04.03.2019, 11:12 | #21 |
strona 3 rozdział II
9) zastępczy kierowca â zorganizowanie i pokrycie kosztów wynajęcia i dojazdu kierowcy, który przywiezie Ubezpieczonego i osoby mu towarzyszące jego samochodem z miejsca pobytu do miejsca zamieszkania albo kraju stałego zamieszkania w przypadku, gdy jego stan zdrowia potwierdzony pisemnym zaświadczeniem lekarza prowadzącego, nie zezwala na prowadzenie własnego samochodu, a osoba towarzysząca Ubezpieczonemu nie może kierować pojazdem. W przypadku gdy Ubezpieczony wraca innym środkiem transportu, COK zorganizuje i pokryje koszty sprowadzenia samochodu do miejsca zamieszkania albo kraju stałego zamieszkania. W przypadku, gdy krajem stałego zamieszkania Ubezpieczonego jest inny kraj niż RP, WARTA pokrywa koszty transportu do wysokości kosztu, jaki poniosłaby organizując transport do RP, |
|
04.03.2019, 11:41 | #22 |
Czyli z motorem mamy problem
Czy jest jakieś niedrogie assistance, takie aby ogarnąć transport motocykla np. do 2000 km? Ostatnio edytowane przez Rychu72 : 04.03.2019 o 12:01 |
|
04.03.2019, 12:58 | #23 |
Miasto: LU / LSW
Motocykl: LC8 ADV
Online: 1 tydzień 3 dni 5 godz 41 min 50 s
|
Nie czytałem OWU, jednak kolega miał przypadek złamania nogi na Ukrainie i firma (inna niż Warta) pokryła koszt transportu "Złamasa " i motocykla do kraju, na podstawie faktury wystawionej przez przewoźnika. A po zakończeniu leczenia - oczywiście odszkodowanie.
|
04.03.2019, 13:13 | #24 |
O to właśnie chodzi. Dowiedz się proszę jaka to firma i jakie to było ubezpieczenie, bo być może AC + asstistance moto.
|
|
04.03.2019, 14:13 | #25 |
Miasto: Szczecin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 21 godz 58 min 27 s
|
Ja generalnie odradzam ubezpieczenie PZU Wojażer. Ubezpieczałem się tam przez wiele lat do czasu wypadku w Kirgistanie. Miałem analogiczne ubezpieczenie na życie w MetLife Amplico. Po wypadku Metlife określił u mnie trwały uszczerbek na zdrowiu na 8% od razu a PZU na 4% po odowałaniu się bo ustalili początkowo na 2%. Legenda PZU jest już tylko legendą. Pozostało nic nie znaczące logo.
|
04.03.2019, 15:34 | #26 | |
Cytat:
Zazwyczaj sam sobie organizujesz transport, w porozumieniu z ubezpieczycielem oczywiście - oni po prostu zazwyczaj nikogo tam nie mają. Bierzesz pickupa do transportu siebie, a moto jedzie na pace, i nikt o tym nie musi...
04.03.2019, 16:13 | #27 | |
Cytat:
Najdłuższe holowanie jakie spotkałem w Europie do 1000 km przy pakiecie motocykla. Travelka ma inne zadanie. Ona ma zorganizować i pokryć koszt transportu Ciebie oraz pokryć koszty operacji medycznych itp. To dobry case i zapytam o szczegóły jak w sytuacji o której piszecie. |
||
05.03.2019, 08:04 | #28 |
Ciekawostka z tym rabatem.
Kupiłem u mojego brokera ubezpiecz. to samo ubezpieczenie i wyszła taka sama kwota mimo, że nie dawał mi rabatu. Jak sparadzałem ubezpieczenie z ww. linka to był widoczny rabat dla FAT, ale wynika z tego, że nie jest odliczany. |
|
24.04.2019, 21:30 | #29 |
Rabat jest od ceny dostępnej na stronie internetowej. Rabat nalicza się przy każdym użyciu linka.
Nie musisz tracić czasu na wycieczki do agenta. Możesz szybko i sprawnie wypełnić w domu Jeżeli masz wątpliwości ja zawsze pomogę swoim doświadczeniem w wyborze odpowiedniego wariantu. Zbliża się czas majówkowych wyjazdów, więc może warto zastanowić się nad solidną ochroną? |
|
18.06.2019, 08:42 | #30 |
Zbliża się długi weekend i czas wakacji. Warto pomyśleć o solidnym zabezpieczeniu na wyjazdy.
Szczegóły na górze oraz w wątku. Z linka rabat - 10% Jeden z przykładów https://turystyka.wp.pl/to-mogly-byc...uPfK2hN_A_eWcM Ostatnio edytowane przez Onufry22 : 15.08.2019 o 08:49 |
|
|
|