![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() |
![]() Cytat:
AT RD04 - jeden moduł podwójny (ja go najbardziej lubię), duży szeroki, ciężki: ![]() AT RD07 - jak w RD04, RD07D 1996 - jak w RD04 i RD07, RD07A - pojedynczy, dłuższy niż szerszy, z jedną wtyczką na całej szerokości modułu. I uwaga * - w RD07A wg. schematów na różne kraje (prześledziłem) może być moduł jak w RD04/RD07. Tak czy inaczej coraz mniej używek szczególnie do RD04/RD07 na aukcjach jest....
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Aug 2021
Miasto: Ostrzeszów
Motocykl: Rd07/Vfr1200x
Przebieg: 100+
![]() Online: 13 godz 49 min 48 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 9 godz 15 min 14 s
|
![]()
Tak ale mało prawdopodobne aby padł ten duży CI600
O ile go regulator napięcia nie usmaży ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Czwórka nie działa na Trójkowych, coś trzeba zmotać, ale nie wiem co.
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Dokładnie.
Gdy miałem w garażu trampka 600 i czwórkę to pobawiłem się podmianami z ciekawości. Nie działała zamiana. Gdzieś jest na forumie opisane co co zmotać, żeby poszło chyba... chyba: ![]()
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 9 godz 15 min 14 s
|
![]()
Tam w moich fotach jest trampek z modułem rdo4 .gdzie jest dołożona dodatkowa masa
Gdzieś kiedyś pisałem jedne moduły maja przejście masy wewnątrz inne nie i wtedy trzeba dodatkowy kabelek dołożyć . Zmieniał się układ: stopka ,sprzęgło , czujnik luzu , w zależności od roku modelu |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Brak iskry... Pomocy! | Krzysiek009 | Układ elektryczny i zapłonowy | 5 | 15.10.2013 23:45 |
Brak iskry- przestroga dla innych | SLAWEK BANDOSZ | Układ elektryczny i zapłonowy | 0 | 26.05.2011 10:05 |
brak iskry na świecy, moto nie gada | barthez | Układ elektryczny i zapłonowy | 10 | 16.08.2009 03:51 |
brak iskry (na dwóch garach(: | telelegolas | Układ elektryczny i zapłonowy | 9 | 25.08.2008 23:12 |
Brak iskry na jednym cylindrze RD01 | wolly | Układ elektryczny i zapłonowy | 6 | 02.05.2008 00:39 |