![]() |
#21 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 2 godz 8 min 31 s
|
![]() Cytat:
Generalnie sprzęgło lekko ciągnie na 1 biegu ale podkreślam lekko... na rozgrzanym silniku zdecydowanie mniej. Pozostaje kwestia oleju jaki masz zalany bo może to mieć znaczenie ale dlaczego wcześniej było lepiej ![]() ![]() Jeżeli jedziesz na jedynce i zamkniesz gaz (także na równej nawierzchni) to motocykl będzie się toczył i się nie zatrzyma aż do wciśnięcia hamulców mi to akurat pasuje bo fajnie się jeździ w na mieście w korkach i nie trzeba cięgle dodawać gazu aby motocykl jechał. Ale po zatrzymaniu motocykl stoi w miejscu. Ostatnio edytowane przez mdxmd : 07.08.2019 o 22:32 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2018
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
![]()
U mnie jest identycznie jak u kolegi. Po odpaleniu na zimnym przez chwile 8 kresek, pozniej 7. Model 2019 z TBW zamiast linki. Ale.. u mnie pomimo takich obrotow nic nie ciagnie. Wiec w tym przypadku nie szukalbym przyczyny w obrotach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Tomaj
![]() |
![]()
Chciałem sprostować. Napisałem w jednej odpowiedzi, że nie ciągnie - bzdura. Miałem na myśli, że po jeździe, postoju na światłach itd - SAMA NIE CIĄGNIE - stoi grzecznie.
...po postawieniu na stopce centralnej - i wrzuceniu D lub S - 7 kresek, prądkość koła 12km/h. Próbowałem zatrzymać ręką trzymając oponą.......taaaa.....k.rna - rękawice o rant opony rozciąłem... Nie mniej jednak, przychylam się do tego co napisał MDXMD ...ja nic z tym nie robię |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2018
Miasto: Poznań
Motocykl: CRF1000Dct
![]() Online: 1 tydzień 6 godz 35 min 2 s
|
![]()
No dobrze, robiąc to ca rok temu, myślałem że to przypadek, ale... dzisiaj spuściłem syf olejowy z obu rurek i jest gitara. Zachowuje się tak jak trzeba, czyli wrzucam bieg i nie rwie do przodu. Tego oleju jest więcej po pałowaniu sprzęta, co u mnie by się zgadzało 😁.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() |
![]()
Obu? U mnie nigdy nie zapełniła sie więcej niż jedna
Nie zauważyłem tez różnic w idle przy pustej i pełnej rurce. To jakas naciągnięta teoria |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
![]()
Może zamulasz 😜
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
|
![]()
Dzisiaj problem się powtórzył. Pomogło skręcenie imbusem na przepustnicy. Obroty ustabilizowały się jak należy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Kraków
Motocykl: CRF1000 DCT
![]() Online: 2 dni 3 godz 19 min 25 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
|
![]()
Po prawej stronie pod zbiornikiem jest dźwigienka przepustnicy. Poruszasz manetką to zobaczysz. Jest tam śrubka ograniczająca ruch. Potrzebujesz mały imbus, nie pamiętam rozmiaru, oraz kluczyk bodaj 5 lub 6, do poluzowania kontry. Imbus oczywiście centrycznie od dołu śrubki, nie widać okiem wpustu, trzeba wymacać. Rocznik 2016 dct. Zrobiłem 1tys.km i gitara.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Czy sprzęgło ciągnie cały czas? | Joncio | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 12 | 08.05.2012 23:17 |