednak dobrze się jeździ ze sprawdzona ekipa zwłaszcza na nieco dłuższe wypady.. analogiocznie jak w przypadku morskich rejsów.
29.10.2010, 00:46 | #5 |
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
Żółte, przede wszystkim
29.10.2010, 11:16 | #6 |
Miasto: Bieszczad PL, co. meath IRL.
Motocykl: nie ma!!!!!!!
Przebieg: +-50k
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 6 godz 7 min 47 s
|
Witam.
Kolega Seba wiesz co ja to w sumie planowalem taka podroz na 2011 i w okolicach lipca, sierpnia razem z moja ladniejsza polowa. Powrot mialby byc koleja( tez miesiacplus minus)wiecej czasu chcielibysmy spedzic w Mongoli i okolicach Bajkalu wiec moze ewentualnie.... podobnie pojmuje Mongolie przestrzen i przeszlosc i jak najwiecej spokoju dookola!!!!! No i ponoc kazdy odkrywa swj wschod inaczej. Doswiadczen z podrozy motocyklowych z nowymi ludzmi z nie ma zbyt wiele. Ognie to poczatkujacy moturzysta ze mnie hehe. Chociaz zdarzylo mi sie podrozowac raz i ostatni raz z kims nowo poznanym ale przeciez ludziom trzeba dawac szanse oczywiscie wiem, ze lepiej jest ich wczesniej poprobowac bo po chuj sie razem meczyc skoro nie musimy a wszystko to dobra wola,tolerancja i kompromisy.... a wszystko na miare naszych mozliwosci. Tak tez ewentualnie mozna by bylo podyskutowac..... no i koniecznie sie napic. Pzdr |
31.10.2010, 19:47 | #7 |
Miasto: wrocław/oława
Motocykl: RD07a
Online: 17 godz 5 min 53 s
|
witam,co do wyjazdów z obcymi ludzmi,byłem na 5 wyjazdach wtym na trzech z osobami z forum i te wyjazdy były bardziej udane od tych drugich.raz moi kompani w chorwcjii (których znałem)nachlali sie i cały szczegółowy plan legl w gruzach i odłączyłem sie od nich w trzeci dzień.zawsze jest ryzyko ale wyjazd do mongolii to też RYZYKO i każdy dalszy wyjazd to ryzyko bez wzgledu na towarzystwo.ja byłem z Piranią na krymie i był dwa dni temu u mnie na flaszce a nie znałem go wcześniej,i był z nami Herni którego poznałem na majowym wyjeżdzie do albanii i myślimy o wspólnym wypadzie na 2011.powiem tylko że 500 km dziennie przez 4 tygodnie to sporo.ja jadąc na krym zrobiłem łącznie 4900 km w 9 dni więc śrenio ok 550 km dziennie i wiem co to znaczy jadąc po ukrainie,ale mam nadzieje że Ci sie uda i trzymam kciuki
|
01.11.2010, 12:09 | #8 |
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 3 godz 2 min 34 s
|
po przeczytaniu kliku postów i korespondencji na skłaniam się do wysyłki motocykli do Irkucka by tam rozpocząć wyprawę a całą drogę powrotną na kołach zrobić . Chyba , że koszty wysyłki będą za duże to będę myślał dalej .
Trafiłem na taką wyprawę chłopaków 2 śladami http://dzicz.pl/mong08.php?lang=pl&idp=wyprawa&page=1 polecam jajcarsko zrobiony filmik . Trochę spory ( 268 MB ) ale warto obaczyć |
01.11.2010, 21:16 | #9 |
Miasto: Sejny
Motocykl: xl600
Online: 19 godz 14 min 29 s
|
Witam jadąc do Mongolii przez Rosję robisz tranzyt czyli podróż zajmie ci w obie strony
15 dni na Mongolię zostaje ci 15 jeżeli nie będzie po drodze niespodzianek (deszcz,awaria,choroba,kac) a 15 dni po Mongolii to też tranzyt.off.Wiec ta wysyłka to niezły pomysł. A co do podróży z nowo poznanymi ludźmi to jak trafisz.Ja barmana nie znałem a było ok. |
02.11.2010, 01:59 | #10 |
Miasto: Kielce/Wawa
Motocykl: RD04
Przebieg: dupa
Online: 1 tydzień 3 dni 18 godz 17 min 27 s
|
Jak szacujesz to cenowo?