|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
Zobacz wyniki ankiety: Używam GPS na swoich wojażach | |||
Zawsze | 33 | 22.92% | |
O ile tylko jest okazja | 44 | 30.56% | |
Jak nie zapomnę | 37 | 25.69% | |
Nigdy | 34 | 23.61% | |
Sonda z Wielokrotnym Wyborem Głosujących: 144. Nie możesz głosować w tej sondzie |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
06.10.2012, 17:23 | #21 |
Gość
Online: 0
|
Na razie badamy.
|
07.10.2012, 12:01 | #23 |
Gość
|
Brakuje jeszcze jednego głosu, by kontynuić.
|
07.10.2012, 12:36 | #24 |
Gość
|
|
07.10.2012, 14:38 | #25 |
Gość
|
Do setki jeszcze ciut brakuje więc dla paddzierżania podaję przypadek, który wydaje mi się tak odległy, jak kiedyś dzisiejszy, sondowany gps:
Pomóżcie... Jak nawigować bez gps`a? Czy to już... czy jeszcze trochę...? |
07.10.2012, 14:47 | #26 |
Zwykły przechodzień...
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
Elwood'zie ostatnio moja 11-letnia Córka, podczas oględzin SmienySymbol zapytała mnie:
"Tato, a co to jest ta klisza?" ...więc się nie dziw, juz tak będzie Pozdro Orzep
08.10.2012, 00:03 | #27 |
Gość
|
No, przekroczyliśmy setkę oddanych głosów, co nie za wiele, jak na tylu uzytkowników ale...
Intersuje mnie grupa, która nie używa gps-a ale ta, z przekonania (idee fix?). Co nie mają i dlatego nie używają, już nie. Może ci, co się tak zdefiniowali spróbują napisać tu parę słów, dlaczego? P.S. Ja mam 60-tkę csx ale widzę, że ogranicza ona moje myślenie i dlatego nie będę jej już zabierał na swoje wycieczki. Zresztą przez te 5 lat, ile ją mam, nie nauczyłem się jej obsługiwać. Nie przemawia do mnie argument Puszka, że dzięki GPS-owi poznał akurat on wiele nowych tras, bo takowe ja poznawałem również bez gps-a. Dodam uczciwie, że nie miałem okazji jeździć po pustyni, gdzie orientacja w terenie wymaga znacznie większej koncentracji. No, zdażyło mi się po kazachskim stepie jechać ciut na szagę (mimo wszystko jednak po gruntowych nitkach "gdzieś" wiądących) ale to raczej nie było to, ledwie kilkadziesiąt km. Zapraszam nieużywających do kontynuacji tematu. |
08.10.2012, 00:13 | #28 |
Miasto: zarzyca/strzelin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 tygodni 2 dni 10 godz 20 min 43 s
|
kolego , nie uzywam bo nie mam , bo nie mam zamiaru kupowac , bo kocham mapy czytac , i lubie jezdzic na azymut , czesto jezdze tez bez zadnych map , potem w domu za pomaca powyzszych , tudziez googlemaps ,odnajduje miejsca i sciezki ktorymi docieralem w dane wtedy miejsca
nie jezdze gdzies daleko , nie stac mnie , nie mam czasu tez zbytnio ale daje mi frajde z jazdy kazda ,nawet niedaleko ale na nowo odkryta sciezka , miejsce jakies magiczne czy ciekawe a ze mieszkam w ciekawym zakatku kraju ,to naprawde nie nudze sie nigdy szkoda ze map ciekawych coraz mniej
08.10.2012, 13:45 | #29 | |
Miasto: Wrocław
Motocykl: Transalp 600
Online: 3 dni 6 godz 6 min 2 s
|
Cytat:
Ostatecznie odpuściłem bo: 1. Jak pokazują doświadczenia jeżdżących z GPSem, małe magiczne pudełko nie gwarantuje prawidłowej jazdy i potrafi wyprowadzić na manowce. 2. Najważniejszy powód. Dzięki mapie, trasa jest elementem większej całości. Przy GPSie jest to tylko malutki wycinek. 3. jak już napisano powyżej GPS wyłącza myślenie, a za to planowanie trasy z mapami ma dużo uroku Ww. powody są oczywiście subiektywne i w żaden sposób nie odnoszą się do szczęśliwych użytkowników GPS |
|
|
|