![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Katowice
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 39 min 57 s
|
![]()
Słusznie Wasilczuk prawi. W innym wątku jest link do strony gośia który na Romecie objechał Europę za ~1300zl !!!! Pomijając kwestię spalania, spał na dziko a jedyny kupny posiłek zjadł w macu za 5 ojro i był to bodaj jego najpoważniejszy wydatek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
dziad barowy
Miasto: bielsk podlaski
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 10 godz 41 min 37 s
|
![]()
różnica w spalaniu moto ma duży wpływ na cenę wyjazdu. poza tym jeden zje jednego kotleta a drugi musi zjeść 7. nie wiem jak oszacować kosztorys ale jakoś zawsze mi kasy starczało. z resztą i tak zawsze sie bierze z zapasem na wszelki wypadek
![]() |
#23 | |
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]() Cytat:
moral taki: nie jesc,nie pic,nie chodzic na ryby,omijac kosciol i nie miec rodziny. wtedy bedzie naprawde calkiem tanio,hihihi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
heu ?
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
|
![]() Cytat:
Niby był, a jakby nie był ![]() Pozdr newrom PS. no i jak pięknie jest gdy zamawiasz coś z karty, a dostajesz np szaroburą pierońsko ostrą breje o smaku cholera wie czego (podejżewaliśmy podroby rybne).
![]() |
![]() |
#25 | |
Miasto: Katowice
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 39 min 57 s
|
![]() Cytat:
![]() No ale generalnie to tak jak zauważyłeś. Fajnie jak we Francji spróbujesz trufli i ichnieszych przysmaków a na Węgrzech zalejesz robaka palinką. Prawda też jest taka, że im człowiek starszy tym większą uwagę przywiązuję do tego co je i gdzie śpi a co za tym idzie koszt rośnie. Pamiętam oczywiście akcję typu -mamy paczke makaronu więc jeden gotuje a drugi pyla do lasu po jezyny albo coś innego co można wrzucić do gara ![]() ![]() Tak więc uważam, że właściwą odpowiedzią na pytanie "ile to kosztuje?" jest "tyle ile chcesz zapłacić" (pomijając koszt paliwa) choć od razu zastrzegam, że podróźnik ze mnie żaden... a że noga mi się zepsuła i siedzę na L4 to mi się nudzi i zaczynam filozofofać ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 7 godz 30 min 48 s
|
![]()
Najlepszej odpowiedzi na pytanie ile to kosztuje udzielil http://william350.w.interia.pl/podro...esteurope.html
Podróż zaczęła się 28 czerwca i zakończyła 2 sierpnia. 2008 of course. * Dni: 36 * Kaemów: 10 038 * Krajów: 16 * Kontynenty dotknięte: 1 * Kontynenty widziane: 2 * Oceany i morza dotknięte: 2 * Oceany i morza widziane: 5 * Promy: 1 * Średni przebieg dzienny: 279 km. * Maksymalna ilość ślimaków na Romecie po jednej nocy: 6. Najdłużej byłem i najwięcej przejechałem w: * Hiszpanii (13 dni, 2 555 km) * Francji (9 dni, 1 698 km) * (W Polsce byłem 6 dni i przejechałem 1 028 km) Zjadłem między innymi: * 5 kg polskich klusek z Biedronki. * 34 polskie zupki chińskie * 32 paczki polskich sosów Knora, Winiary i jakichś innych podobnych. Co się działo z Rometem: * 14 razy smarowałem łańcuch. * 3 razy wymieniałem olej i smarowałem linki (olej z Polski). * 2 razy przepaliła się żarówka przedniego reflektora. * Tłumik zaczął warczeć. * Odkręciła się śruba mocująca tylną zębatkę łańcuchową. * Popękały szpilki mocujące wydech do silnika. * Przepaliło się podświetlenie obrotomierza. * Spalał 1,85...2,54l/100 km w zależności od jakości benzyny. Gdzie spałem: * 2 noce w domu u ludzi. * 6 nocy w odpłatnych miejscach * 27 nocy na dziko (w tym 24 noce pod namiotem) o mn. plantacja kukurydzy, parking, plaża, las, pole, wyschnięta rzeka itp. No i najpopularniejsze pytanie... * Ile to wszystko kosztowało... 226 litrów benzyny: 294,29 euro 74,02% wydatków Płatne noclegi: 41,12 euro 10,34% wydatków Papu do wcinania kupowane w marketach w czasie włóczęgi: 30,60 euro 7,69% wydatków Opłaty przejazdowe (prom, autostrada i kolejka górska): 5,12 euro 1,28% wydatków Inne * W tym: kubek, parking w Zakopcu, lejek do oleju, obiad w McDonald's itp. 26,44 euro 6,56% wydatków Dzienny budżet: 11,04 euro Total > > > > > 397,57 euro 1 311,98 zł I brawa dla tego Pana. Pomyslcie o nim i o klientach ktorzy jezdza wokol komina wypieszczonymi motorkami z akcesoriami za pare tysi, giepeesami i w gore cos tam, arajach i szoejach, carbonach i zegach. Jak sie chce to sie pojedzie, jak sie nie chce to zawsze zabraknie czasu, kasy itd. Rok za rokiem. Marzenia sie realizuje a nie przeklada na nastepny rok. Zona, dziewczyna? Nie moze jechac? Jak kocha to poczeka. Nie chce czekac? To po co Ci taka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]()
dlatego od przyszlego roku bede solo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Miasto: cz-wa
![]() Online: 3 dni 21 godz 48 min 6 s
|
![]()
Ja w kirgistanie spotkalem ukrainca na jakiejs suce 125 cm3 skubaniec z ukrainy objezdzal cale stany i nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie to ze mial noge zlamana, z tylu mial kule prztroczona ,a stope mial w skorupie gorskiej. To sa prawdziwi podroznicy.
![]() |
#30 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 9 godz 17 min 29 s
|
![]() Cytat:
![]() Ja zawsze jak podróżuje to śpie na dziko. I zawsze podróżuje sam. Najgorszy był pierwszy raz w Hiszpanii. A najlepiej sie spało pod kościołem w Grecji ![]() Jakoś sobie nie wyobrażam wyprawy motocyklowej bez namiotu. Codziennie w hotelu? Gdzie tu prawdziwa magia włóczęgi? A może porąbany jestem? ![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
[szukam] początek września tygodniowy wyjazd enduro gdziekolwiek | Jaskola | Umawianie i propozycje wyjazdów | 2 | 14.08.2012 11:38 |
[szukam] przełom czerwca/lipca tygodniowy wyjazd enduro gdziekolwiek | Jaskola | Umawianie i propozycje wyjazdów | 28 | 03.07.2012 21:30 |
Owiewka wzór Boano - ile kosztuję i gdzie można ją kupić? | BIAŁY | Wszystko dla Afryki | 17 | 22.11.2010 10:47 |
Mongolia na motocyklu w 2 tygodnie | Brie | Przygotowania do wyjazdów | 4 | 19.05.2010 21:38 |
Ile naprawdę kosztuje SHOEI Hornet ?:) | MChmiel | Kaski | 7 | 27.01.2010 11:38 |