|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
01.05.2014, 21:47 | #21 |
ohlins... Testowałem go dość mocno go w terenie bylem zachwycony, teraz założyłem szosówki i zwariowałem... Też mam przód od lc8 jest zajebisty ale to jest gówno w porównaniu z ohlinsem na tyle...
Masz koło do tego wp48 z tarczami czy będziesz coś kombinował? Ja żałuje, że nie zamontowałem od razu kolą z dużymi tarczami i hamulcami brembo bo we dwójke na asfalcie bidne te afrykańskie hamulce...
Z początku porwał mię śmiech pusty, a potem litość i trwoga. Ostatnio edytowane przez madafakinges : 01.05.2014 o 21:55 |
|
01.05.2014, 23:03 | #22 |
Jak kółka to tylko dwa , a jak chcesz cztery - kup dwa motory :-)
Miasto: Lancaster UK
Motocykl: 2x RD07A CRF1100 Adventure Sport
Przebieg: 90 tys
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 15 godz 48 min 21 s
|
ohlins to nie wymaga rekomendacji
z tym , że cena, w/w amoryzatorki są z 1000 pln tańsze i czy się opłaca słyszałem , że całkiem nizle się spisują i wcale ni gorzej niż ohlins. Udało mi się dorwać cały komplet , jedyne co brakuje to pompy hamulcowej |
01.05.2014, 23:18 | #23 |
Gratulacje jak ja szukałem to cena za taki zestaw była masakryczna dlatego zdecydowałem się na modzenie.
Ja bym na twoim miejscu kupił wilbersa,bardziej sprawdzona i pewna marka. Najtaniej masz na niemieckim ebayu.
02.05.2014, 04:15 | #24 | |
|
Cytat:
W sumie nie zaplacilem za ten zestawik duzo - £850 Tez tak myslalem , ale czeksm moze bedzie wiecej opini0 |
|
02.05.2014, 09:40 | #25 |
Widać, że pracujesz w UK bo dla Ciebie 850 to nie dużo mnie 4300 to dużo
Adagiio i Biały mają nowe wilbersy te najwyższe modele ich pytaj.
Z początku porwał mię śmiech pusty, a potem litość i trwoga. Ostatnio edytowane przez madafakinges : 02.05.2014 o 09:42 |
|
02.05.2014, 14:52 | #26 |
|
Bedac szczery z Toba nie ja za to zaplacilem tylko ubespieczalnia, dostalem odszkodowanie, a ze zawiecha jest pogieta to i tak musialem ja wymienic wiec w sumie ja nic nie zaplacilem.......
dzieki za info bede pytal |
02.05.2014, 15:03 | #27 |
Mizerna Kruszynka
Miasto: Lusk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 110 tys
Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 24 min 19 s
|
Wilbers wg mnie dziala tak samo jak Ohlins. Jeden z naszych na wyspie ma WIlbersa a ja mam Ohlinsa i nie widze roznicy. Obydwa uzywane od nowosci. Moze ktos by zauwarzyl jak by jezdzil duuuuzo w terenie a do tego byl bardzo dobrym drajwerem. Nie zapomnij ze obydwa wymagaja serwsu czesciej niz oryginal i wszelakiej masci WP. W Polsce jest kilka serwisow. U Brytoli tez sa, a czesci np. do Ohlinsa raczej wszystkie dostepne . O czesciach do Wilbersa sie nie wypowiem. Ale serwisy na wyspach i w Polkostanie sa dostepne. Masz jeszcze klika innych firm co robia amory na tyl do afryki . Poszukaj a znajdziesz nawet powietrznego. Gdzies o tym juz pisalem i dalem liste. Poszukaj w starych postach a znajdziesz nawet moj opis jak powinno sie amora ustawiac.
-Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE. |
02.05.2014, 15:50 | #28 |
Ja po zakupie swojego Ohlinsa(używka) raczej z wysp bo nie wyglądał za ciekawie, ale nie ciekł. Wysłałem go na serwis do sancheza. Full profeska i bardzo miły kontakt. Wymienili mi panewki i jakieś uszczelniacze na ori ohlinsa, olej na ohlinsa, górne łożysko amortyzatora wraz z simeringami. Za wszystko zaplaciłem ok. 500zł. Pan Sanchez senior powiedział mi że co roku trza wymienić olej i gaz ok 100zł i po 30tyś znów duży serwis z wymianą uszczelniaczy. Wydaje mi się że tragedii nie ma a amortyzator działa tak, że z każdym kolejnym kilometrem jestem pod większym wrażeniem.
Na zagramanicznym forum ADV czytalem o paru przypadkach zlania się praktycznie nowych wilbersów były oczywiście wymieniane na nóffki na gwarancji. To samo jeśli chodzi o trwałość podobno wilbers dużo częściej lubi puścić co ohlinsom się praktycznie nie zdarza. Podkreślam, że są to 'zaczytane informacje' sam miałem wilbersa tylko krótki czas i nawet się na nim nie przejechałem. Jeśli miałbym kupować dziś nówkę to wziąłbym wilbersa.
02.05.2014, 19:23 | #29 | |
|
Cytat:
A pytam sie o te marki bo one sa najczesciej kupowane |
|
22.07.2015, 22:56 | #30 |
|
Dlugo to trwa , ale tak jest w zyciu. Powrot do AT i odbudowy
|