![]() |
#21 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2012
Miasto: Czernica
Motocykl: Transalpinus Rex
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 16 godz 10 min 20 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zwykły przechodzień...
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
![]() Cytat:
Po przekręceniu kluczyka system ABS kontroluje swe obwody(wAutachTeż) i jeżeli coś nie gra, to poprostu informuje, że masz teraz HamulceBezABSu - świecącą się kontrolką. W mym GSie i owszem tak też się stało po (chybaPrzyznasz?) potężnej ulewie gdzie spływała woda z piachem, potem deszcze, błota, rzeki... Czasami po odpaleniu moto zapalała się kontrolka, że obwód podczas testu wskazał JAKIŚ błąd i hamulce są bez antyBloku, ale ja gasiłem silnik i odpalałem ponownie podczas już kręcących się kół. Wtedy wszystko wracało do normy. Teraz tak...mogłem siąść i przeczyścic czujniki ABSu przy kołach, ale nie przywykłem tego robić w mym motocyklu! Kluczę zazwyczaj wożę dla Kompanów ![]() Po powrocie do domu, umyłem motocykl pod ciśnieniem i wszystko hula, jak należy... Co do kręcenia śrubami, to szczypałem w odkręcające się śruby/korki w przednich lagach, które co chwila kontrolowałeś ![]() Co do naciągu łańcucha, to długo się broniłeś, po mojej sugestii, że masz za luźny... ![]() Potem jednak grzecznie klucze i do ataku! Odnośnie regulacji tylnego amora w mym GSie, to CzapkaZgłowy!!! Ten Grubas...eee...znaczy się Gumbas jadąc za mną i obserwując moje tylne koło, podpowiedział Mi, co mam chujowo! Przeregulował i wielka POPRAWA w zachowaniu tylnego zawiasu! Jednak owa regulacja nie ma wpływu na danie Ci wpysk, przy najbliższej okazji, za oczernianie mego OŁTARZA! ![]() Pozdro Orzep p.s. Gumbasku, gdyby był ABSik, to nie byłoby zapewne poziomu, na tych kamyczkach! ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2012
Miasto: Czernica
Motocykl: Transalpinus Rex
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 16 godz 10 min 20 s
|
![]() Cytat:
Co nie zmienia faktu że w dżiesie hamulce są zajebiste, i ani DL ani Trampek z hamulcami się nie umywają. A przed tą glebą myślałem że mógłbym tak jechać bez końca winkielki widoczki aż ten jeba.... pies wyrwał mnie z letargu....
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2013
Miasto: Gdańsk
Motocykl: KTM 950 ADV
![]() Online: 2 dni 5 godz 53 min 21 s
|
![]()
Brawo brawo
![]() Relacja przepięknie zorganizowana. Powiem tylko iż zauważyłem że BMW-ii czasem pod daszkiem stało (patrz zdjęcie w kapitanacie portu w Fierze) ale prawie zawsze ustawione jako motocykl pierwszoplanowy ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Żory
Motocykl: Super Terefere 750 3TD na leniuszku
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 7 godz 14 min 40 s
|
![]()
Orzep
Super relacja. Mój 9 dniowy syn po przeczytaniu na dobranoc spał całą noc. Jak nisko zawieszony DL sprawował się na szutrach i błotach ![]() Pozdr |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: wilidż Opole
Motocykl: CRF 1100
Przebieg: 0 kkm
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 6 godz 21 min 25 s
|
![]()
Fajnie się oglądało i czytało.
Dzięks dude. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zwykły przechodzień...
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
![]() Cytat:
![]() Co do V-stroma, to rozmawiając z Ekipami spotykanymi, wszyscy wskazywali na DLa, że może nie "ujechać"! Zazwyczaj, jak już ktoś przebył dany odcinek, to "demonizuje", jaki to on straszny i trudny, by podnieść swoją rangę, do megaPodróżnika! ![]() Srom obleciał wszystko bez zająknięcia, z małymi przygodami, co ukazałem w relacji. DL jest długi i rzeczywiście w miejscach, gdzie TA i GS przejeżdżał, to czasami płytą pod silnikiem zachaczał...Jednak można to policzyć na palcach dłoni! Do tego spalanie poniżej 5L/100km(GS-5,5L TA-6L)i 24litrowy(chyba) zbiornik czyni go super motocyklem podróżniczym! Marulin ma, a Gumbas miał DLa650 i podsłuchując ich rozmowy, to: - kierunkowskazy przednie lecą przy każdym paciaku - przedni błotnik zbyt głęboki i potrafi się "zapchać" Wg moich gabarytów pozycja wygodniejsza jak w TA, ale do GSa jej jednak dużo brakuje... ![]() Pozdro Orzep
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 3 godz 16 min 40 s
|
![]()
Z moich ostatnich obserwacji to starsznie dużo DLów się ostatnio narobiło podczas wczorajszej jazdy to 10% wszystkich spotkanych na trasie moto to były sztormy... masakra jakaś.
to dobre moto jest miałem nawet takiego kupić zamiast afry, ale tam pozycja jak na nakedzie, a nie jak w endyro i plastik panie plastik...
![]() |
#29 |
![]() |
![]()
weź przestań z DL. mydelniczka to jest właściwe określenie. jedzie, mało pali i jest dość bezawaryjne - to w zasadzie wszystko co można powiedzieć. jeśli komuś wystarczy to co powyżej to będzie miał moto idealne, ale IMO DL650 jest megabezjajem i ciężko się z tym kłócić...
odnośnie Twojej wypowiedzi to znam gości w dwóch salonach Suzuki we Wro i okolicy i sami mówią, że gdyby nie mały sztormiak i GSR750 to chyba nic by sie obecnie nie sprzedawało - amen. nic dziwnego zatem, że tyle tego jeździ... matjas
![]() |
#30 | |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: wilidż Opole
Motocykl: CRF 1100
Przebieg: 0 kkm
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 6 godz 21 min 25 s
|
![]() Cytat:
Trzy lata tym latałem i zmieniłem na afrę i tak już zostaje na dłuższy czas. Jak ktoś nie zjeżdża z czarnego to na pewno bym polecił, bo to fajne moto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wrześniowa włóczęga po Shqipërii AD2012 | hans | Trochę dalej | 59 | 08.04.2013 02:10 |
jak zostałem rajdownikiem czyli RR na żywca | felkowski | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 16 | 06.11.2009 01:50 |