![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: jeszcze będę jeździł XRV...
![]() Online: 5 dni 4 godz 22 min 55 s
|
![]()
Małe co nie co z fotek
http://picasaweb.google.pl/giziuAT/Rumunia |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 tygodni 8 min 6 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
Noooo, tak jak lubię... Moze nawet wybacze zakup beemki
![]() Ladnie a i pogode mieliscie piekną. Pozazdroscic.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Miasto: SOSNOWIEC
Motocykl: ktm 525 exc :)
![]() Online: 4 godz 3 min 52 s
|
![]()
No Giziu fajna wycieczka,zdjęcia 1-klasa , no i motorek też niczego sobie
![]()
![]() |
#25 |
|
![]()
Najtrudniejszą trasą była przełęcz Urdele.
Na rozstaju dróg na transkarpackiej spotkaliśmy rowerzystów z Warszawki, którzy pojechali sobie na wycieczkę do Turcji, polecili nam przełęcz Urdele ze względu na widoki ale ostrzegli nas też że droga jest bardzo trudna i kamienista. Mieliśmy wątpliwości czy maszynki dadzą radę (ja nie obawiałem się ). Varadero z bagażem trochę dużo waży. Ale postanowiliśmy spróbować ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 20 godz 49 min 57 s
|
![]()
Urdele i okolice – ekipe Świnkowsko/Końską mijał Adam swoim bus brothers czyli czerwono białym transporterem kilka dni temu w okolicach Oradei. Nasz wyjazd był bardziej „off” niż „on” dlatego Afri została w garażu. Jak ktoś jeszcze na ten rok planuje wyjazd w tamte strony polecam przedłużenie trasy przez Pasul Urdele poprzez wjazd na nią na 23 km. za Vojnesą jadąc w kierunku Petrosani czyli jeszcze przez zjazdem do jeziora, w ten sposób szutrowo-kamienisty odcinek przez góry wydłuży się do 60 km. a skala trudności i tym samym satysfakcji znacznie wzrośnie – moim zdaniem cała trasa jest do zrobienia ciężkim enduro.
Poniżej kilka fotek: Łukasz na opisanym powyżej odcinku przedłużającym trasę przez Urdele /z uwagi na złapanie gumy przez Adama w jedno popołudnie strzelił cały odcinek cztery razy w obie mańki wypalając dwa zbiorniki paliwa w Dr-Z hehehehehe/ ![]() Poniżej trasy na Urdele, mniej więcej w kotle w którym na lewo od trasy widać oczko wodne i resztki śniegu ![]() Koło opuszczonej chaty w kotle ![]() Czasami kosodrzewina i borowina nieco przeszkadzała ![]() Ale browarek był zawsze pod ręką ![]() Wodowanie KTM-a, żeby było sprawiedliwie to powiem, że najpiękniej zwodowana została Dr-Zeta, która spłynęła sobie nurtem w dół potoka zanim jeździec zorientował się, że nurt wyrwał mu z pod dupy motocykl ![]() Na takie zabawy też się czas znalazł ![]() Niestety „na dziś” albumu nie posiadamy ale może jak Adam wróci to jakiś link zapoda. Ekipa była mocno owocowa czyli rozrywkowa: Adam vel Adagio, Leo z Tych czy też Tychów /nie mogłem tego ostatecznie ustalić/, Mirmil z New Jersey lub Mielca /jak kto woli/, Paweł z Mielca z synem Tomkiem na qadach i Ja z Łukaszem na dwóch żółtych Sukach /jedna się niestety w drugi dzień pobytu zesra… tzn. nawinięty na łańcuch kamień połamał zęby w przedniej zębatce ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, przynajmniej miałem czas na „łapanie” pstrągów i „warzenie” browca w knajpie - POZDRAWIAM Ostatnio edytowane przez Pawel_z_Jasla : 03.07.2008 o 19:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Motocykl: R1100RT
![]() Online: 1 godz 27 min 42 s
|
![]()
Dziekuje wszystkim za relacje z RO.Niestety,nasza wyprawa we wrzesniu bedzie bardziej "on" niz "off"z powodu kobiet i motorkow.Mysle ,ze i tak obejrzymy sobie kawalek ladnej Europy (sic!) i tez bedziemy mogli zapodac kilka ladnych fotek.Pozdrawiam .
P.S.Giziu,czekamy na pelniejsze opowiadanko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Miasto: Krakow
Motocykl: RD07a
![]() Online: 9 godz 56 min 50 s
|
![]()
Giziu, Pawel,
Jak wymienialiscie kase w RO - Euro czy dolary na ichnie ? Jak bylem tam w 2004 to oplacalo sie ewidentnie miec dolary nie wiem jak teraz a ruszamy w piatek pojezdzic off-owo w kilka motongow. Pozdr
![]() |
#29 |
|
![]()
Wuja, nie ma potrzeby brać ani euro ani dolarów, ja wziąłem i ani centa nie wydałem. Wszędzie gdzie byliśmy płaciło się albo kartą kredytową albo lejami, ale z drugiej strony po przyjeździe luknąłem ile bank bierze za operację przy ścianie płaczu w Rumunii to żałowałem że nie kupiłem w Polsce rumuńskiego szmalu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 20 godz 49 min 57 s
|
![]()
Za 100 Euro było dokładnie 360 Lei a za 100 $ coś kole 220 zaś leje w kantorze na przejściu PL/SK na Barwinku kosztowały 106 zł. za 100 lei czyli mało opłacalnie/wymieniać kase najlepiej w Transylwania Bank lub czymś podobnym bo bez prowizji i innych cudów, ale wołają często o paszport lub dowód os., inne banki też wymieniają bez problemu choć czasem przy okienku stoi się 10 min. zanim panienka wypełni wszystkie kwity - przy samej granicy płacili w kantorach mniej bo 345 za EU i 210 $, złotówek nie widziałem żeby skupowali ale też i specjalnie nie patrzyłem/. Co do płacenia kartą to OK na Rompetrolach i innych CPN-ach oraz większości Popasach ale z tego co wiem to Wuja jedzie w wysokie góry a górale i ich łowiecki słabo obsługują te wszystkie Mastery i Vizy więc proponuje jednak wymienić /pamiętajcie o zapasie paliwa w góry - koszt to około 3,40-3,80 za litr w zależności od stacji czyli coś taniej jak w Lechistanie/ POWODZENIA Panowie
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
RUMUNIA od 01/09 - 11/09 | herni | Umawianie i propozycje wyjazdów | 8 | 31.08.2011 10:54 |
Rumunia 13-20.08.11 | robertG7 | Umawianie i propozycje wyjazdów | 4 | 05.08.2011 11:53 |