![]() |
#21 |
Unus pro omnibus, et omnes pro uno.
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Tychy
Motocykl: 990 R, 520 EXC
Przebieg: w km ;)
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 22 min 7 s
|
![]()
napisałem, że dla mnie szajs te SIDI, ale o gustach się nie dyskutuje.
Ogólnie SIDI Adventure i Crossfire nie mogłem zapiąć na łydce, noga sztywna jak w gipsie i w ogóle przereklamowane. Wsadzić gacie w buta to cud. Byłem bliski zakupu TCX najwyższy model, ale jakoś tak ugniatały. Kupiłem FORMA DOMINATOR COMP - leży jak ulał. FORMA ADVENTURE też zajebiste jak dla mnie. Założę się, że komuś innemu nie będą "leżeć" i powie, że szajs. FORMA ADVENTURE - zajebiście wygodne. SIDI ADVENTURE - noga jak w gipsie. KWESTIA GUSTU. W mój SIDI nie trafił. Każdy ma prawo się ze mną nie zgodzić. Nikt nie ma prawa narzucać mi swych opinii. ![]() Nie ważne jakie buty kupisz, ważne, żeby się "dobrze nosiły". ![]() Ostatnio edytowane przez Grucha : 18.03.2013 o 23:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2012
Miasto: Wrocław
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 miesiące 6 dni 23 godz 32 min 34 s
|
![]()
Forma Adventure są wygodne, bo to bodajże buty na atv a tam troszeczkę inaczej się nogi trzyma.
Sidi fajne, mam już 2 sezon. Wygodne, cenę idzie wytrzymać ale tego j****go skrzypienia już nie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2010
Miasto: BYDGOSZCZ
Motocykl: RD03
Przebieg: 45 600
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 5 godz 21 min 20 s
|
![]()
Forma Adventure na ATV.No może i tak ale mają jednak 4 klamry i wysokie cholewki.Typowe ATV zawsze myślałem, że są niższe i 3 klamry. No tak jak pisałem Formy są wygodniejsze i mniej krępują ruchy. Jak zapatrujecie się na ich ochronę nogi w terenie?
Czy jak królowa położy się mi na nogę z miłości to czy noga to przetrwa? Maverick jak wszyscy piszą tanie i niewygodne (twarde) ale spotkanie motocykla z nogą powinny bez problemu przetrwać. Jestem już głupi.Ale na dwie pary mnie nie stać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Tarnowskie Góry
Motocykl: RD07
Przebieg: 67000
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 18 godz 56 min 25 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Unus pro omnibus, et omnes pro uno.
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Tychy
Motocykl: 990 R, 520 EXC
Przebieg: w km ;)
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 22 min 7 s
|
![]()
Ja 5 lat goniłem po leśnych dziurach i górskich trasach w butach lekkich, przeznaczonych do ATV i powszechnie stosowanych przez wielu motocyklistów - czyli FORMA ADVENTURE.
Nigdy nic mnie nie przycisło, nie przytuliło i nie uwięzło. Zasada jedna, że jak motor już leci to trzeba spierd... A sprawniej, szybciej i wygodniej zrobić to z butach "sportowych". W adidasach też się zdarzało przecierać szlaki ![]() Każdy powinien dostosować obuwie do własnych umiejętności, upodobań i wygody. Znam kilku, co jeżdżą w wojskowych butach, ale też znam kilku, co jeżdżą w twardych skorupach na kładach. But ma być przede wszystkim wygodny i spełniać minimum naszych potrzeb. Wybór na rynku jest ogromny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
![]() Online: 11 miesiące 6 dni 20 godz 1 min 33 s
|
![]()
Forma ATV wg mnie są bardzo fajne jako but turystyczno-lekko offowy. Oczywiście, że nie ochroni kulasa tak jak but stworzony do enduro ale jeśli na co dzień nie rzeźbisz w terenie to jest bardzo fajne rozwiązanie warte swej ceny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2010
Miasto: BYDGOSZCZ
Motocykl: RD03
Przebieg: 45 600
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 5 godz 21 min 20 s
|
![]()
Właśnie przelatałem kilka sezonów w butach wojskowych z membraną i nie narzekałem ale przyszła pora na zainwestowanie w coś z lepszym zabezpieczeniem.Wcześniej jeździłem na KLR też w Miękkich Józefach i było spoko i nic się nie stało.Dziś jadę przymierzyć Formy i zobaczę jaka będzie decyzja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chwałowice/Wrocław
Motocykl: RD07
Przebieg: 99 000
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 godz 21 s
|
![]()
Ja śmigam w wojskowych ale chce mieć dobre bezpieczne buty, także pisz na bieżąco co o nich myślisz jak popróbujesz. Formy mają przystępną cenę ciekaw jestem opinii
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
Wg mnie jest to nadużycie. Mi nie leży zupełnie Shoei, ale nie powiem, że to szajs...
Cytat:
Co do Formy, to tak jak napisał Czosnek, to nie są buty do Offa, to bardziej rozbudowana wersja turystycznych trzewików z opcją zjechania z czarnego. Jak ktoś planuje ostrzej ciorać, choćby Afrą (albo, AŻ bo tu dużą różnicę robi waga krówki), w terenie to polecam jednak coś co bardziej zabezpieczy nogę. Znam z autopsji, polecam lekturę Kącika ortopedycznego. Wg mnie lepiej się trochę pomęczyć w butach, niż potem naprawiać, operować, rekonstruować... ![]() Łatwiej, szybciej i taniej jest zapobiegać niż leczyć. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 7 godz 30 min 48 s
|
![]()
Jako użytkownik tychże butów (Forma) napiszę, że świetnie nadają się do chodzenia, nieźle nadają się do jeżdżenia, ale wcale nie nadają się do przewracania się. I jeśli zamierzacie wyłacznie w nich chodzić i jeździć to będziecie z nich zadowoleni.
ja w nich złamałem jakąś kosteczkę w stopie. Przygniotło mnie wredne BMW. Musiałem kilka dni jeździć w crocksie. Ała....