![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]()
Jest jeszcze jedna stacja na F923 kolo miejscowosci Bru.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Emigracja. Hamburg
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 17 godz 48 min 3 s
|
![]()
Z hotelmi se nie poszlejecie, bo tam nie ma hoteli
![]() ![]() Sa odcinki gdzie długo nie ma stacji. Na północnych klifach byly takie znaki drogowe z napisem 300km i skreślonym dystrybutorem ![]() Czasami dystrybutor u kogos na podwórku to jest stacja. Automatyczny, płatny kartą. Cen paliw nie powiem, bo bylem kilka lat temu. Na pewno zrezygnujcie z wwożenia mięsa i serów, żywnosci pochodzenia zwierzęcego! Zrezygnujcie i to bardzo. Kosztuje to w pierwszym dniu wycieczki 500euro, a szukaja panowie z psami. Rygorystycznie przestrzega się tam zakazu wwożenia prod. pochodzenia zwierzęcego. Bywają kawałki z konkretnym, gliniastym, bardzo ciężkim klejącym błotem. Inne ze skałami. Warto zabrać trochę części, bo myślę, że tylko w Stolicy da się coś kupić ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: psary
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 2 dni 1 godz 17 min 2 s
|
![]()
Ustalmy ...Islandia jest droga i tyle....
Co do hoteli...nie panikowałbym...można sie przespać w prywatnych domach co mają pokoje...ceny rożnie ale nie ma poniżej 100e... Podstawa to trafienie z pogodą ...można mieć super i wtedy wszystko pieknie i taniej(namiot) jak leje i jest zimno to jest już szkoła przetrwania.. Nikt wcześniej nie wspomniał o imo postawowych tematach.... *nie ma jazdy poza trasami....spotkaliśmy strażników ktorzy zrobili nam pogadankę *benzyna...trzeba ją mieć w nadmiarze...przelot przez interior mocno zawyża spalanie ![]() * najtrudniejsza sprawą jest przeprawa przez rzeki(brody)...( był dzień gdzie przejechaliśmy ponad 15) do tego radzę się dobrze przygotować i na ew. kłopoty.(woda raz przelała mi się przez bak i siedzenie (a rzeczka wyglądała na spokojną) i dalej już jechałem bez świateł ![]() ![]() * moto nie jest uwzględnione w opisie danej drogi i jej przejezdności (przyjmuje sie ,że moto to male 4x4) * po deszczu sprawy przejezdności ..to loteria.. * w przypadku niepewnośći co do stanu rzeki...lepiej poczekać aż pojedzie jakie 4x4....i obserwować poziom wody( raz nas to uratowalo jak chcielismy przekroczyć rzekę która zniosła lc 100 i.. prawie dachował) * przejechaliśmy ok.4500km z tego 900 po asfalcie i chciałbym tam znowu pojezdzić ...najfajniesze rejony to interior i okolice askji... * najniebezpieczniejsze (wg.mnie) są na IS szutry...i drogi bite....stan ich jest różny często dosypuja jakiegos lużnego materiału albo jest łata z piachu a jedzie się po nich ponad 100kmH i człowiek traci czujnośc , jedzie na luzie... a wyjebka jest naprawdę grożna ![]() * atrakcje turystyczne....wodospady,gezjzer,solfatary....są piękne i warto..niestety tam jest zawsze full ludzi i pierdyliard chinczyków ... ![]() ale i tak warto...podjechać i spadać... *wszędzie są Polacy...zawsze głośno Dzień Dobry....i zaraz przychodzi ktoś i pomoże.... ![]() Jedzcie....widoki są zapierające dech .....naprawdę |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Bieszczad PL, co. meath IRL.
Motocykl: nie ma!!!!!!!
Przebieg: +-50k
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 6 godz 7 min 47 s
|
![]()
czyli za drogo
![]() |
#25 |
|
![]()
Ja nigdy nie mialem wrazenia ze Islandia jest droga.No moze poza promem.Zawsze to bylo 750-850 euro w obie strony jeden czlowiek i moto.Na miejscu zawsze bylo budzetowo,zadnych barow,kawiarni czy hoteli.W sumie tylko paliwo i jakies konserwy rybne heheh..Jedna rada,nie lekcewazcie Islandii.Moze sie wydawac ze to jakas tam wysepka, porownujac do nie wiem...Patagoni,Pamiru,Kamczatki czy Australijskiego outbacku.Ale tak nie jest.Jesli zjedziecie z tras w przewodnikach i odpuscicie sobie atrakcje dla emerytow to moze zrobic sie cieplo.Oczywiscie rzeki.Jednego dnia moga byc spoko,a nastepnego nie do przejechania.I pogoda.Jesli dorwie was gdzies na odludziu deszcz,ktory pada w poziomie albo mgla,to pozostaje czekac.Bardzo chcialbym tam wrocic,tym razem pochodzic po kilku wulkanach,wejsc na Herdubreid
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Miasto: Nysa/Reykjavik
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 3 miesiące 1 tydzień 11 godz 10 min 37 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
![]()
Niech najpierw dowiedza sie jak jesc na promie za free
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2018
Miasto: Wrocław
Motocykl: OBECNIE CRF 1000 L Adventure Sports
Przebieg: 240 000
![]() Online: 1 dzień 5 godz 41 min 29 s
|
![]()
Dzięki Myku, Feliks i Gerard36856 za cenne informacje.
Myku no to jak jeść na promie za free ? ![]() ![]() Jaki przewodnik papierowy polecacie. Macie coś sensownego co warto przeczytać i nie będzie to tylko stekiem reklam ? Jak uwazacie, ile osób powinno max wziąć w wyprawie ? czy 4 osoby to nie za dużo ? Nie wiem jak wy , ale ja nie latam w ekipach więcej niż 3 osobowych. I to na taki wyjazd wydaje mi się optymalnie. Ale że kajuty sa 4 osobowe , co wychodzi podobno najtaniej , dlatego zdecydowałem się na 4 osoby. Co sądzicie ?
![]() |
#29 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2013
Motocykl: DL650, XT660Z
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 21 godz 12 min 41 s
|
![]()
W 2017 płynelismy promem. Nie chcieliśmy zostawać na Wyspach Owczych więc kupiliśmy bilet tam i z powrotem z dwudniowym postojem na Wyspach + bilet z Wysp do Danii. Wyszło taniej niż bezpośredni bez postoju. W drodze powrotnej było trochę zamieszania Ale najważniejsze aby wjechać na odpowiedni pokład i dostać kartkę w dobrym kolorze.
Islandia dała nam w kość. Wyjazd niezapomniany. Do Danii jechaliśmy lawetowo. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Miasto: psary
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 2 dni 1 godz 17 min 2 s
|
![]()
Powiem tak...i nie chce żeby to było postrzegane jako reklama..(chociaż powinno się polecać dobre tematy)
Zdecydowaliśmy sie na skorzystanie z usług Sambora....i to był dobry wybór... Gdybym drugi raz jechał też bym tak zrobił....szkoda czasu na prom...ten czas lepiej wykorzystać na jazdę.. Dzień jest długi ![]() Warto kupić internet jest tani....być online cały czas... Atrakcji jest sporo...ale bez przesady...nie jest ich aż tak dużo....przyroda jest atrakcją samą w sobie... motocyklistów jest sporo...ale jednak jeżdżą po popularnych trasach w interiorze cisza.... ps. nie wiem czemu wiele osób pisze że chciało by tam jechać rowerem ![]() tą trasą co jechaliśmy to nie chciałbym jechać rowerem nigdy...kamienie jak melony...grząski spód....jak tam jechać rowerem? to mordęga...no chyba że dookoła po asfalcie to może.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Mongolia/Ałtaj/Bajkał 2019 | Emek | Umawianie i propozycje wyjazdów | 65 | 16.11.2018 12:58 |