13.07.2018, 10:33 | #21 |
Sprawdź Vortexa, ma dożywotnią gwarancje na swoje produkty.
13.07.2018, 10:50 | #22 |
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
Online: 4 miesiące 1 dzień 14 godz 15 min 24 s
|
Matjas, chętnie porównał bym takiego zeiss-a z moim starym tento 10x50. Pewnie to przepaść na korzyść zeiss.
Czarny, szkoda pieniedzy na tą z Juli. Poluj na to co Matjas polecił , albo choćby na taką tento. To lornetki na wiele lat. Jeszcze Twoje dzieci się pocieszą. |
13.07.2018, 11:11 | #23 |
mam tento 10x a bliski kumpel ma zeissa 7x - uwierz mi to jest k..wa przepaść.
raz, że zeiss jest bardzo poręczną lornetką - po prostu idealnie leży w dłoni. fajnie patrzy się przez nią dzieciakom /co jest dla mnie ważne/ - ostrość, głębia, barwy, pole widzenia - to sa wszystko rzeczy, o których po prostu zaczynasz myśleć kiedy zobaczysz, że istnieją. Niestety - Tento w porównaniu z taką siódemką po prostu cos tam powiększa i coś tam przybliża - OCZYWIŚCIE - jak na dzisiejsze syfiaste standardy sprzętu klasy POP Tento jest zajebiaszczą lornetką. Moja przeżyła lot spowodowany przez mojego pierworodnego i musiałem ją kolimować i jako tako to wyszło - dumny jestem, że ją uratowałem. Zeissa x7 na pewno kiedyś kupię jak dzieciaki podrosną bo jest to moim zdaniem ideał, jakość, cena, wielkość - ceny wahają się od 300-700 nawet złotych. Za 400 da się kupić w fajnym stanie ze skórzanym pokrowcem ZKJ. Ta lornetka wygląda, pachnie jakością. Naprawdę polecam. m p.s. oczywiście - polecam to co widziałem... są przecież NIKONY, Zeissy współczesne, Svarovsky czy polularne w miarę Delty... jestem niezamożnym tradycjonalistą stąd moje powyższe wywody
13.07.2018, 13:46 | #24 |
Moderator
|
Gdyby ktoś był zainteresowany jakimś nowym modelem Zeiss'a to proszę o info modelu. Może się uda załatwić jakiś rabacik pracowniczy z centrali
13.07.2018, 14:07 | #25 |
Powiedz jaka jest cena wyjściowa - ludzkość może nie zdaje sobie sprawy o jakich kwotach mowa
13.07.2018, 14:19 | #26 |
Matjasie - specjalnie nie podałem ceny wyjściowej, bo się nie znam.
Teraz widzę, że trzeba będzie wydać minimum 300 - 400 zł. Chciałbym, żeby była nowa i w miarę trwała - uda się to?
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam |
|
13.07.2018, 14:20 | #27 |
Moderator
|
10 do 15% od ceny wyjściowej. Czasem 20%
Mówię o nowym sprzęcie ze sklepu. Dlatego proszę o model, żeby móc się zorientować. Czasem - wbrew pozorom - ceny sprzętu w de są tańsze. Choćby dlatego, że podatek jest na poziomie 19%
13.07.2018, 16:14 | #28 |
Novy.... bo to dwa posty powyżej to do Ciebie - 10-15% od JAKIEJ kwoty
Wiem doskonale ile kosztuje optyka strzelecka Svarovskiego, Zeissa, Leupolda - ktoś kto chce wydać 400PLN na używaną dobrą lornetkę, może nie przeżyć spotkania z prawdą, którą nie chcesz się podzielić Rzuć dla przykładu jak atrakcyjne w DE są ceny przykładowego Zeissa 10x50 przed rabatem. Być może opacznie zrozumiałem intencję OP wątku m p.s. CzarnyEZG - jeśli poszukasz na popularnych portalach to znajdziesz... Jakiś czas temu facet we wrocku wysprzedawał zajebistą kolekcję rolnetek na OLX - miał Zeissa za 350 czy 400PLN - tylko ja wciąż męczę to Tento i póki działa to nie znajduję usprawiedliwienia w ot takim wydaniu czterech Jagiełłów. PROSZĘ - pierwszy strzał: https://www.olx.pl/oferta/lornetka-c...tml#46f5eda274 w budżecie i z pokrowcem i w ślicznym stanie. Jeśli się dogadasz i jest sprawna to bierz i się nie zastanawiaj - niskim powiększeniem wcale się nie przejmuj bo to po prostu działa i nie będziesz musiał korygować trzęsirączki cały czas. Sprzęt na lata. lub to: https://www.olx.pl/oferta/lornetka-b...7-IDnsBRe.html ruska optyka z tamtych lat była naprawdę niezła - oczywiście kopiowali CZJ ile wlazło ale wiadomo CZJ to CZJ i zawsze później przy odprzedaży to dalej jest po prostu Zeiss.
'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa Ostatnio edytowane przez matjas : 13.07.2018 o 16:25 |
|
13.07.2018, 18:04 | #29 | |
Moderator
|
Cytat:
Pracuję w Zeiss'ie, więc możliwość załatwienia jest rabatu wyłącznie na nowe sztuki. Czasem, ale tylko czasem są takie macane sztuki, ale nowe, czasem bez pokrowca i te mają najlepszą cenę. Czasami jest - nazwijmy to - wewnątrz-zakładowy kiermasz, ale wtedy nie ma większego wyboru. Dla przykładu strona sklepu Zeiss'a z optyką sportową: Sklep Carl Zeiss
13.07.2018, 19:39 | #30 |
Miasto: sulechow-londyn
Motocykl: RD04
Online: 2 tygodni 3 dni 8 godz 15 min 48 s
|
Takie tam
Rob liste ,szykuj zanowienie zbiorcze:-)
|
|
|