|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
14.05.2014, 11:06 | #21 | |
Cytat:
Dopytam jeszcze o czas wejscia na Korab licząc od tej bacówki E. Pisałeś wcześniej, że od miejsca F jest jeszcze ok. 4 godzin ale w necie znalazłem foto tablicy postawionej przy tancbudzie pograniczników (ostatniej chałupie) i na niej stoi "Korab 4,5 godziny" a to jest sporo niżej niż miejsce F. Do tych willi oznaczonych na mapie jako B planujemy podjechać. Żal mi dupę sciska jak sobie uświadamiam, że dzień wczesniej będę 200 metrów za nimi po drugiej stronie i potem będę musiał dymać ponad 200 km naokoło. No ale jak "nie nada" to na władzę nic nie poradzę Zapytam jeszcze, bo widzę, że penetrowałeś tą okolicę w Parku Mavrovo. Droga z Galicnika do wioski Selce: https://goo.gl/maps/hKrVR Da radę to przejechać? Pytam, bo wujek google podaje, że samochodem da radę tylko on jest zawsze optymistyczny. Ostatnio edytowane przez Navaja : 14.05.2014 o 11:17 |
||
14.05.2014, 11:56 | #22 | |
Turysta DualSport
Miasto: Chorzów
Motocykl: KTM 1200 6T
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 2 dni 4 godz 17 min 43 s
|
Cytat:
To nie Taterki czy Alpy, gdzie rzadko bywa cieplej niż 20st i cały czas masz odpowiednie ,,chłodzenie'' - ale na pewno to wiesz To przejście Restelica-Mavrovo - może po prostu spytaj pograniczników, nie wiem jak jest dzisiaj. Tam się często zmieniają nastawienia służb do turystów. A tej drogi Galicnik-Selce nie kojarzę zupełnie - jechałem tylko przez połoniny z Lazaropolje (dojazd asfaltem) - do Mavrova (wieś na płd. krańcu jeziora). Ale jesli bedzie tamtedy biegl oznakowany szlak pieszy lub rowerowy - to jest szansa EDIT: Na GE ta droga jest widoczna jak szeroka szutrówka/asfaltówka, są przy niej domy i obiekty przemysłowe. Ja bym się nie bał, prawie na pewno autem lub GS sie tam przejedzie. BTW: widzę że się starannie przygotowujecie. Coś tam jeszcze z kondycją podziałajcie, bo potem jest zdziwienie i za długie odpoczynki, czyli zbędna strata czasu. Tak czy siak - szacun
Sowizdrzał KTM 750 6T Nie wierz, nie bój się, nie proś! Ostatnio edytowane przez sowizdrzal : 14.05.2014 o 12:14 |
|
14.05.2014, 12:48 | #23 |
Ok. Czyli jak świtem wystartujemy pieszkom na górę to na 15 godzinę mogę liczyć, że pałatkę przy bacówce zwinę i na dół zjadę.
Nad kondycją cały czas pracujemy. Podnosimy regularnie ciężary - sam dobrze wiesz ile taki kufel waży. Przełączyłem na satelitę na mapach i rzeczywiście widać jakieś domostwa i przemysłówkę przy tej drodze przez Selce - znaczy się musi dać radę. Dzięki, Szacun to ja mogę wyrazić za Wasze laweciarstwo na Bałkanach. Lecieliśmy w zeszłym roku tą SH 54 od drogi SH3 do Tirany ale to taki luz w porównaniu z tym hardcore, które prezentujecie na filmie. |
|
02.07.2014, 10:07 | #24 | ||
Cytat:
Cytat:
Cytując klasyka: "Masz w ryj" 3-4 godziny wejście i zejscie. Wyszliśmy z bacówki E o godzinie 11.00 to o 14.00 bylismy tutaj: Macedonia 2014 - 10106.jpg Taa. Góry nasłonecznione. Piżdziło jak w kieleckim. Ja w koszulce z krótkim rękawem a kuzyn w krótkich badejach. Zarządziliśmy odwrót, bo należało jeszcze zjechać. Ale jeszcze tam wrócimy lepiej przygotowani. Miałeś rację z tym ćwiczeniem kondycji. Jeżeli chodzi o przejście Restelica-Strezimir to udało się. W sobotę po południu to na poście już nie było nikogo, bo mecze w telewizji leciały. Pies bury się nami interesował. Droga od Restelica do samego asfaltu w parku Mavrovo przepiękna tylko psy pasterskie się za bardzo nami interesowały. |
|||
02.07.2014, 10:52 | #25 |
Turysta DualSport
Miasto: Chorzów
Motocykl: KTM 1200 6T
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 2 dni 4 godz 17 min 43 s
|
Ojej, nie bij mnie ...
3-4 godziny to nie z bacówki miało być a z końca drogi....czyli jeszcze parę kilometrów nad bacówką... No ale podobało się, nie To grunt
Sowizdrzał KTM 750 6T Nie wierz, nie bój się, nie proś! Ostatnio edytowane przez sowizdrzal : 02.07.2014 o 15:57 |
27.06.2018, 10:00 | #26 |
Miasto: SLU
Motocykl: XT+WR
Online: 2 tygodni 2 dni 11 godz 37 min 43 s
|
...odkopuję temat
Czy coś się zmieniło w kwestii przejść granicznych: - na Kosowo-Czarnogóra droga M9 od Kuqishtë? - na przejściu Kosowo-Macedonia Restelicë - Strezimir? Na legalu czy trzeba kombinować? A może odpuścić? |
|
|