|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
18.01.2011, 11:08 | #21 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: XR250R
Przebieg: ły
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 miesiące 2 tygodni 18 godz 5 min 47 s
|
Nie zmienia to jednak faktu, że miejsce ciekawe. Po Lwowie łaziłem kilka razy ale nigdy tam nie trafiłem. Przy najbliższej okazji ogarnę mam nadzieję
|
02.03.2011, 15:54 | #22 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: XR250R
Przebieg: ły
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 miesiące 2 tygodni 18 godz 5 min 47 s
|
Jakis czas temu byłem na Litwie.
Za dużo nie pozwiedzaliśmy, bo bylo na maxa zimno. Ale mogę polecić: -Zamek w Trokach. Prawdopodobnie pierwsza atrakcja po Wilnie która pojawia się w przewodnikach. Warto bo zamek jest na wyspie i ładnie zachowany. Do tego kilka pięter i sale z eksponatami. Nie przepadam za muzeami ale Troki polecam. Do tego ładna okolica. Po zamarzniętym jeziorze jeździł kolo na crosie, sporo łyżwiarzy, narciarzy itp. -Wilno. Każdy ma internet więc znajdzie coś dla siebie. Fajne jest Stare miasto do pochodzenia po małych uliczkach, bramach itp. -Aquapark Druskienniki. Na zimowe wycieczki jak znalazł Za 50 zł (w dni powszednie taniej) mamy 3h zabawy na wypasionych zjeżdżalniach, do tego baseny z falami, sztuczna rzeka itp itd. Fajna duża sauna i łaźnia. Nie ma tłoku. Za dopłatą około 20 zł kompleks 20 saun i łaźni. Bardzo polecam jako przystanek podczas zimowych wycieczek -Grutas Park. Miejsce do którego przywieźli komunistyczne pomniki z całej Litwy. Napaliłem się na to straszliwie ale po obejrzeniu stwierdzam, że bieda na maxa. Może dlatego, że aura nie sprzyjała. Wstęp 30 zł. Idziemy przez las i oglądamy pomniki. Do tego jakieś stare maszyny i klatki z ptakami. Nie polecam... może w lecie jest fajnie. -No i najważniejsze: Szuterki Pojeździliśmy troszkę małymi drogami. Wszystko zasypane, pola, lasy, piekne widoki. Miałem ogromną frajdę z jazdy osobówką. Trochę jak Colin Mcrae II Myślę, że w lecie drogi są idealne na Afryczkę. Konkretów nie zaproponuje ale polecam kupić mapę i zjeździć wszystko co najmniejsze. Jestem przekonany, że się spodoba. |
17.05.2011, 10:51 | #23 |
Miasto: Gdańsk
Motocykl: RD07
Przebieg: 42000
Online: 2 dni 5 godz 44 min 0
|
A czy jesteście w stanie polecić jakieś dobre i TANIE miejsce noclegowe na litwie, najlepiej w okolicach Wilna jak mniemam. Planuję mały wypadzik w czerwcu na kilka dni więc może macie jakieś sprawdzone miejsce.
Pozdrawiam |
|
|