21.06.2023, 15:52 | #21 |
Miasto: Monschau / Radoszewice
Motocykl: RD07
Przebieg: 42000
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 8 godz 28 min 44 s
|
Stopa juz mam wlozony pas transportowy do kabiny. Ja sprzedalem przyczepe, bo tez nie chce za duzo na campingi jezdzic. Znudzilo mi sie stanie np tydzien w jednym miejscu, chociaz nie powiem, przy malutkich dzieciach, to jest mega sprawa taka Chorwacja, czy Wlochy gdzie na campingach sa baseny i place zabaw.
|
21.06.2023, 17:59 | #22 |
Miasto: Łódź
Motocykl: TA,RD04
Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 11 godz 55 min 22 s
|
Grecja daje TAKIE możliwości spędzania urlopu na dziko.
Bez ludzi -co chwilę są takie miejsca gdzie można dojechać tak blisko wody--byleby się nie zakopać. ZAWSZE LINKA HOLOWNICZA I SAPERKA ZE SOBĄ. Woda na stacjach benzynowych za darmo. POLECAM Linii brzegowej prawie 15 000km ciał PS. widzę że jedno zdjęcie przewróciło się--czy ktoś może obrócić.?-proszę. Ostatnio edytowane przez wierny : 23.06.2023 o 05:19 |
21.06.2023, 18:36 | #23 |
Stopa, przerażasz mnie.
W cywilizowanych krajach włam na kampera z ludźmi w środku To ja sobie chyba wolę ostrzeżenia o minach w BiH i krótkie dni na północy.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam |
|
21.06.2023, 21:42 | #24 |
Zakonserwowany
|
Kolego cywilizacja, kultura, poszanowanie skończyła się w krajach południowych około 2000 roku. Jak zaczęli wpuszczać byle kogo i przyzwalać im na zbójnictwo. Mojemu koledze w tamtym tygodniu zajebali wszystko co było w kampie, psikli mu gazu do środka, stał na parkingu pod szkołą w małym miasteczku nad Gardą. Miał ogromne szczęście ze ich na koniec nie zgwałcili, pogadaj z kierowcami co jeżdżą transportem na południe, na monitorowanych parkingach dzieją się rzeczy o których nie masz nawet pojęcia.
22.06.2023, 11:40 | #25 |
|
Są podobno czujniki czadu-(mam) i gazu usypiającego(nie mam)
Zastanawiam się nad zakupem, ale jeszcze nie sprawdzałem gdzie można kupić. ciał ps. UWAGA--pojawiają się też piękne ale niebezpieczne meduzy wielkości kapelusza (widać na przewróconym zdjęciu w poprzednim wpisie) |
22.06.2023, 12:07 | #26 |
Michał
|
Jak czytam, co się dzieje w IT to łapię się za głowę.
Mnie też, już kilka ładnych lat temu obrobili auto niedaleko Romy..kilka dni w tym kraju plus reakcja na całą sprawę tzw. wymiaru sprawiedliwości i ambasady PL skutecznie mnie wyleczyły z kolejnych wizyt tam na własną rękę. Trzeba ten kraj traktować jak dziki..tylko zorganizowane wyjazdy np. z przewodnikiem i dodatkowym ubezpieczeniem, pilnowanie kasy i doku. Lub wyjazd z lokalesem. Na szczęście jest wiele innych pięknych miejsc, gdzie można wypocząć na spokojnie w pięknych okolicznościach przyrody. |
22.06.2023, 12:25 | #27 |
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
Co do czujników gazu usypiającego to czytałem opinie że to bujda. Argumenty które pamiętam:
1) Jakby faktycznie działało to firmy transportowe zakładałyby to we wszystkich autach floty. Podobno u tirowców czujnik usypiacza nie istnieje, takie cudo istnieje tylko na grupach kempingowych. 2) Jak usypiają u lekarza to jest od tego osoba która daje dawkę, nadzoruje pacjenta. Jakby tak wpuszczali gaz na oko do kabiny to powinny być głośne przypadki o śmierciach turystów. 3) Te rabunki na cichacza to po prostu cichy wlamywacz połączone ze zmęczeniem po trasie, rozluźnieniem wakacyjnym, wieczornym alkoholem. Ale w tym prawdy - nie wiem. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
22.06.2023, 12:33 | #28 |
Miasto: Monschau / Radoszewice
Motocykl: RD07
Przebieg: 42000
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 8 godz 28 min 44 s
|
To samo slyszalem, ze nie ma mozliwosci uzycia gazu w ten sposob ze wzgledu rowzniez na rozmiar wnetrza kampera. Najczesciej sa to genialni wlamywacze cisi jak ninja. Czujnik gazu bede montowal, bo mam ogrzewanie i ciepla wode na gaz, ale zadnych czujnikow od gazu usypiajacego nie mam zamiaru. Koledzy z ciezarowek mowia, ze nie ma to najmniejszego sensu. Z opowiadan wiem, ze bezpieczniej jest ostatnio w Albanii, Rumunii niz Francji, Hiszpanii czy Wloszech. Na dobrego zlodzieja nie ma zadnych zabezpieczen.
|
22.06.2023, 13:12 | #29 |
|
Ok. W takim razie zapominam o czujniku gazu.
Najwyżej w Białym Brzegu będzie relacja jak mnie gwałcili. Ale stary jestem i brzydki, to mam większą szansę przeżyć. A o moim synu i tym cichym włamie pisałem żebyście wiedzieli że takie rzeczy się zdarzają, jednak daleki jestem od straszenia i jak pojadę , to znowu będę spał na zadupiu. W miejscach gdzie są turyści --są złodzieje , im bardziej dziko tym mniejsza szansa spotkania złodzieja-bandyty. Jeżdżę już długo , nigdy nie miałem problemów, WAM też życzę wspaniałych urlopów. ciał ps.może WAS rozweseli::dlaczego bokserzy przed głowną walką nie uprawiają seksu.? ? bo się nie lubią |
22.06.2023, 14:44 | #30 | |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
Cytat:
Wypożycz cos na kamperwanie i zwykła alkowe i pojedź na wakacje , porównaj, wybierz Z mojego doświadczenia posiadanie kampera na 1 lub 2 wyjazdy w roku jest bez sensu Kamper nie sprawi, że będziesz więcej jezdził Posiadanie własnego kampera jest droższe niz wypożyczenie Wyjazd kamperem jest droższy niz wczasy all inclusive Jazda kamperem męczy . U nas, z dwójką dzieci 2 i 5 lat, na 20-25 dni w roku się nie sprawdza Dlatego wracam do busa, który wszędzie wjedzie i w którym.mozna spać. Plus kilka dodatków ułatwiających biwakowania. Woda , lodówka, szafki,platforma, stolik, kuchenka.